Kochani czas powoli zacząć orientować się w sytuacji
Tu, w pierwszym poście będą dodawane przeze mnie wszystkie najważniejsze wiadomości (to informacja dla tych, którzy jeszcze nie śledzili wątków spotowych).
Na dzień dzisiejszy proszę o dopisywanie się do listy tych, którzy chcą być. Wiadomo, że jest jeszcze dużo czasu i różne sytuacje mogą się zdarzyć, również z mojej strony
Spot planowany jest na 07-09.09.2018 roku w Stroniu Śląskim w Górskim Poranku http://www.gorskiporanek.pl/dojazd.php
PIĄTEK:
Wszyscy zjeżdżamy się na miejsce docelowe od godziny 15.00 do godziny 17.00. Oczywiście każdego, kto przyjedzie później wpuścimy i powitamy serdecznie Do godziny 18.00 czas na rozlokowanie się i powitania.
Tradycyjnie w piątek impreza grillowa ok godziny 18.00 (kaszanka, kiełbasa, skrzydełka, szaszłyki, surówka, smalec, ogórki, chleb, dodatki, barszcz z krokietem, kawa, herbata bez ograniczeń). W czasie biesiady przerwy na gry i zabawy Tańce, jedzenie i picie ile kto wytrzyma.
SOBOTA:
W sobotę wstajemy rześcy, jemy śniadanie, około godziny 11.00 wyjeżdżamy do Jaskini Niedźwiedziejhttp://jaskinianiedzwiedzia.pl/ około 6,5 km. Zwiedzamy, robimy pamiątkowe foty. Około godziny 13.30 mamy do wyboru: powrót do ośrodka lub zwiedzanie kopalni uranu http://kletno.pl/ około 900 metrów dalej lub jeśli będzie ładna pogoda przejazd do Siennej około 4 km można wjechać kolejką krzesełkową na Czarną Górę (piękne widoki), ewentualnie zjazdy Żmijówka (zjeżdżalnia grawitacyjna najdłuższa w Polsce) http://www.czarnagor...zarna_zmija.php Powrót do Górskiego Poranka trochę inną drogą, żeby ludziska miejscowe nacieszyły oczy naszymi pięknymi autami około 8 km 15.00-16.00. Czas na odpoczynek, ewentualne dopasowanie się do imprezy tematycznej. Około godziny 18.00 obiado/kolacja – pomysł na przebieranki mam, ale to do dogadania jeszcze. Menu na obiago/kolację np.: karczek, kluski śląskie, surówka lub schabowy, ziemniaki, surówka, lub pierś z kurczaka faszerowana, talarki ziemniaczane, surówka. Sałatki, galaretki mięsne, śledzie, wędliny, sery, ogórki, papryka, jajka, pieczywo. Pod koniec żurek, lub gulaszowa. Kawa, herbata, ciasta.
Alko na imprezy możemy mieć swoje, chyba, że tradycyjnie robimy imprezę bez alko . W sobotę oficjalnie świętujemy urodziny forum, więc wszystkie zaplanowane, ustalone i nieustalone niespodziewajki odbędą się podczas tej kolacji. Tańce, hulańce, swawole ile kto wytrzyma.
NIEDZIELA:
Rano śniadanie, pakowanie, ostatnie rozmowy i ze smutkiem się żegnamy do następnego razu.
Cena orientacyjna na tę chwilę około 340 zł, wraz z wejściówką do Jaskini Niedźwiedziej. Dodatkowe atrakcje płatne we własnym zakresie. Cena może się trochę zmienić. Jedyną niedogodnością, której nie mogę przeskoczyć jest konieczność dopłaty do pokoju 1 osobowego 30 zł więc każdy bez pary musi się sparować lub mieć to na uwadze.
Co do dzieci, to mają 30% zniżki od ogólnej kwoty pobytu, dotyczy to dzieci w wieku 3-10 lat.
Czworonogi mogą wjechać za 20 zł, ale tylko te, które są spokojne i nie zrobią zadymy i zniszczeń. Właściciele mają przykre doświadczenia i byli na początku całkiem na nie.
Propozycja na sobotni strój - dzieci kwiaty (hipisi), chyba, że z racji tego, że to 10 rocznica chcecie się wbić w gajery i suknie "bez plec" (ale myślę, że nie!).
I jeszcze jedna ważna informacja, żeby nie było zaskoczenia, do Jaskini wchodzimy w grupach 15 osobowych co 15 minut, tak więc czekają nas zabawy w podgrupach, a czas zwiedzania+oczekiwania trochę się wydłuży. Myślę, że będzie to fajny czas na pogaduchy, kawę, spacer.
Podaję dane do wpłat:
BZ WBK 78 1090 2327 0000 0001 1104 7501
DOROTA SOKOŁOWSKA
Osoba dorosła - 350 zł,
Dopłata za pobyt w pojedynkę w pokoju za dobę - 20 zł,
Dzieci w wieku 3 - 10 lat - 240 zł
Czworonogi za dobę – 20 zł
Na wpłaty czekam do 12 sierpnia!!! (ale jeśli ktoś jeszcze chętny to zapraszam - napisano: 22.08.2018 r.) Na miesiąc przed imprezą muszę mieć całą kasę – wszędzie się zabezpieczają
W tytule proszę napisać swój nick + ile osób dodatkowo dorosłych, a ile dzieci + pies (kot)
Jeśli ktoś sobie życzy może również napisać na priv
Tradycyjnie po zaksięgowaniu kasy na koncie zmieniam nick na zielono w pierwszym poście.
Wklejam dla zainteresowanych.
Naszym podopiecznym najbardziej smakuje karma dla kociąt i kotów marki Animoda. Jako dodatek, wsparcie dla małych, słabych i chorych jeży, stosujemy karmy Royal Canin, zwłaszcza te dla najmłodszych kociąt, a także papierowe ręczniki.
http://jerzydlajezy....arcie-dla-jezy/
Dla potrzebujących podaję mój numer telefonu: 605 821 614
Tak więc startujemy:
1. Dorka + Zibi + Emil
2. leopaw + Basia
3. hencio
4. chromek1 + chromkowa
5. andmis i Joasia
6. Yoasia i Yodarek
7. kade
8. Jeepiter
9. mona 74 + Mariusz + Agnieszka + Paweł + pies