Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

PT 2.2 CDR - brak reakcji. Nie pali.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Chrypek

Chrypek

    PT Amateur

  • Użytkownicy
  • Posty: 33
  • Dołączył:  20 gru 2016
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2.2 CRD 2003 M
  • Imię:Mateusz
  • Skąd::Gorzów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 14 listopad 2017 - 08:56

Witam ekipę. Wracam do Was ponownie z kolejnym problemem. 

 

Mój Pitek 2.2CDR 2003r. Ostatnio pojawił się problem z odpaleniem. Przekręcam stacyjkę do pozycji start i jest brak reakcji. Kontrolka immo zapala się i gaśnie. Nie słychać tzw. Pstryk po przekręceniu stacyjki. Słychać jak pompa paliwowa startuje ale zero reakcji. Sprzęgło na maksa wciśnięte. Kluczyk ze stacyjki bez naciśnięcia zabezpieczenia nie wychodzi tak jak powinno być. Jakiś miesiąc temu spotkał mnie ten sam problem lecz po około pól godziny zaskoczył.

 

- Bezpieczniki sprawdzone (wszystkie po kolei)

- Akumulator 100% sprawny

 

Co może być powodem ? jedyne co mi przyszło do głowy to rozrusznik ale czy to prawidłowa diagnoza ?



#2 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 13159
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2CRD
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 14 listopad 2017 - 11:39

Sprawdź na krótko przewodem złącz piny na przekazniku rozrusznika przy kielichu pod maska pin 87-30

Użytkownik andreeas7 edytował ten post 14 listopad 2017 - 11:41






Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych