I Dzień - piątek
15.00 – 17:00 Przyjazd do JAWORZYNKI i zakwaterowanie
Wszyscy zjeżdżamy się na miejsce docelowe od godziny 15.00 do godziny 17.00.
Każdego, kto przyjedzie później wpuścimy i powitamy serdecznie.
Do godziny 18.00 czas na rozlokowanie się i powitania.
Od godziny 18:00 Biesiada góralska przy ognisku
(Koryto góralskie - karczek grilowany, golonko peklowane, kiełbasa grillowania ½, krupniok ½ , żeberko wieprzowe ½) Kapusta zasmażana, pieczoki, dodatki, pieczywo, herbata, dip czosnkowe, oscypek z żurawiną, herbata z cytryną.)
Tańce, gry i zabawy, kto ile wytrzyma. 5/0 zł od osoby/ Dzień II - sobota
9.00-11.00 ŚNIADANIE W FORMIE SZWEDZKIEGO STOŁU wliczone w nocleg/
Czas wolny (wycieczka w góry, wizyta w galerii „Dom Trzech Narodów”)
„Dom Trzech Narodów to międzynarodowa Galeria Sztuki „Galeria Kukuczka”, która mieści się w budynku dawnego przejścia granicznego na Jasnowicach. Zobaczyć można wystawę twórców regionalnych, strojów i wystawy czasowe, a także napić się kawy w przygranicznej kawiarni.
Kulig (na saniach, bądź na kołkach, wszystko zależy od pogody)
Być może skorzystamy jeszcze z jakieś atrakcji, jednak o nich będziemy dyskutować krótko przed spotem, bądź już na samym spocie. /Ew dodatkowa oplata parkingowa to już idywidualnie jak ktos będzie mieć ochote na dodatkowej regionalnej atrakcji//
Ok. 18.00 Uroczysta kolacja /55zl od osoby + kapela góralska 20 zl od osoby/
Wędzonka istebniańska, kapusta zasmażana, ziemniaki
lub Schab po królewsku, frytki, zestaw surówek,
lub Piramidki z kurczaka, ziemniaki opiekane, zestaw surówek
lub Kapsa Janosika, ziemniaki ciupane, kapusta po zbójnicku
zestaw wędlin i mięs., zestaw serów, tymbalik drobiowy, sałatka brokułowa, śledziki, pomidor, ogórek, paluszki z kurczaka w sosie czosnkowym i chilli,
tartinki, tortilla, smalec domowy, ogórek kiszony, masło, pieczywo.
Herbata, kawa, sok owocowy, woda z cytryną, napoje gazowane
23:00 Barszcz czysty z krokietem lub bogracz z kluseczkami
Dzień II - niedziela
9:00 – 10:00 ŚNIADANIE W FORMIE SZWEDZKIEGO STOŁU
11 .00 Pożegnanie gości, ostatnie rozmowy i ze smutkiem się żegnamy do następnego razu..
koszt całej imprezy to 265 zł od osoby
Wpłaty zbieramy do 01.03
Dane przelewu:
Barbara Baś
Bronowicka 52/29
30-091 Kraków
numer konta: 57 1240 4575 1111 0010 4265 2909
W PRZYPADKU JAKICHKOLWIEK PYTAŃ Z WASZEJ STRONY PROSZĘ PISACĆTU W TEMACIE.
JENNNSLI CHODZI O POCIECHY NASZE TE 2 I 4 NOŻNE DOKŁADNIEJ NAPISZE BO BYC MOZE BĘDZIE TO PORUSZONE W PYTANIACH
LISTA NIE JEST ZAMKNIĘTA DODATKOWE ZAŁOGI/OSOBY CHĘTNE SERDECZNIE ZAPRASZAM
DO USŁYSZENIA I ZOBACZENIA .
PODPISANO ,
zapomnialem o konkursach tak wiec beda 3 a moze 4 4 nie zwiazany z autami o ile mi syn nie pokrzyzuje planow ,..
1 jazda parami na dystansie 20 metrow kto przejedzie najwolniej zdobywa nagrode
2 zmiana 1 kola, podniesienie auta zdjecie tylnego kola przetoczenie wokol auta montaz i stop zdobywa nagrode
3 czyje auto bedzie najbardziej ufajdane czytaj najbardziej brudne,... bedzie oceniac zarzad , i tez nagroda
4 niespodzianka ale to jest uzaleznione od fanaberii mojego syna czy bedzie na spocie a jak bedzie to bedzie zabawa /militarna zabawa ,...dla pan i panow ,... ma kilka takich zabawek i kolty i pizdolety moze da sie namowic to bysmy sobie postrzelali do jakiegos czlonka zarzadu,...no czlonkow w formie papierowego pitka,..
i jeszcze kilka zabawek ale 50/50 czy przyjedzie z wrocka
.
pytanie bylo o koszt za 4 latka ?
jesli chodzi o koszt pobytu dzieci to do lat 4 oplata zerowa,/mysle ze 5 latek tez sie wcisnie w te ramy/ dzieci do lat 10 koszt dzielonyy przez 2 /polowa ceny
natomiast czworonogi mile widziane w cenie 15 pln
zapodaje jak w temacie, spotkanie milosnikow mam nadzieje ze jeszcze w scenerii zimowej, ale po sezonie bo i wazne sa koszta,... propozycja taka :JANO JAWORZYNKA, zainteresowani sobie zobacza przez wyszukiwarke, jak na razie to jest propozycja jaka sie wykluwa od 2 lat i teraz juz konkretniej,... na razie tylko propozycja bez konkretow bo: ciekaw jestem zainteresowania bo wiaze sie to z mozliwosciami obiektu, organizacja i aprowizacja, nadmienie tylko ze nasz forumowicz/artysta piotr deklaruje ze poczyni starania u menager zeby nas nie wystrzygla teraz napisze tylko ze przewidywany koniec tygodnia w marcu, to do uzgodnienia bardziej scisle bo mam na mysli frekwencje,... reasumujac przez powiedzmy miesiac oczekuje na wstepne deklaracje z waszej strony i mysle ze spotkamy sie w srodku, jak na dzis zero ile za nocleg, zero co do programu K.O. zero co do zarcia,... uzaleznione to jest od wstepnego akcesu uczestnikow ja musze wiedziec ilu zalogantow i popycham temat,...
chetni prosze o wpisywanie sie na liste "wstepna"
http://www.hoteljano.pl
a jeszce jedno moja prawa reka to :
LISTA WSTEPNA OSOB CHETNYCH DO UDZIALU W SPOCIE zima 2019
/na niebieski kolor oznczone zalogi ktore wplacily mamone/
1. coltrana+miecio+aksia :
2. Edysia+Jaso+flesz
3. Wrocunia
4. zMoRa + córcia
5. chromek 1+ 1
6. Yoasia + yodarek :yoda
7. Maro20 + żonka
8. MateuszDG
9. Nazwa + 1
10. Całuśny
11. Dorka + Zbyszek
12. kjkaczm+Majeczka
13. andmis i Joasia
14. MayheM + Luiza + ?
15. Leper + Agnieszka
16. BOB i Iwonka
17. wacwac + Krystyna /niestety tylko 1 dzien/
18. BAX + "połówka"
19. Kajka
22. Voltek + 121. PT_Iśkowie razem
22. tsailifo + Aga + Gero
23. andreeas7+ mariposa
24. ebduc + 125. urbisiedlce + żona(wichrowe wzgórza:-D) i córka Jagna 2,5 lat
26. Perkoz
jeszcze atrakcje /byc moze na miejscu/,... to nie ja pisalem ale piotr w moim sze tak powiem "immieniu{"
wdupca mnie to ze jest silna ekipa na sasku nkie bede po nickach pisac ale czuje niesmak bo kiedys bylo a dzis nie jest SZKODA,...
Użytkownik miecio edytował ten post 26 marca 2019 - 08:49
korekta