Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

Umarły zegary


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 PThunter

PThunter

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2563
  • Dołączył:  19 sie 2016
  • Rok Produkcji:.
  • Silnik:.
  • Imię:Paweł
  • Skąd::Litzmannstadt
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 15 wrzesień 2016 - 15:48

Witam.Otóż z Kubusiu umarły zegary. Nie ma podświetlania, brak żadnych wskazań (przebieg,paliwo, temperatura, obroty itp). Problem być może zasiniał przypadkiem, ale należy wspomnieć, że odpinany był aku. Na pierwszy rzut oka bezpieczniki są w porządku.

 

Przy okazji zniknęło oświetlenie wnętrza oraz bagażnika. Jedyna rzecz jaka się wyświetla na tablicy to kontrolka otwartej klapy tylnej.

 

Cała reszta elektryki jest OK.

 

Czy ktoś wspomoże radą?


Użytkownik pablobed edytował ten post 15 wrzesień 2016 - 15:49


#2 PThunter

PThunter

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2563
  • Dołączył:  19 sie 2016
  • Rok Produkcji:.
  • Silnik:.
  • Imię:Paweł
  • Skąd::Litzmannstadt
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 20 wrzesień 2016 - 15:17

Problem rozwiązany. Okazało się, że wyskoczył licznik z kostki, a ponieważ sterownik oświetlenia wnętrza i bagażnika jest również tam, to dlatego jedno i drugie nie działało.

 

Po ponownym wpięciu na desce niestety choinka - ABS, Track Control, Check Engine.. Trzeba było użyć interfejsu i pokasować dziadostwo.


Użytkownik pablobed edytował ten post 20 wrzesień 2016 - 15:17

  • Emiliano lubi to

#3 Rafo

Rafo

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 71
  • Dołączył:  15 lip 2015
  • Rok Produkcji:2003 (USA)
  • Silnik:2.4 M
  • Imię:Rafał
  • Skąd::3miasto
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 kwiecień 2017 - 20:54

Podepnę się pod temat.

Na zegarach mam choinkę, palą się wszelakie kontrolki, czyli Check Engine, Track off, Hamulec ręczny, itd.

Podobno były kiedyś przekładane zegary z wersji angielskiej - czy tam jest inne podłączenie ich? Czy wystarczy tak jak kolega napisał wyżej "użyć interfejsu" i skasować błędy?

Przyznam szczerze że nie chce mi się demontować połowy deski żeby zobaczyć czy wszystkie wtyki w zegarach są prawidłowo podłączone, a kupować w ciemno zegary jeśli te są sprawne też bez sensu.

Jeśli interfejs, to co to jest i gdzie to można zrobić? Tylko przez serwis?



#4 PThunter

PThunter

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2563
  • Dołączył:  19 sie 2016
  • Rok Produkcji:.
  • Silnik:.
  • Imię:Paweł
  • Skąd::Litzmannstadt
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 kwiecień 2017 - 21:04

Niestety skończyło się wymianą licznika - zimne luty umarły i tu najpewniej też tak jest. Liczniki są dostępne, więc bez problemu.


Kostka faktycznie była wtedy luźna, ale po prawidłowym jej wpięciu licznik cudownie zaskoczył na jeden dzień.


Spróbuj powalczyć z tym, ale może być pies pogrzebany.



#5 Rafo

Rafo

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 71
  • Dołączył:  15 lip 2015
  • Rok Produkcji:2003 (USA)
  • Silnik:2.4 M
  • Imię:Rafał
  • Skąd::3miasto
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 kwiecień 2017 - 21:08

U mnie zegary normalnie działają i funkcjonują. Świecą się tylko praktycznie wszystkie możliwe kontrolki. Ale wskazówki / żarówki są OK.

Więc pytanie czy wykasowanie błędów pomoże czy tylko wymiana licznika. Bo bez sensu płacić dwa razy za jedno...



#6 PThunter

PThunter

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2563
  • Dołączył:  19 sie 2016
  • Rok Produkcji:.
  • Silnik:.
  • Imię:Paweł
  • Skąd::Litzmannstadt
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 kwiecień 2017 - 21:18

Poczekaj na Maystra. Andrzej na pewno coś doradzi.



#7 Emiliano

Emiliano

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • Posty: 9
  • Dołączył:  16 kwi 2017
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,4M
  • Imię:Emil
  • Skąd::WARSZAWA
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 07 luty 2018 - 20:59

Problem rozwiązany. Okazało się, że wyskoczył licznik z kostki, a ponieważ sterownik oświetlenia wnętrza i bagażnika jest również tam, to dlatego jedno i drugie nie działało.

Po ponownym wpięciu na desce niestety choinka - ABS, Track Control, Check Engine.. Trzeba było użyć interfejsu i pokasować dziadostwo.

Mnie spotkał ten sam problem. Jak się dostać do tej kostki. Proszę o pomoc.

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka





Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych