Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

Jak odkodować radio ?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 ICE logistyka

ICE logistyka

    Przedszkolak

  • Uzytkownicy
  • Posty: 138
  • Dołączył:  27 lis 2017
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Irek
  • Skąd::gorzów wlkp
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 02 grudzień 2017 - 19:26

Pojeździłem troszkę i co się okazuje radio jest odblokowane na parę minut patent dobry do sprawdzenia radia na nic więcej,  kombinacją dwóch klawiszy obejść zabezpieczenie he he to nie mogło się udać.

Czyli to jest jakiś myk serwisowy......szkoda. Ale warto było spróbować. I tak dzięki wielkie za zaangażowanie.  :glupek


nie rozumiem dlaczego nie chcecie wejść na stronę "odkoduj radio"i mieć spokój?? wiem że trzeba podać nr. radia ale czy problemem jest go wyciągnąć??chyba nie..

Edyto....kto nie ryzykuje, nie pije szampana :mniam . Próbować i szukać trzeba. Jestem pewien że ten tryb serwisowego odpalania radia na kilka minut ma dalszą sekwencję klawiszy , które odblokowują radio na stałe. Bez demontażu i bez kodu.....



#22 Yodarek

Yodarek

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 5840
  • Dołączył:  13 lis 2011
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:CRD 3.0 V6
  • Imię:Darek
  • Skąd::Świdwin
  • Płeć: Kobieta

Napisano 02 grudzień 2017 - 22:39

Przypominam, że to dział techniczny! Teraz wyobraźcie sobie, że ktoś szuka pomocy w kwestii kodu do radia. W pierwszej kolejności musi się przebić przez posty, które z rozkodowaniem mają niewiele wspólnego. Zacznijcie używać postów terminowych. :yodarek



#23 Wrocunia

Wrocunia

    Znawca Tematu

  • Redaktor FB
  •   
  • Posty: 1362
  • Dołączył:  04 lut 2017
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2.0 A
  • Imię:Monika
  • Skąd::Bydgoszcz
  • Płeć: Kobieta

Napisano 21 luty 2018 - 19:30

czyli muszę wejść na stronę "rozkoduj radio" i tam po wpisaniu numeru serii uzyskam kod?

Jeśli to prawda to już teraz pięknie dziękuję za ten temat i pomoc. :)



#24 Yodarek

Yodarek

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 5840
  • Dołączył:  13 lis 2011
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:CRD 3.0 V6
  • Imię:Darek
  • Skąd::Świdwin
  • Płeć: Kobieta

Napisano 21 luty 2018 - 20:13

Możesz zarejestrować się na tym forum. Pierwsze zapytanie jest za free... Przynajmniej tak to działało wcześniej.

https://forum-mechan...er.3092/page-24



#25 Wrocunia

Wrocunia

    Znawca Tematu

  • Redaktor FB
  •   
  • Posty: 1362
  • Dołączył:  04 lut 2017
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2.0 A
  • Imię:Monika
  • Skąd::Bydgoszcz
  • Płeć: Kobieta

Napisano 21 luty 2018 - 20:43

Okej, spróbuję tego, dziękuję Ci pięknie!

#26 hencio

hencio

    VIP

  • Redaktor FB
  •   
  • Posty: 3112
  • Dołączył:  22 cze 2014
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,429 A
  • Imię:DARIUSZ
  • Skąd::SZKLARKA RADNICKA
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 21 luty 2018 - 20:59

Okej, spróbuję tego, dziękuję Ci pięknie
Tylko nic nie zepsuj.

#27 chromek 1

chromek 1

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 4068
  • Dołączył:  13 lip 2013
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2 CRD M
  • Imię:Krzysztof
  • Skąd::Zabrze
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 23 luty 2018 - 08:27

Monika czasami wystarczy wyciągnąć radyjko często na obudowie ołówkiem jest zapisane  :kawka



#28 Wrocunia

Wrocunia

    Znawca Tematu

  • Redaktor FB
  •   
  • Posty: 1362
  • Dołączył:  04 lut 2017
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2.0 A
  • Imię:Monika
  • Skąd::Bydgoszcz
  • Płeć: Kobieta

Napisano 23 luty 2018 - 13:17

Dziękuję wszystkim za pomoc :)

#29 bigmeen

bigmeen

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 1987
  • Dołączył:  05 mar 2014
  • Rok Produkcji:X
  • Silnik:X
  • Imię:X
  • Skąd::X
  • Płeć: Nieustawiona

Napisano 23 luty 2018 - 16:00

A czasami trzeba dobrze poszukać w papierach z Pt. I tam też można znaleźć
:bigmeen





Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych