Skocz do zawartości


Uwaga!

Przed logowaniem zapoznaj się z tematem Pierwsze logowanie na forum


Zdjęcie

sygnał klaksonu przy zamykaniu auta z pilota.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 MateuszDG

MateuszDG

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 355
  • Dołączył:  22 lis 2014
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M Gaz
  • Imię:Mateusz
  • Skąd::Dąbrowa Górnicza
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:08

Witam ;)
Dziś widziałem Pitka (przedlifta) przy zamykaniu dawał dźwięk klaksonu. Jest to do zrobienia w aucie które tego nie ma? Czy musi być funkcja Panic na pilocie ? Da się to zrobić ? Z góry dzięki za podpowiedzi 



#2 Slawek101

Slawek101

    Przedszkolak

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 93
  • Dołączył:  24 mar 2016
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Sławek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:53

Ja to ustawiłem tak jak jest podane w instrukcji:

  • przekręcasz kluczyk w stacyjce na ON
  • trzymasz przez około 10 sekund otwieranie drzwi w pilocie
  • nadal trzymając przycisk otwierania wciskasz jednocześnie zamykanie
  • zwalniasz jednocześnie oba przyciski - u mnie zadziałało :)

  • monondem lubi to

#3 MateuszDG

MateuszDG

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 355
  • Dołączył:  22 lis 2014
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M Gaz
  • Imię:Mateusz
  • Skąd::Dąbrowa Górnicza
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:03

a masz może funkcje Panic ? Ten czerwony przycisk na pilocie . Czy tylko otwieranie /zamykanie ? 



#4 Slawek101

Slawek101

    Przedszkolak

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 93
  • Dołączył:  24 mar 2016
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Sławek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:05

Tylko otwieranie / zamykanie.



#5 bratex

bratex

    PT MC

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 817
  • Dołączył:  15 sty 2016
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2.2 CRD Limited
  • Imię:Marcin
  • Skąd::Warszawa / Elbląg
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:05

Żaden panic nie musi być. Masz w instrukcji pitola jak to ustawić. Na forum znajdziesz też.

#6 Yodarek

Yodarek

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 5756
  • Dołączył:  13 lis 2011
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:CRD 3.0 V6
  • Imię:Darek
  • Skąd::Świdwin
  • Płeć: Kobieta

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:06

Nie musisz mieć żadnego przycisku dodatkowego.

 

Załączone pliki



#7 MateuszDG

MateuszDG

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 355
  • Dołączył:  22 lis 2014
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M Gaz
  • Imię:Mateusz
  • Skąd::Dąbrowa Górnicza
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:16

Nie wiem czemu ale nie działa ;/ 


Co może być nie tak ? 
Gong pojedynczy daje po zmianie a nie daje klaksonu po zamknięciu



#8 Slawek101

Slawek101

    Przedszkolak

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 93
  • Dołączył:  24 mar 2016
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Sławek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:28

U mnie za to jest odwrotnie. Klakson udało mi się ustawić za pierwszym razem, za to wcale nie mam gongu... Dziwne te Pitki (lub co bardziej prawdopodobne - brak odpowiedniej wiedzy na ich temat).



#9 MateuszDG

MateuszDG

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 355
  • Dołączył:  22 lis 2014
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M Gaz
  • Imię:Mateusz
  • Skąd::Dąbrowa Górnicza
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:53

A w automatycznej blokadzie zamków drzwi wewnętrzny wyłącznik zamka centralnego to czytać to jako przycisk do zamykania drzwi ten na drzwiach co jest ? 

Nic by nie działało ? ;/ 



#10 Slawek101

Slawek101

    Przedszkolak

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 93
  • Dołączył:  24 mar 2016
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Sławek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:57

Może błądzę, ale spróbowałbym wcisnąć przyciski w pilocie w odwrotnej kolejności niż jest to podane powyżej...



#11 PThunter

PThunter

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2563
  • Dołączył:  19 sie 2016
  • Rok Produkcji:.
  • Silnik:.
  • Imię:Paweł
  • Skąd::Litzmannstadt
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:58

Wszystko działa wedłu instrukcji. Powtórzenie tej czynności w tej samej kolejności kasuje opcję klaksonu i wszystko wraca do poprzedniego stanu.

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka

#12 MateuszDG

MateuszDG

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 355
  • Dołączył:  22 lis 2014
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M Gaz
  • Imię:Mateusz
  • Skąd::Dąbrowa Górnicza
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 21:12

no tak tylko jużz  z 10 razy to robilem wlasnie i nie działa . Za kazdym razem jest gong. Po gongu zamykam auto i dalej nie ma sygnału dźwiękowego  :(


Coś z elektryka może być nie tak ?  Chodzi o automatyczne zamykanie drzwi i dźwięk przy zamykaniu z pilota. Po kilku próbach ustawienia klaksonu za każdym razem był gong i po próbach nic nie działa



#13 PThunter

PThunter

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2563
  • Dołączył:  19 sie 2016
  • Rok Produkcji:.
  • Silnik:.
  • Imię:Paweł
  • Skąd::Litzmannstadt
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 21:18

No tak, po gongu powinien przy zamknięciu krótko trąbnąć. Poleciałem spróbowałem i szczerze mówiąc wróciłem do opcji cichej, bo nie za bardzo przypadło mi to do gustu.

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka

#14 MateuszDG

MateuszDG

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 355
  • Dołączył:  22 lis 2014
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M Gaz
  • Imię:Mateusz
  • Skąd::Dąbrowa Górnicza
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 21:21

Pytanie teraz czemu u mnie nie działa hmmm. Co robisz po gongu? Ja wyjąłem kluczyk i zamykałem zamykałem tez później w pozycji zapłonu i nic .Może coś w kablach nie tak albo u mnie tego nie ma ?  :idea  hmm  hmm



#15 PThunter

PThunter

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2563
  • Dołączył:  19 sie 2016
  • Rok Produkcji:.
  • Silnik:.
  • Imię:Paweł
  • Skąd::Litzmannstadt
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 21:28

Dokładnie. Po gongu cofałem stacyjkę i wyjmowałem kluczyk.

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka

#16 MateuszDG

MateuszDG

    Zwolennik

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 355
  • Dołączył:  22 lis 2014
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M Gaz
  • Imię:Mateusz
  • Skąd::Dąbrowa Górnicza
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 06 kwiecień 2017 - 21:32

no to u mnie nie da sie zrobic gong jest i na tym sie konczy 



#17 Yodarek

Yodarek

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 5756
  • Dołączył:  13 lis 2011
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:CRD 3.0 V6
  • Imię:Darek
  • Skąd::Świdwin
  • Płeć: Kobieta

Napisano 07 kwiecień 2017 - 13:39

Też robiłem to kilka razy, bo nie udawało się  na początku.



#18 rstankiewicz89

rstankiewicz89

    PT Amateur

  • Użytkownicy
  • Posty: 30
  • Dołączył:  02 kwi 2017
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2,0 M
  • Imię:Radosław
  • Skąd::Szczecin
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 07 kwiecień 2017 - 14:18

Masz może pełną instrukcje?

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

#19 PThunter

PThunter

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2563
  • Dołączył:  19 sie 2016
  • Rok Produkcji:.
  • Silnik:.
  • Imię:Paweł
  • Skąd::Litzmannstadt
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 07 kwiecień 2017 - 14:32

Masz może pełną instrukcje?

 

Podeślij na pw swój mail, to prześlę



#20 Yodarek

Yodarek

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 5756
  • Dołączył:  13 lis 2011
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:CRD 3.0 V6
  • Imię:Darek
  • Skąd::Świdwin
  • Płeć: Kobieta

Napisano 07 kwiecień 2017 - 20:48

Wysłałem na priv :)







Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych