Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

Co dobrego dzisiaj jadłeś/piłeś ?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
897 odpowiedzi w tym temacie

#881 Szymek_T

Szymek_T

    Początkujący

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 40
  • Dołączył:  13 lip 2017
  • Rok Produkcji:2007
  • Silnik:2.4 A
  • Imię:Szymon
  • Skąd::Toruń
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 08 luty 2018 - 17:00

Wyrób własnoręczny
Smacznego

 

Załączony plik  owl_head.jpg   84,79 KB   3 Ilość pobrań


Użytkownik Szymek_T edytował ten post 08 luty 2018 - 17:01


#882 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • JuniorAdmin
  •   
  • Posty: 5654
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 19:43

Słuchajcie mistrzowie kuchni, od dawna borykam się z problemem  "Jak smażyć kotlety" :)

O ile z jednej strony mam pięknie wysmażoną złotą panierkę to po odwróceniu na drugą skurczybyk wygina się i brzegi mi się przypalają a środek biały i dupa blada... Help me

Smażyłem już na płytkim/głębokim tłuszczu, rozbijałem mniej i bardziej, a nawet nacinałem krawędzie :(

Jak żyć ? jak smażyć ?



#883 Edysian

Edysian

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2120
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 A + LPG
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 11 luty 2018 - 19:48

Mój Drogi- najważniejsze jak masz błonki tłuszczowe musisz je ponacinać, bo to one właśnie powodują, że mięsko Ci się wygina. Spokojnie delikatnie nożem i powinno być gites.



#884 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • JuniorAdmin
  •   
  • Posty: 5654
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 19:51

ale jak gęsto to nacinać ? powiem ci że nawet jak nie ma owej błonki to mi się wygina :(



#885 Edysian

Edysian

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2120
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 A + LPG
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 11 luty 2018 - 19:55

jak masz na kawałku mięsa białą błonkę musisz ją usunąć a dopiero potem wycinać kotlety.. To jest najprostsze. Jeżeli nasz już kotlety z błonką na zewnątrz i wewnątrz to nacinaj tak aby nie robiły tzw. "łódki". Na zewnątrz ja kiełbasę na grill a wewnątrz wzdłuż ale nie głęboko


Użytkownik Edysian edytował ten post 11 luty 2018 - 19:56


#886 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • JuniorAdmin
  •   
  • Posty: 5654
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 20:10

hmmm jest do tego jakiś poradnik na youtube? :haha



#887 kade

kade

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 5132
  • Dołączył:  18 mar 2013
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 20:16

Piwko Komes sobie sączę...

 

Przemku.Edzia dobrze prawi.To tylko wygląda na trudne.Spokojne dasz sobie radę bez yt.



#888 hencio

hencio

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2969
  • Dołączył:  22 cze 2014
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,429 A
  • Imię:DARIUSZ
  • Skąd::SZKLARKA RADNICKA
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 20:18

hmmm jest do tego jakiś poradnik na youtube?
Prostrze chyba przejście na inny serwer.

#889 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • JuniorAdmin
  •   
  • Posty: 5654
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 20:24

Prostrze chyba przejście na inny serwer.

Mówisz że lepiej zostawić to fachowcom i udać się do najbliższej knajpy ? :lol
 

a wypływa wam podczas smażenia biało i przypala się ?



#890 kade

kade

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 5132
  • Dołączył:  18 mar 2013
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 20:30

a wypływa wam podczas smażenia biało i przypala się ?

 

To jest bialko.Smaż mięcho po kilkanaście sekund z obu stron a jak się już zetnie to dłużej z każdej strony.



#891 hencio

hencio

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2969
  • Dołączył:  22 cze 2014
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,429 A
  • Imię:DARIUSZ
  • Skąd::SZKLARKA RADNICKA
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 20:34

To jest bialko.Smaż mięcho po kilkanaście sekund z obu stron a jak się już zetnie to dłużej z każdej strony.
Magda,przypomnisz czym poczęstowałeś Kszyśków jak byli u Ciebie i jak się ten poczęstunek skończył? :haha 

#892 Nazwa

Nazwa

    VIP

  • JuniorAdmin
  •   
  • Posty: 5654
  • Dołączył:  18 lut 2009
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0M Gasss ;)
  • Imię:Przemek
  • Skąd::Andrychów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 20:35

@kade, @hencio, @Edysian,    dzięki :)  będę testował, na pewno opisze jak poszło :lol



#893 kade

kade

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 5132
  • Dołączył:  18 mar 2013
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 20:38

Magda,przypomnisz czym poczęstowałeś Kszyśków jak byli u Ciebie i jak się ten poczęstunek skończył? :haha

Gdyby nie spóźnili się 2 h to by zjedli.A tak to dostali tylko pyszne ciasto,które im bardzo smakowało :diabelek  :blabla



#894 jurassic

jurassic

    Kolegunio

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 164
  • Dołączył:  25 paź 2017
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Jurassic
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 luty 2018 - 21:03

Stare ale dobre:

Bajka o jabłonce: miałam ci ja błonkę !

#895 adames

adames

    VIP

  • Administrator
  •   
  • Posty: 8886
  • Dołączył:  05 lip 2009
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Adam
  • Skąd::Legnica
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 marzec 2018 - 18:03

Właśnie piję wyjątkowe piwo produkcji domowej, które przez pól roku leżakowało w dębowej beczce po Whiskey (nazwa amerykańskiego trunku). Piwo o nazwie Russian Imperial Stout o zawartości alko 11% :cwaniak Wersja limitowana bo zostało uwarzone tylko 10l tego wyjątkowego trunku.

Mocne jak cholera, ciemne jak kawa i zarąbiście dobre :)



#896 Dorka

Dorka

    VIP

  • Moderatorzy
  •   
  • Posty: 3064
  • Dołączył:  14 mar 2012
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 A Gaz
  • Imię:Dorota
  • Skąd::Kłodzko
  • Płeć: Kobieta

Napisano 01 marzec 2018 - 19:26

Zazdroszczę, bo niestety bardzo lubię piwo.

#897 Edysian

Edysian

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2120
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 A + LPG
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 01 marzec 2018 - 19:31

hmm.... ja też lubię piwo...smacznego Adam!!!



#898 Cezar55

Cezar55

    Zwolennik

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 262
  • Dołączył:  07 maj 2017
  • Rok Produkcji:2007
  • Silnik:2,4
  • Imię:Cezary
  • Skąd::Warszawa
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 02 marzec 2018 - 09:39

Zapraszam smakoszy na Warszawski Festiwal Piwa co roku na Legii :kciuki







Podobne tematy Zwiń

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych