Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

Światła dzienne na sterowniku DRL02


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#41 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14121
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 13 czerwiec 2013 - 20:52

MAKLERSTAN1,
Produkt jest czysto polski , robiony przez jednego człowieka indywidualnie (chałupniczo) , co do kabli mógł się pomylić lub zmienić koloru (Ty masz instrukcje u siebie bieżącą do zakupionego urządzenia) , choć nie powiem nie pasuje mi to :
zielony przewód odpowiada za wyłącznie świateł , siwy za masę programowana do przekażnika : przy zamianie tych przewodów światła by ci nie pracowały(układ by sie nie wyłączał ) i przekażnik by brzeczał cały czas do momentu włączenia pozycji .
A pisałeś sam że wszytko chodzi ? nie wnikam już w to ważne że doszedłeś do ładu.

#42 MAKLERSTAN1

MAKLERSTAN1

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 409
  • Dołączył:  27 maj 2013
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2.0M GAZZ
  • Imię:Mariusz

Napisano 14 czerwiec 2013 - 08:15

Produkt jest czysto polski , robiony przez jednego człowieka indywidualnie (chałupniczo)

Być może bo wygląda dosyć prosto, lecz solidnie. Ale na bank nie jest to polski patent,
Widziałem kilka razy już na e-bay USA identyczny, dlatego pomyślałem o masowej produkcji z CHRL

#43 uczucie84

uczucie84

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 309
  • Dołączył:  10 maj 2012
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,4
  • Imię:Grześ

Napisano 17 sierpień 2013 - 14:09

Słuchajcie czy ten DRL 02 to to samo co to http://allegro.pl/mo... ... 81082.html

#44 Yodarek

Yodarek

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 5746
  • Dołączył:  13 lis 2011
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:CRD 3.0 V6
  • Imię:Darek
  • Skąd::Świdwin
  • Płeć: Kobieta

Napisano 17 sierpień 2013 - 14:16

Wygląda tak samo, ale czy to jest to samo to nie wiem. Ja kupowałem od Andrzeja.

#45 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14121
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 17 sierpień 2013 - 14:17

Nie to jest zwykła wersja i do niej musisz jeszcze stosowac dodatkowy przekaznik do rozłaczania przekaznika od zwory (mijania - drogowe) - DRL 02 ma specjalnie wyprowadzony programowany przewód do sterowania przekaznika w PTCruiserze , ale sprzedawca ten sam jak mu podasz że do PT Cruisera to ci wyśle własciwy . :kawka

#46 uczucie84

uczucie84

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 309
  • Dołączył:  10 maj 2012
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2,4
  • Imię:Grześ

Napisano 18 sierpień 2013 - 18:33

Dzieki za odpowiedz Andrzeju.

#47 jordan1987

jordan1987

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 279
  • Dołączył:  02 wrz 2012
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:1,6
  • Imię:Patryk

Napisano 24 luty 2014 - 09:51

mam pytanie czy taki sterownik jest właściwy??
http://allegro.pl/mo... ... 65460.html

trochę zwątpiłem bo opisówka szeryfa z pierwszego postu chyba zawiera inną kolorystykę okablowania:P ... rozumiem, że tym sterownikiem bez problemu aktywuje dzienne w miejscu "drogowych"? ostatnio widziałem w Poznaniu w pitku taki patent - ZAJE*** mi się podobało ... a jak to się ma do przeglądu okresowego?
acha i jeszcze jedno czy te dzienne światła rzeczywiście same się aktywują po uruchomieniu silnika?

#48 Yodarek

Yodarek

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 5746
  • Dołączył:  13 lis 2011
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:CRD 3.0 V6
  • Imię:Darek
  • Skąd::Świdwin
  • Płeć: Kobieta

Napisano 24 luty 2014 - 10:52

jordan1987, mam ten sam sterownik (a raczej od tego samego dystrybutora, ale zakupiony przez Andrzeja) i wszystko działa ok. Załącza się po uruchomieniu silnika automatycznie. Na forum jest wszystko opisane co jak i jak podłączyć i zgodnie z tym opisem możesz spokojnie robić. Na przeglądzie bez problemów, zresztą możesz je dezaktywować bez ingerencji mechanicznej i wszystko wraca do stanu sprzed montażu. Ja mam tylko czasem taki proble, że jak jadę na dziennych i mrugnę długimi to zostaje mi kontrolka długich, ale po włączeniu długich i powrocie na DRL wszystko wraca do normy. Ogólnie polecam.

#49 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14121
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 24 luty 2014 - 10:56

Ten sterownik po modyfikacji z Allegro nie współpracuje z pt ręcznym ten kabelek trzeba podłączyć do plusa po stacyjce reszta ok działa jak powinna

#50 leopaw

leopaw

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2677
  • Dołączył:  02 lis 2008
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2.2
  • Płeć: Nieustawiona

Napisano 08 marzec 2014 - 12:49

mam zamontowny sterownik DRL01 / chyba/ i nie wiem jak do niego podłączyć diodę sygnalizującą włączenie się świateł / oczywiście do jazdy dziennej/ proszę o radę

#51 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14121
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 08 marzec 2014 - 12:57

Leszku , masz zamontowany DRL 02 z najnowszej wersji - Andrzej Ci wymienił w Brwilnie na spocie :lol

pożniej Ci podam na PW jak podłączyć dodatkowa kontrolkę świateł dziennych .

#52 Grucha

Grucha

    Zwolennik

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 252
  • Dołączył:  18 maj 2014
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2 CRD M
  • Imię:Janusz
  • Skąd::Mikołajki
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 20 wrzesień 2014 - 23:42

Witam, wczoraj zamontowałem DRL02 i działa :brawo
Pytanko do andreeas7 gdzie podłączyć przewód fioletowy do ręcznego?
Bo żeby działało to fioletowy podłączyłem do przewodu żółtego i śmiga, ale jeżeli jest opcja z ręcznym to chętnie podepnę.

#53 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14121
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 21 wrzesień 2014 - 07:11

Grucha,
Nie ma takiej opcji do zrobienia w PT bez przeróbek (choć ja mam u siebie ) , sygnał z ręcznego w PT jest podawany : masa /5V , a jest wymagany masa /12V.
Dorabiałem u siebie wzmacniacz różnicowy na tranzystorach do sterowania , lub można zamontować dodatkowy przekaznik na 6V sterujący podawaniem sygnału masa /12V.
Jak byś się jednak zawziął i chciał zrobić , wymagane 12V /masę i sygnała z ręcznego masz z przodu po prawej stronie przy słupku :blabla

#54 Grucha

Grucha

    Zwolennik

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 252
  • Dołączył:  18 maj 2014
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2 CRD M
  • Imię:Janusz
  • Skąd::Mikołajki
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 21 wrzesień 2014 - 18:56

Dzięki andreeas7 za pomoc, ale z "ręcznego" chyba zrezygnuję(za dużo kombinacji, a bez tego też można żyć)
Pozdrawiam

#55 krol44

krol44

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 353
  • Dołączył:  22 wrz 2014
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0M lpg
  • Imię:Karol
  • Skąd::Elbląg
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 17 październik 2014 - 13:07

Koledzy podrzućcie mi link do aukcji gdzie mogę kupić ten moduł. Czy mam kupić na tej aukcji
http://allegro.pl/mo... ... 14946.html tylko dać gościowi znać , że to do PITKA

#56 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14121
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 17 październik 2014 - 13:32

krol44,
tak u niego kupujesz

#57 olaf folaron

olaf folaron

    PT PRO

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 690
  • Dołączył:  13 lis 2009
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 turbo
  • Imię:Olaf
  • Skąd::Częstochowa
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 22 luty 2015 - 13:43

Wczoraj dostałem paczkę z Drl02
Jak zamontuje to dam znać czy działa

#58 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14121
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 22 luty 2015 - 15:04

Działać do dział ? jak jest dobrze podłączony - co nie ktorzy mają od kilku lat w aucie

#59 olaf folaron

olaf folaron

    PT PRO

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 690
  • Dołączył:  13 lis 2009
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,4 turbo
  • Imię:Olaf
  • Skąd::Częstochowa
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 22 luty 2015 - 15:18

Bede podłączal według instrukcji z forum

#60 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14121
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 22 luty 2015 - 16:45

To tylko moja instrukcja i wcale nie musi być dobra :haha





Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych