To gdzie szukać dalej, bo już brakuje mi pomysłów... ABS i Trać działają bez problemów...Jak nie masz błędów to go nie ruszaj
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Napisano 12 lutego 2019 - 17:57
To gdzie szukać dalej, bo już brakuje mi pomysłów... ABS i Trać działają bez problemów...Jak nie masz błędów to go nie ruszaj
Napisano 12 lutego 2019 - 18:13
tempomat jest aktywny , błędów nie masz - to pozostaje uszkodzona manetka .Podstaw drugą manetkę ale nim to zrobisz - zrób jeszcze raz próbę ale przy ustawianiu zrób reset manetką do dołu ,do góry i dopiero ustawienie predkości po rozpędzeniu auta powyżej 60 km
Napisano 12 lutego 2019 - 18:40
Niestety...tempomat jest aktywny , błędów nie masz - to pozostaje uszkodzona manetka .Podstaw drugą manetkę ale nim to zrobisz - zrób jeszcze raz próbę ale przy ustawianiu zrób reset manetką do dołu ,do góry i dopiero ustawienie predkości po rozpędzeniu auta powyżej 60 km
Napisano 12 lutego 2019 - 18:41
Napisano 15 lutego 2019 - 19:46
Spytam tylko czy po takiej operacji grożą mi jakieś kontrolki na desce jeśli idepne aku i czy zwykłym standardowym skanerem będę je ewentualnie mógł skasować?Tylko poduszka do wypięcia
Napisano 15 lutego 2019 - 20:28
Napisano 16 lutego 2019 - 08:15
Miałem na myśli te proste modele z alledrogo np V-Scan.Co to znaczy zwykłym skanerem ?
Napisano 27 lipca 2019 - 06:45
Chciałbym podpytać o cytowane...Przeciwmgielne tył są rozłączane przez złącze haka i tam jest usterka
Napisano 23 sierpnia 2019 - 05:18
sprawdź podciśnienia. Serwo tempomatu sterowane jest podciśnieniowo, jak nie ma błędów i działa przełącznik (on - off przecież jest) to problem może być czysto mechaniczny - uszkodzone przewody podciśnieniowe i brak podciśnienia do sterowania gruszką serwa sterującego tempomatem. Pozostaje jeszcze górny czujnik pedału sprzęgła. Pozdrawiam
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych