Co lepiej wybrać
Napisano 28 października 2017 - 12:06
Proszę o doradzenie mi czy kupić 2.0 z gazem czy 2.2 diesel. Który będzie ekonomiczniej wychodził, bo 2.4sporo pali. Ja jeżdżę codziennie do pracy ok. 16 km lub 5 km, miesięcznie robię ok 1tys km.
Pozdrawiam
#2 Bezimienny Gość.ckrosnia_*
Napisano 28 października 2017 - 12:24
Nie wiem jak diesel ale ja robie 1.5k kilometrow po miescie miesiecznie 2.0 z gazem spalanie 10l na 100. 40l równo 400 przejezdzam i pika ze koniec .wiadomo troche zanim sie przelaczy benzyny idzie wiec moze wiecej niz 10Witam.
Proszę o doradzenie mi czy kupić 2.0 z gazem czy 2.2 diesel. Który będzie ekonomiczniej wychodził, bo 2.4sporo pali. Ja jeżdżę codziennie do pracy ok. 16 km lub 5 km, miesięcznie robię ok 1tys km.
Pozdrawiam
Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik ckrosnia edytował ten post 28 października 2017 - 12:25
Napisano 28 października 2017 - 12:55
Napisano 28 października 2017 - 13:17
Napisano 28 października 2017 - 14:59
Napisano 28 października 2017 - 15:02
Ale jak sprzęgło się skończy,wtryski zaczną lać i dojdzie jeszcze parę pierdułek to i "chwilówka"może nie pomócW dieslu jak nie padnie sprzęgło i będziesz lal dobre paliwo to jak by to powiedział klasyk z naszego forum "będzie Pan zadowolony". Rozrząd na łańcuchu, moc, moment, spalanie miażdży benzynki
Napisano 28 października 2017 - 15:19
Napisano 28 października 2017 - 15:22
.
A co to??? grypka dopadła??
Napisano 28 października 2017 - 15:25
A w kolejnych miesiącach zaoszczędzoną na benzynie kasę wydaję na naprawy i części
Miałem szczęście do dobrego egzemplarza z małym przebiegiem w benzynie...dieselek nie był mi pisany:(
No i pamiętaj o właściwym kolorze! - to bardzo ważne !!!
Napisano 28 października 2017 - 16:12
2.2 crd polift i będziesz pani/pan zadowolony/zadowolona
jak nie to możesz reklamować u mnie
Napisano 28 października 2017 - 17:06
Jak wtryski zaczynają lać to się bierze klucze i wymienia podkładki miedziane za 5pln w Aso Krajzler + śruba do wtrysku kolejne 6pln w Aso Krajzler. Albo wszystko tańsze w Aso MercedesaAle jak sprzęgło się skończy,wtryski zaczną lać i dojdzie jeszcze parę pierdułek to i "chwilówka"może nie pomóc
Nie zamienilbym swojego dizla kopciucha na benzynę, lubię klekot i njutonometry
Napisano 28 października 2017 - 18:03
"gaz jest do zapalniczek" ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Napisano 28 października 2017 - 18:39
Jak wtryski zaczynają lać to się bierze klucze i wymienia podkładki miedziane za 5pln w Aso Krajzler + śruba do wtrysku kolejne 6pln w Aso Krajzler. Albo wszystko tańsze w Aso Mercedesa
Nie zamienilbym swojego dizla kopciucha na benzynę, lubię klekot i njutonometry
jak doktor to przeczyta to straci resztke owłosienia i to bez depilacji,....
Napisano 28 października 2017 - 20:52
Polecam 2.2 crd. Lpg to loteria zwłaszcza w przypadku już zamontowanej instalacji. Ciężko trafić na kumatego gazownika, który w razie problemów ogarnie temat. Z montażem nowej również bywa różnie. Ogólnie do kosztów gazu dochodzą wydatki na benzynę, droższy przegląd rejestracyjny, częstsza wymiana świec, przewodów wn i serwis u gazownika. No i zakaz wjazdu na parkingi podziemne
Napisano 29 października 2017 - 11:25
Nie ma idealnej reguły ? każdy przymierza się w zależności od wymogów i możliwości finansowych - bo sprawy techniczne nie ma co porównywać :diesel zawsze będzie lepszy , żywotniejszy i pewniejszy ....... tu tylko kwestia jak kto o niego dbał przed sprzedaniem .
Co do benzyny wyjdzie taniej w eksploatacji - ale montaż gazu do tak leciwego auta to strzał w kolano - zakończy się problemami z silnikiem , uszczelką , katalizatorem i sondami ........ to nie są młode auta ?.
Napisano 29 października 2017 - 11:37
Na tak krótkie dystansy wg. mnia diesel odpada
#17 Bezimienny Gość.ckrosnia_*
Napisano 29 października 2017 - 12:02
Popieram jak juz to szukac z gazem i ewentualnie reanimować instalacje zazwyczaj nie wielkim kosztemNie ma idealnej reguły ? każdy przymierza się w zależności od wymogów i możliwości finansowych - bo sprawy techniczne nie ma co porównywać :diesel zawsze będzie lepszy , żywotniejszy i pewniejszy ....... tu tylko kwestia jak kto o niego dbał przed sprzedaniem .
Co do benzyny wyjdzie taniej w eksploatacji - ale montaż gazu do tak leciwego auta to strzał w kolano - zakończy się problemami z silnikiem , uszczelką , katalizatorem i sondami ........ to nie są młode auta ?.
Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka
Napisano 29 października 2017 - 12:03
Bartku - uzywam tak CRD od 7 lat na takich dystansach , bez problemu ze spalaniem za 50zł (130-150km) ,
#19 Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 29 października 2017 - 12:32
Ja też robiłem codziennie po 5 km, i też nie narzekałem na spalanie. Palił zawsze za pięć dych
A tak na poważnie, zauważ ile jest postów o niesprawnościach dotyczących benzyniaków a ile diesli.
Napisano 29 października 2017 - 12:48