Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

Radio "zdechło"


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 Yano

Yano

    PT Amateur

  • Użytkownicy
  •   
  • Posty: 25
  • Dołączył:  06 lip 2017
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M + LPG
  • Imię:Janusz
  • Skąd::Szczecin
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 07 lipiec 2017 - 20:12

Wiem, że tematów o radiu pewnie było sporo ale..

Skorzystałem z rady, którą znalazłem w jakimś poście odnośnie wyjęcia bezpiecznika w przypadku zablokowania radia po wpisaniu błędnego kodu. W moim przypadku kupiłem auto z zablokowanym radiem, palił się napis "wait" (przypomnę co pisałem w przywitalni, kupowałem sercem nie rozumem :sciana ). No to ja tak "wait" gdzieś tak ze 4 godz. a potem nie wytrzymałem i wyjąłem bezpiecznik od radia ze skrzynki w kabinie. Niestety, kiedy po kilku godzinach włożyłem bezpiecznik okazało się, że radio zdechło zupełnie. Jedyny pożytek z tego taki, że jak się wkurzyłem i wyjąłem całe radio w nadziei na jakąś luźną wtyczkę lub przewód to znalazłem napisany pisakiem na obudowie radia kod  :jupi . Tyle, że teraz nie mam gdzie go wpisać.Jakieś pomysły co dalej? Z góry dziękuję.



#2 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14569
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 07 lipiec 2017 - 20:18

Dociśnij kluczyk w stacyjce i zobacz czy wyświetlacz się zapali - jak nie to radio do naprawy lub zakup drugiego

#3 Yano

Yano

    PT Amateur

  • Użytkownicy
  •   
  • Posty: 25
  • Dołączył:  06 lip 2017
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M + LPG
  • Imię:Janusz
  • Skąd::Szczecin
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 07 lipiec 2017 - 20:54

Dzięki za pomoc, radio zadziałało! Po wpisaniu kodu znalezionego na obudowie wszystko gra.


I znalazłem jeszcze drugie miejsce gdzie ktoś zapisał kod do radia a mianowicie na wewnętrznej stronie pokrywki od bezpieczników w kabinie.



#4 indianer

indianer

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 4524
  • Dołączył:  04 maj 2011
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2.2 CRD
  • Imię:TADEUSZ
  • Skąd::NOWY SĄCZ
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 07 lipiec 2017 - 20:57

I znalazłem jeszcze drugie miejsce gdzie ktoś zapisał kod do radia a mianowicie na wewnętrznej stronie pokrywki od bezpieczników w kabinie.

 

...tak samo sobie właśnie zrobiłem...a swoją drogą widzisz Yano Pitek nie taki straszny jak go malują!  :diabelek



#5 Yodarek

Yodarek

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 5971
  • Dołączył:  13 lis 2011
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:CRD 3.0 V6
  • Imię:Darek
  • Skąd::Świdwin
  • Płeć: Kobieta

Napisano 07 lipiec 2017 - 22:56

Jeszcze można próbować wstukać na pałę, jak to się mówi. Mi się udało z RB3 przy pięciocyfrowym kodzie, ale niestety nie zapamiętałem go wcześniej, he, he, he...



#6 MANDEY

MANDEY

    PT PRO

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 663
  • Dołączył:  13 sty 2013
  • Rok Produkcji:2006 Route 66
  • Silnik:2,2crd M
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Zielona Góra
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 09 lipiec 2017 - 10:54

U mnie też radio padło, ale kod błędów  po sprawdzeniu kluczykiem pokazuje  hr 2647 . Co to może znaczyć, oprócz będzie to kosztowało ?



#7 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14569
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 09 lipiec 2017 - 17:05

Radio można zdiagnozować tylko na warsztacie

#8 MANDEY

MANDEY

    PT PRO

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 663
  • Dołączył:  13 sty 2013
  • Rok Produkcji:2006 Route 66
  • Silnik:2,2crd M
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Zielona Góra
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 10 lipiec 2017 - 04:33

A co oznacza kod błędu hr 2647? 



#9 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14569
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 10 lipiec 2017 - 06:26

Nie znam takich oznaczeń błędu przy żadnym samochodzie

#10 MANDEY

MANDEY

    PT PRO

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 663
  • Dołączył:  13 sty 2013
  • Rok Produkcji:2006 Route 66
  • Silnik:2,2crd M
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Zielona Góra
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 10 lipiec 2017 - 15:49

Niestety taki mi właśnie pokazuje. Spróbuję podłączyć stare radio. Sprawdzę tez czy po odłączeniu radia wyskakuje ten sam błąd. Dam znać. 



#11 Yodarek

Yodarek

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 5971
  • Dołączył:  13 lis 2011
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:CRD 3.0 V6
  • Imię:Darek
  • Skąd::Świdwin
  • Płeć: Kobieta

Napisano 10 lipiec 2017 - 18:32

Opisz jak robisz to sprawdzenie kluczykiem.

#12 MANDEY

MANDEY

    PT PRO

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 663
  • Dołączył:  13 sty 2013
  • Rok Produkcji:2006 Route 66
  • Silnik:2,2crd M
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Zielona Góra
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 lipiec 2017 - 04:43

Trzykrotnie włączam i wyłączam zapłon, za czwartym razem zostawiam zapłon włączony, naciskam jednocześnie dwa przyciski na zegarach,po chwili ukazuje się ten kod hr 2647. Pedał sprzęgła cały czas wciśnięty, licznik ustawiony na całkowity przebieg. Zmieniłem na poprzednie oryginalne fabryczne radio, kod nie zniknął. Moze polift ma jeszcze inne kody?



#13 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14569
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 lipiec 2017 - 06:35

To nie jest kod - jeszcze raz ci powtarzam i nie dotykaj przycisków na liczniku w czasie testu

#14 MANDEY

MANDEY

    PT PRO

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 663
  • Dołączył:  13 sty 2013
  • Rok Produkcji:2006 Route 66
  • Silnik:2,2crd M
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Zielona Góra
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 13 lipiec 2017 - 04:46

Andrzej, dzięki za wyjaśnienia.



#15 mona74

mona74

    Zwolennik

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 298
  • Dołączył:  31 maj 2015
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0 M LPG
  • Imię:Monika
  • Skąd::Sandomierz
  • Płeć: Kobieta

Napisano 12 styczeń 2019 - 08:01

Mam zablokowane radio. Mechanik coś grzebał i zablokował. Teraz jest napis wait. Pitek był uruchomiony przez ponad 3 h i nie zmienił się napis na Code. Nadmienię, że znam kod. Co jeszcze może pomóc? Czytałam gdzieś że może wyjecie bezpiecznika? Jeżeli tak, to który to?

#16 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14569
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 styczeń 2019 - 08:13

3 godziny to mało , podłączyć auto pod prostownik i zostawić na włączonym zapłonie

#17 mona74

mona74

    Zwolennik

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 298
  • Dołączył:  31 maj 2015
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0 M LPG
  • Imię:Monika
  • Skąd::Sandomierz
  • Płeć: Kobieta

Napisano 12 styczeń 2019 - 08:21

Dzięki, muszę tylko znaleźć miejscówkę bo mieszkam w bloku...

#18 andmis

andmis

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2132
  • Dołączył:  19 wrz 2010
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::PL
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 styczeń 2019 - 11:10

Mona74, możesz też przekręcić sam kluczyk całkiem w lewo, a auto zamknąć pilotem. I tak zostawić na noc. Albo, żeby było całkiem bezpiecznie, wyjąć radio i akumulator, i podłączyć w domu lub w piwnicy, i czekać aż napis "wait" zniknie.



#19 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14569
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 styczeń 2019 - 11:12

W pozycji w lewo , rano nie będzie z czego odpalić auta jeśli nie będzie pod prostownikiem .

#20 andmis

andmis

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2132
  • Dołączył:  19 wrz 2010
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::PL
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 styczeń 2019 - 11:26

hmm, nie pomyślałem, że radio tak dużo pobiera prądu, ale to fakt.







Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych