Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

Jak odkodować radio ?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 ICE logistyka

ICE logistyka

    Przedszkolak

  • Uzytkownicy
  • Posty: 138
  • Dołączył:  27 lis 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Irek
  • Skąd::gorzów wlkp
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 grudzień 2017 - 17:39

Witam...czy to prawda że nie znając kodu , można odkodować radio bez jego demontażu ?

Chodzi o radio w Pitku z 2001 roku. Pani która kupiła ode mnie kiedyś auto , zostawiła go na światłach . No i wiadomo . Akku padł i teraz jest problem bo kod był zapisany na kartce która też przepadła.

Jeśli ktoś wie jak to zrobić to proszę o pomoc.

 



#2 Edysia

Edysia

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2474
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 A + LPG
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 01 grudzień 2017 - 17:43

na stronie "odkoduj radio" chyba się da.... ja dzięki nim uruchomiłam trzy radia

 

 

Piszę chyba bo nie był to chrysler


Użytkownik Edysian edytował ten post 01 grudzień 2017 - 17:44


#3 hencio

hencio

    VIP

  • Redaktor FB
  •   
  • Posty: 3112
  • Dołączył:  22 cze 2014
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,429 A
  • Imię:DARIUSZ
  • Skąd::SZKLARKA RADNICKA
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 grudzień 2017 - 17:44

na stronie "odkoduj radio" chyba się da.... ja dzięki nim uruchomiłam trzy radia
Chyba takie na 230v.

#4 Edysia

Edysia

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2474
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 A + LPG
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 01 grudzień 2017 - 17:45

Chyba takie na 230v.

:kawka  mylisz się... te samochodowe na 12V



#5 hencio

hencio

    VIP

  • Redaktor FB
  •   
  • Posty: 3112
  • Dołączył:  22 cze 2014
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,429 A
  • Imię:DARIUSZ
  • Skąd::SZKLARKA RADNICKA
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 grudzień 2017 - 17:48

http://ptclub.pl/ind...ia/#entry307692



#6 ICE logistyka

ICE logistyka

    Przedszkolak

  • Uzytkownicy
  • Posty: 138
  • Dołączył:  27 lis 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Irek
  • Skąd::gorzów wlkp
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 grudzień 2017 - 17:54

 

Znalazłem na youtube coś takiego.....to prawda czy fejk jakiś ?



#7 Edysia

Edysia

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2474
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 A + LPG
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 01 grudzień 2017 - 18:18

spróbuj to się dowiesz :kciuki. ale raczej nie daję temu pomysłowi szans...aczkolwiek człowiek jest omylny!!


Użytkownik Edysian edytował ten post 01 grudzień 2017 - 18:18


#8 ICE logistyka

ICE logistyka

    Przedszkolak

  • Uzytkownicy
  • Posty: 138
  • Dołączył:  27 lis 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Irek
  • Skąd::gorzów wlkp
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 grudzień 2017 - 18:30

spróbuj to się dowiesz :kciuki. ale raczej nie daję temu pomysłowi szans...aczkolwiek człowiek jest omylny!!

Ale jak mam spróbować skoro ja nie mam tego auta , a ma je moja klientka ? Chcę dziewczynie pomóc a nie zadawać jej zagadki. Czy ktoś z Was mógłby to sprawdzić ?. Przecież jeśli ten patent działa to wszystkim forumowiczom się przyda...



#9 Edysia

Edysia

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2474
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 A + LPG
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 01 grudzień 2017 - 18:39

jak masz nr. radia to na prawde polecam stronę rozkoduj radio... w moim przypadku działało za każdym razem



#10 ICE logistyka

ICE logistyka

    Przedszkolak

  • Uzytkownicy
  • Posty: 138
  • Dołączył:  27 lis 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Irek
  • Skąd::gorzów wlkp
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 grudzień 2017 - 18:45

jak masz nr. radia to na prawde polecam stronę rozkoduj radio... w moim przypadku działało za każdym razem

Aby odczytać numer radia to trzeba je zdemontować. A mi chodziło o odkodowanie radia bez potrzeby  demontażu. Poczekam jeszcze , może znajdzie sie ktoś kto ze zwykłej ciekawości sprawdzi tą sztuczkę... :mniam



#11 Edysia

Edysia

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2474
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 A + LPG
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 01 grudzień 2017 - 18:50

Aby odczytać numer radia to trzeba je zdemontować. A mi chodziło o odkodowanie radia bez potrzeby  demontażu. Poczekam jeszcze , może znajdzie sie ktoś kto ze zwykłej ciekawości sprawdzi tą sztuczkę... :mniam

dokładnie tak... trzeba je wyciągnąć i podać numer ... czekamy więc czy coś innego da się zrobić



#12 ICE logistyka

ICE logistyka

    Przedszkolak

  • Uzytkownicy
  • Posty: 138
  • Dołączył:  27 lis 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Irek
  • Skąd::gorzów wlkp
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 grudzień 2017 - 20:25

A nie z 2001r?

Jeszcze raz.....radio zakodowane jest w PT z 2001 roku i wygląda jak na filmiku który załączyłem.

Ja mam PT z 2004 roku  w którym jest radio z nawigacją i u mnie działa .



#13 ICE logistyka

ICE logistyka

    Przedszkolak

  • Uzytkownicy
  • Posty: 138
  • Dołączył:  27 lis 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Irek
  • Skąd::gorzów wlkp
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 grudzień 2017 - 20:32

ano chyba że tak... to zwracam honor!!!!

A już w Ciebie uwierzyłem ..:)  Naprawdę warto być miłym i grzecznym i Twoja uwaga była słuszna. Miej swoje zdanie...nie poddawaj się tłumowi...


Pytałem się tylko czy sprzedałeś już kiedyś Pt i czy było z 2001 r?

tak..



#14 MATRON

MATRON

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 91
  • Dołączył:  18 lis 2015
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:1,6
  • Imię:Matron
  • Skąd::Sląsk
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 01 grudzień 2017 - 21:07

Jutro rozbebeszam deskę i zegary, będę odpinał klemę z aku to przy okazji sprawdzę ten patent z filmiku któremu nie daję szans na powodzenie.



#15 Stefan2011

Stefan2011

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 446
  • Dołączył:  24 sie 2012
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:1.6 16V Manual
  • Imię:Stefan
  • Skąd::Jelenia Góra
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 02 grudzień 2017 - 07:57

Ja bym przy okazji zmienił radio na takie co gra jak trzeba. ...już za 2 stówy kupisz lepsze - fakt sprofanuje to trochę konsolę, ale dźwiek to dźwięk.

#16 lowermann

lowermann

    Uzależniony

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 579
  • Dołączył:  28 sie 2013
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0 A, GAZ BRC
  • Imię:Kylo
  • Skąd::Lublin
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 02 grudzień 2017 - 12:57

Może da się zczytać łatwo eeprom z radia i wgrać bin bez locked? Tak tylko gdybam bo nie wiem czy w tym modelu tak się da. :)



#17 MATRON

MATRON

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 91
  • Dołączył:  18 lis 2015
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:1,6
  • Imię:Matron
  • Skąd::Sląsk
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 02 grudzień 2017 - 14:02

Hmmm jestem trochę zaskoczony bo ten patent z filmiku działa.



#18 ICE logistyka

ICE logistyka

    Przedszkolak

  • Uzytkownicy
  • Posty: 138
  • Dołączył:  27 lis 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Irek
  • Skąd::gorzów wlkp
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 02 grudzień 2017 - 14:52

Hmmm jestem trochę zaskoczony bo ten patent z filmiku działa.

No i proszę , jeżeli potwierdzasz iż to działa , to odwieczny problem został rozwiązany. Dzięki wielkie kolego. We wtorek będę u mojej klientki i zastosuję tą sztuczkę. Myślę że ktoś z forumowiczów powinien nagrać ten film na przykładzie swojego Pitka i z odpowiednim komentarzem umieszczając go na pierwszej stronie forum. Setki forumowiczów będą wdzieczni... :jupi .....



#19 MATRON

MATRON

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 91
  • Dołączył:  18 lis 2015
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:1,6
  • Imię:Matron
  • Skąd::Sląsk
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 02 grudzień 2017 - 17:16

Pojeździłem troszkę i co się okazuje radio jest odblokowane na parę minut patent dobry do sprawdzenia radia na nic więcej,  kombinacją dwóch klawiszy obejść zabezpieczenie he he to nie mogło się udać.



#20 Edysia

Edysia

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2474
  • Dołączył:  02 wrz 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 A + LPG
  • Imię:Edyta
  • Skąd::Kraków
  • Płeć: Kobieta

Napisano 02 grudzień 2017 - 18:54

nie rozumiem dlaczego nie chcecie wejść na stronę "odkoduj radio"i mieć spokój?? wiem że trzeba podać nr. radia ale czy problemem jest go wyciągnąć??chyba nie..







Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych