Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

radio/nawigacja


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 JeePiter

JeePiter

    VIP

  • Grafik PTClub
  •   
  • Posty: 2041
  • Dołączył:  24 maj 2014
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Piotr
  • Skąd::Skąd chcę
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 22 styczeń 2017 - 11:06

czy ktoś z Was ma u siebie coś takiego? Warto instalować taki sprzęt?

http://allegro.pl/je...6686483784.html



#2 sylvo

sylvo

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 147
  • Dołączył:  09 wrz 2016
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2.0
  • Imię:Sylwester
  • Skąd::UK
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 24 styczeń 2017 - 01:02

Ja nie mam tego i uwarzam ze szkoda kasy. Mialem takie radyjka chinczyki 2din i z wysuwanym ekranem i ten soft jest przestarzaly stara generacja przedpotopowa na windows CE wolne zalaczanie sie radia. , bluetooth porazka nie ma ksiazki telefonicznej., tylko numery wyswietla , gps bardzo ograniczony w mapach. Duze kombinacje z uruchomieniem.
Ekran dotykowy - oporowy
Fajnie wyglada ale za to kase radze poszukac jakiegos radia na androidzie lub jesli masz orginalne bardzo mocno polecam
Rozbudowe o ,, Parrot Asteroid Tablet " Wszystko w jednym. Swietny wzmacniacz gps Bluetooth 3x usb. Karty pamieci. Obsluga OBD II na bluetooth. Maly komuterek na pokladzie PT ,I wszystko niezaleznie dzial od radia
Sam używam i polecam

Użytkownik sylvo edytował ten post 24 styczeń 2017 - 01:05


#3 MANDEY

MANDEY

    PT PRO

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 656
  • Dołączył:  13 sty 2013
  • Rok Produkcji:2006 Route 66
  • Silnik:2,2crd M
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Zielona Góra
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 24 styczeń 2017 - 21:14

W chińczyku będziesz miał także słabe radio.



#4 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14124
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 24 styczeń 2017 - 21:51

Ja nie mam tego i uwarzam ze szkoda kasy. Mialem takie radyjka chinczyki 2din i z wysuwanym ekranem i ten soft jest przestarzaly stara generacja przedpotopowa na windows CE wolne zalaczanie sie radia. , bluetooth porazka nie ma ksiazki telefonicznej., tylko numery wyswietla , gps bardzo ograniczony w mapach. Duze kombinacje z uruchomieniem.
Ekran dotykowy - oporowy
Fajnie wyglada ale za to kase radze poszukac jakiegos radia na androidzie lub jesli masz orginalne bardzo mocno polecam
Rozbudowe o ,, Parrot Asteroid Tablet " Wszystko w jednym. Swietny wzmacniacz gps Bluetooth 3x usb. Karty pamieci. Obsluga OBD II na bluetooth. Maly komuterek na pokladzie PT ,I wszystko niezaleznie dzial od radia
Sam używam i polecam


Parrot tez jest problematyczny , częste zawieszanie softu problemy z aktualizacjami ( tylko serwis ) , brak wsparcia dla nowych seri Apple na iOS 10

#5 sylvo

sylvo

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 147
  • Dołączył:  09 wrz 2016
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2.0
  • Imię:Sylwester
  • Skąd::UK
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 24 styczeń 2017 - 22:09

Parrot tez jest problematyczny , częste zawieszanie softu problemy z aktualizacjami ( tylko serwis ) , brak wsparcia dla nowych seri Apple na iOS 10

Te problemy byly chyba w starszych modelach mk..... bo slyszalem o tym Nowe sa na androidzie Zawiecha wynika ze zlego montażu podlaczenia zasilania. Przenosilem swój zestaw juz do 4 auta i w pierwszym zawiesil sie 2 razy ale wylaczenie stacyjki i ponowne wlaczenie i sie resetuje po dobrym podlaczeniu dziala bez problemu ponad 1.5 roku. Aktualizacje softu to bajka wgrywasz na sd karte lub usb ponowne uruchomienie 3-4 min i gotowe robilem sam kilka razy .


Radyjko które pokazales nie jest zle, ale gdyby kosztowalo 500-600zl bylo by lux. Bo za ponad 1000zl mozna wycudowac naprawde cos fajnego i użytecznego.

Użytkownik sylvo edytował ten post 24 styczeń 2017 - 22:09


#6 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14124
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 24 styczeń 2017 - 22:39

Problem dotyczy zwłaszcza nowych modeli na androidzie o seri MK się nie wypowiadam ... nie chce się denerwować zwłaszcza na Mk9200

#7 sylvo

sylvo

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 147
  • Dołączył:  09 wrz 2016
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:2.0
  • Imię:Sylwester
  • Skąd::UK
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 24 styczeń 2017 - 23:08

Byc moze i ma wady ,nie chce sie sprzeczac ale ja uzytkuje juz dluzszy czas problemow zero i jestem bardzo zadowolony z funkcjonalności (kilka usb super Bluetooth do rozmow i muzyki rozne aplikacje gps tomtom itp) i jakosci dźwięku wbudowane korektory itp zadne radyjko alpine sony Pioneer nie dorównuje dzwiekiem na seryjnych glosnikach. I zawsze sperzet zabierasz do nowego auta i pasuje wszedzie.
Tak czy siak ja polecam

#8 andreeas7

andreeas7

    VIP

  • Mayster
  •   
  • Posty: 14124
  • Dołączył:  03 lut 2010
  • Rok Produkcji:2010
  • Silnik:Dodge 1,8 VVT
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Płock
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 24 styczeń 2017 - 23:21

Teraz to pojechałeś - z ta jakością porównując Parrota do Alpine czy Pionera ..... ważne ze Tobie pasuje i odpowiada i niech tak zostanie .

#9 hirekpl97

hirekpl97

    PT PRO

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 608
  • Dołączył:  10 sty 2016
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2.0 A
  • Imię:Hieronim
  • Skąd::Sompolno
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 25 styczeń 2017 - 02:14

za tą kse lepiej dobre nagłośnienie zrobić :D  i okorzystać z navi z telefonu :D



#10 MANDEY

MANDEY

    PT PRO

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 656
  • Dołączył:  13 sty 2013
  • Rok Produkcji:2006 Route 66
  • Silnik:2,2crd M
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::Zielona Góra
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 25 styczeń 2017 - 21:59

Nawigacja w radiu jest za nisko umiejscowiona, powinna znajdować się na dole szyby,lepiej korzystać z osobnej nawigacji.



#11 rafal-gorzow

rafal-gorzow

    Kolegunio

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 169
  • Dołączył:  24 sie 2016
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2.4 A LPG
  • Imię:Rafał
  • Skąd::Gorzów Wlkp.
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 26 styczeń 2017 - 18:33

Są też na aliexpresie podobne radyjka, ale z androidem. Trochę droższe.  To chyba lepsze rozwiązanie niż Windows CE



#12 yaro3343

yaro3343

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 76
  • Dołączył:  03 lut 2018
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2.0M
  • Imię:Jaroslaw
  • Skąd::Siedlce
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 04 luty 2018 - 09:12

czy ktoś z Was ma u siebie coś takiego? Warto instalować taki sprzęt?
http://allegro.pl/je...6686483784.html






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych