Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

AUX w orginalnym radiu CD/Kaseta-zrób to sam


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 kuba_p

kuba_p

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 2847
  • Dołączył:  26 maj 2015
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Sławek
  • Skąd::Łódź
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 13 czerwiec 2016 - 17:58

A nie lepiej zastosować bezinwazyjne rozwiązanie w stylu

Car Audio Cassette Adaptor?

Cena od 2,99 na portalu .

#22 kazek7719

kazek7719

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 139
  • Dołączył:  06 cze 2016
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Maciek
  • Skąd::Kenmare
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 13 czerwiec 2016 - 22:00

Podobnie, różnice głównie są na pierwszej płytce (tej z wyświetlaczem). Powodem różnic jest to, że masz radio z USA a kolega Mnich_18 ma z Europy. :)

Dzięki za odpowiedz czyli jak radio z USA  to cały pitek będzie wersją amerykańską można to jakoś sprawdzić ?



#23 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14113
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 14 czerwiec 2016 - 07:05

No pewnie- inna płyta główna inny procesor to żadne różnice ....

#24 mallina

mallina

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • Posty: 1
  • Dołączył:  13 cze 2018
  • Rok Produkcji:brak
  • Silnik:2.5crd
  • Imię:mallina
  • Skąd::strzegom
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 13 czerwiec 2018 - 07:55

A wie ktoś jak emulować kasete robiłem już takie wejście w radiu forda cd też według czyjegoś pomysłu ale nie było opisane jak emulować płytę CD to nagrałem płytę z ciszą i to hulało a chciałabym zrobić tak żeby nie wkładać kasety
W radiu chrysler-a jest ładnie opisane na płytce gdzie co jest podobnie w formowaniu nie było tak prosto
Sory poprawiam po poprawiaczu androidzie co jest podpięte a w fordowskim nie było tak prosto

#25 druce

druce

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • Posty: 6
  • Dołączył:  04 lut 2018
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0A
  • Imię:Piotr
  • Skąd::Pawłów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 21 lipiec 2018 - 23:21

Witam

Ja zrobiłem trochę inaczej bez rozbierania radia

Do radia podpinamy zmieniarkę cd mopara - chryslerowską - np z voyagera.

W sieci są dostępne schematy który pin do czego - chodzi o przewód do zmieniarki.

Kupić musimy gniazdo na 3,5mm jack z pięcioma wyjściami czyli ze sterowaniem - jak wpinasz jack to wyłącza się sygnał ze zmieniarki a idzie z jacka (telefon, mp3 itp). gniazdo-jack-3-5mm-z-wylacznikiem-przezr

Rozcinamy kabel od zmieniarki i montujemy w/w gniazdo do przewodów od kanału lewego i prawego oraz piąty w/g opisu.

Gniazdo można zainstalować dyskretnie gdzie się chce i kablem jack - jack podpinać telefon - radio wtedy ustawiamy na zmieniarkę.

Po wpięciu jacka działa muza z telefonu po wypięciu idzie sygnał ze zmieniarki.

Ja tak ma i działa ok.

Na youtube są filmiki jak to podpiąć tylko szukać trzeba dla Jeepa ale metoda ta sama.

Jak znajdę to wrzucę linki.

Sorki za mało zrozumiały opis ale - środek weekendu.

Poizdr

 

To modyfikacja kabla zmieniarki ? a nie modyfikacja radia - proszę na drugi raz załozyć własny temat a nie dopisuwać sie w cudzym  :andreeas7 


Użytkownik andreeas7 edytował ten post 22 lipiec 2018 - 07:23






Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych