Tak sobie myślę że dawno spotu nie było
Organizujemy coś w Styczniu ?
Może macie ochotę na kulig
a może cos innego ?
AKTUALIZACJA 3.02.2010
Zarys imprezy
- Oficjalne otwarcie imprezy 6 luty godz. 12:55 Andrychów ul. Krakowska 83E [parking przed Carrefour ]
- już wszyscy razem robimy rundę po Andrychowie z 10 min. przerwą na sesje fotograficzna
- udajemy się do miejsca zakwaterowania http://www.madahora.ovh.org/Rzyki oś. Praciaki 82, 34-125 Sułkowice Tel. 033 870 14 81, 604 82 59 69 [ UWAGA w okolicach agroturystyki jest słaby zasięg jako nr kontaktowy można zostawić nr stacjonarny agroturystyki 033 870 14 81 ]
-Do dyspozycji mamy grill na ognisku , wędzak oraz całkiem przyjemną sale z kominkiem i dostępem do kawy , herbaty.
- kulig: http://www.brzazgacz.pl/ofertah.htmStajnia "Hucuł" Sułkowice Dzielec, 34-120 Andrychów ul. Turystyczna 77a Telefon : 509 040417
Do dyspozycji mamy trzy zaprzęgi [sanie] na każdych saniach może jechać 5 osób dorosłych, ponieważ już nazbierało się więcej niż 15 osób , kulig będzie w dwóch turach.
Cena za zaprzęg 80 zł [ wyjdzie około 16 - 17 zl za osobe ]
- 15:40 pierwsza tura jedzie na kulig
- 16:40 druga tura jedzie na kulig
- po kuligu rozpoczynamy pełną degustacje trunków pieczemy na ognisku kiełbaski, kociołek itd, itp. Tańce, hulanki, swawole
:tak
Niedziela
- sniadanie
- łyżwy, narty,spacery, strzelanie, mobilne centrum diagnostyczne
- obiad w pobliskiej [200m] oberży
AKTUALIZACJA 20.01.2010
Namiar na mnie Przemek - uczestników proszę o zapisanie tego numeru, w razie niemca czy jak to tam było...
Spot 6-7 Luty 2010 Andrychów [okolice]
Kulig:
Do dyspozycji mamy trzy zaprzęgi [sanie] na każdych saniach może jechać 5 osób dorosłych, wcześniej pisałem o 6 osobach ale dochodzi woźnica , ponieważ już nazbierało się więcej niż 15 osób - kulig będzie w dwóch turach.
Cena za zaprzęg 80 zł za godzine [ 80/5= 16złza osobe ]
Kulig przede wszystkim uzależniony jest od pogody... jeśli nie będzie śniegu [mamy grill i knajpę do dyspozycji],
cóż dotychczas mieliśmy dużo szczęścia z pogodą, myśle że i tym razem fortuna nas nie opuści
Noclegi:
http://www.madahora.beskidy.pl/
Do dyspozycji mamy w sumie 9 "pokoi" w cudzysłowu ponieważ jest to jeden duży domek kempingowy 2x3os, 4x2os, 1x4os, 1x1os [wszyscy wiemy jak to wygląda w domkach kempingowych, tak ?] , jeden mały domek 2x2os - konkretnie kontener,czysty, schludny i ciepły ale jeszcze nie obudowany drewnem więc troche sie nie komponuje z otoczeniem oraz 2 pokoje w domu właścicieli 1x3os. i 1x4os.
Cena 40zł od osoby, dzieci do 3 lat gratis, 4-10 lat 30% taniej, trochę targowałem sie z właścicielami ale, jest małe ale - bierzemy tylko jedną noc i jest to okres ferii zimowych więc dałem sobie spokój.
Poza tym do dyspozycji mamy grill, wędzak oraz całkiem przyjemną knajpe z kominkiem i niezłym wyborem trunków, muzyka, - rozsądnymi cenami.
Osoby które lubią być traktowane po królewsku zachęcam do rezerwowania noclegu w pobliskiej oberży [150 m] http://www.czarnygron.pl/oberza.htm-szlacheckie standardy, szlacheckie ceny :
* 8 pokoi x 2 os. z możliwością dostawki.
* Cena: 220 zł/ pokój + śniadanie
* Dostawka 70 zł+ śniadanie
* Pokój 2 os. do pojedynczego wykorzystania: 160 zł + śniadanie.
Jedzenie:
Można sobie zamówić śniadanie 12zł/os. szwecki stół, lub zażyczyć coś konkretnego [cena do ustalenia]
Grill po kuligu - jak chcemy, może byc na zasadzie że każdy przywozi coś dla siebie i smażymy to nad ogniskiem, grillem, w wędzaku, lub zamawiamy np. prażone - cena około 13zl za porcje lub coś innego - wszelki sugestie mile widziane.
Obiady i inne przysmaki - około 150m od naszego noclegu znajduje się Oberża, ceny może nie najniższe ale kuchnia szlachetna , jeśli ktoś ceni własną kuchnie to w domkach sa kuchenki gazowe.
Pozostłe atrakcje:
Przede wszystkim czyste górskie powietrze w doskonałym towarzystwie a dla lubiacych sporty zimowe: 2000m tras narciarskich, naśnieżanie, oswietlenie, czerwona, niebieska trasa, "ośla łączka" z wyciągiem i szkółką lub sztuczne lodowisko - 100m do lodowiska, 1800m do wyciągu.
Lista uczestników i zakwaterowania
Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę na śniadanie [Szwecki stół] 12zł od osoby proszę pisać
http://www.madahora.ovh.org/
Domek duży:
- Leeocruiser 3os. od piątku
- Bell 2os od soboty / śniadanie/
- Tomek i Kasia 2os. od piątku ? czy od soboty ?
- Robks 1os. od soboty
- Patii 4os od piątku /śniadania/
- yacho 3os. od piątku
Domek mały:
- Miecio 2os. od soboty
- Kurteczka_on 2os od piątku /śniadanie/
Dom właścicieli :
- Jasmina 2os. od piątku /sniadania/
- Adames 2os. od soboty /śniadanie/
- Nomos 3os. od soboty
----------
- Kajka 1os. od soboty
- Nazwa 2os od piątku
Chętni mogą dopisać sie do powstającej listy na ostatnich stronach tematu

6 Luty - spotkanie śląsko - południowe - wszystkich chęt
Napisano 14 December 2009 - 21:15
Napisano 14 December 2009 - 21:29
Może...a może cos innego ?

Bo ze śniegiem coś krucho...
Ale może nie w 2 i nie w 3 weekend, co? Już wiem, że jestem wtedy w Grodzie Kraka, a tak dawno Was wszystkich nie widziałam... a chciałabym... chciała...
Napisano 14 December 2009 - 22:05

Napisano 14 December 2009 - 22:41

Napisano 14 December 2009 - 22:48

Napisano 15 December 2009 - 09:39

Bell, no tak... Będziemy świętować...

Nazwa, to może faktycznie początek lutego, żeby i adames się załapał...
Napisano 15 December 2009 - 10:20
Nie ukrywam, że bardzo bym chciał się spotkać z Wami

Oczywiście , jeśli będziecie organizować spotkanie w bardziej Wam pasującym terminie, to nie patrzcie na moje marzenia, tylko organizujcie spotkanie w terminie pasującym większości.
A ja? , no cóż, może następnym razem

Napisano 15 December 2009 - 14:20

Napisano 15 December 2009 - 21:02
Napisano 15 December 2009 - 21:04
Kajka, rozwiń sięMoże...

Bell, zaszalejesz jeszcze raz i odwiedzisz nas ??Kajka, ale w czwarty i piąty tydzień to weekendy kiedy oblewamy swoje urodziny

7 Luty - mi równiez odpowiada, zaczekajmy co na to reszta
Mam w okolicy fajna stadninę, jest tam palenisko na ognisko i grill

Cena 80 zł za godzine od zaprzęgu czyli 14 zl od osoby, jest jedno "ale" musze tam jeszcze raz podjechać i obejrzeć to w dzień, bo w nocy wygladało super

Niestety wszystko zależy od śniegu

Oczywiście to tylko propozycja, jeśli są inne pomysły to proszę pisać - ja z wami wszędzie

Napisano 15 December 2009 - 23:16

Napisano 15 December 2009 - 23:21
Ta stadnina, to w okolicy czego się znajduje?
Napisano 16 December 2009 - 16:13
Nazwa, mi pasuje.........mam nadzieje ze kurteczka będzie , bo teraz na kolege wypada kiełbaski zakup...statystycznie
![]()
![]()

Andrychów, ze Szczyrku około 40 kmTa stadnina, to w okolicy czego się znajduje?
Napisano 16 December 2009 - 16:28
Andrychów, ze Szczyrku około 40 km
A z Wawy 340... Nazwa... przegięcie...

Napisano 16 December 2009 - 18:53
Nie uchylam się. W tych tematach zawsze jestem do zgody. Ale muszę znać konkretny termin wcześniej aby skitrać jakieś wolneNazwa, mi pasuje.........mam nadzieje ze kurteczka będzie , bo teraz na kolege wypada kiełbaski zakup...statystycznie
![]()
![]()

Napisano 16 December 2009 - 18:56
Co by koleżanka Bell nie musiała od razu wracać

Napisano 16 December 2009 - 19:53
Wiem, że Wy się zwykliście spotykać w niedziele, ale może tym razem w sobotę?
Co by koleżanka Bell nie musiała od razu wracać(o ile oczywiście będzie się mogła wyrwać)
Wiedziałem że tak łatwo nie odpuścisz

Ja w sobotę jak najbardziej
Napisano 16 December 2009 - 20:13
Pytam w związku z tym, że to będzie już sezon i trzeba zadbać o rezerwację miejsc noclegowych. Ja mam zarezerwowane miejsce w Szczyrku od 7 lutego, ale mam nadzieję, że będę mógł jeszcze zmienić rezerwację na 6 lutego.
Pomysł z tym kuligiem , mi się bardzo podoba.
Dodam tylko, że jak szukałem miejsc, to już w paru pensjonatach , miejsca były już zarezerwowane.
Oczywiście jeśli miejsce spotkania byłoby w innej miejscowości, to właśnie tam bym chciał się ewentualnie przekimać. Spanie zimą w aucie, nie należy do najprzyjemniejszych, a człowiek w podeszłym wieku, przyzwyczaił się do spania w wygodniejszym niż fotel kierowcy miejscu.
Napisano 16 December 2009 - 20:36
Napisano 16 December 2009 - 21:47

Kurteczka