Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

Klimatyzacja - nawiew na przednią szybę


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 jacaplaca0007

jacaplaca0007

    Uzależniony

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 490
  • Dołączył:  20 lis 2015
  • Rok Produkcji:2008
  • Silnik:2.4T A LPG
  • Imię:Jacek
  • Skąd::Bydgoszcz
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 08 sierpień 2016 - 09:06

Witam !

Jak wyłączyć automatycznie włączanie się klimatyzacji przy nawiewie na przednią szybę aby tylko działała z przycisku - klimatyzacja - PiTek po lifcie - benzyna 1.6, dotyczy ustawień w kostce - elektrycznej, w panelu - pokrętło nawiewu - gdzie, jak i co zrobić?  Pytanie: czy można coś takiego zrobić?

Pozdrawiam :)



#2 theo

theo

    Uzależniony

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 467
  • Dołączył:  03 maj 2016
  • Rok Produkcji:2007
  • Silnik:2.4 A
  • Imię:teodor
  • Skąd::nowy
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 08 sierpień 2016 - 10:34

W polifcie a taki masz, programuje się skanerem dedykowanym  kiedy ma się klima załączać, kiedyś to przeglądałem i z tego co pamiętam to może się wyłączać np. przy zwiększonym obciążeniu czy przy jakichś ustalonych obrotach a być może również przy nawiewie na szybę ale nie zwróciłem na to uwagi,  zapytaj w jakimś serwisie gdzie mają odpowiedni skaner, chociaż 1,6 ponoć ma okrojony komputer i nie wszystko można.

Na pewno z poz. menu tego zrobić się nie da.


Użytkownik theo edytował ten post 08 sierpień 2016 - 10:37


#3 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 13874
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 08 sierpień 2016 - 17:43

Nie ma takiej opcji z komputera , tak jest zbudowany układ w Pt cruiserze , mozesz to przerobić mechanicznie - w każdym Pt cruiserze klimatyzacja wyłącza sie przy zwiększonym obciążeniu nie zależnie czy to przedlifcie czy polift .

#4 Mario

Mario

    Uzależniony

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 504
  • Dołączył:  03 kwi 2013
  • Rok Produkcji:---------
  • Silnik:-----------
  • Imię:...............
  • Skąd::..............
  • Płeć: Nieustawiona

Napisano 08 sierpień 2016 - 19:33

Jak wyłączyć automatycznie włączanie się klimatyzacji przy nawiewie na przednią szybę aby tylko działała z przycisku -

Wydaję mi się że u mnie klima działa tylko z przycisku , nie wiem czy to zasługa poprzedniego właściciela czy w CRD tak jest.



#5 petrus

petrus

    Zbanowany

  • Zbanowany
  • Posty: 982
  • Dołączył:  28 lut 2016
  • Płeć: Nieustawiona

Napisano 08 sierpień 2016 - 21:36

Klima dziala automatycznie w pozycji nawiewu na szybę oraz na szybę/nogi.

Sa dwie opcje :

1. robisz z plastiku /karty/ zaślepkę i wkładasz pod styki

2. wypierd#####sz blaszki i masz spokój, jak tak zrobiłem, żadna fabryka nie będzie mi dyktować kiedy wlaczyczyc klime



#6 MANDEY

MANDEY

    PT PRO

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 654
  • Dołączył:  13 sty 2013
  • Rok Produkcji:2006 Route 66
  • Silnik:2,2crd M
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Zielona Góra
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 marzec 2018 - 20:29

A na którym kabelku można zamontować ten dodatkowy wyłącznik klimatyzacji ? Kostka jest 12 pinowa a kabelków jest podłączonych tylko 8.

mowa o kostce  z panelu sterowania na desce obok pokrętła wentylatora.



#7 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 13874
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 marzec 2018 - 21:14

Pin 6 w kostce odpowiada za klimatyzację 







Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych