Rajd po Ziemi Kłodzkiej
Napisano 08 sierpnia 2020 - 15:39
Napisano 10 sierpnia 2020 - 10:49
I jak tam, traska objechana?
Napisano 10 sierpnia 2020 - 12:00
Tak, objechana, widzę to mniej więcej tak:
Dzień I - 22.08.2020 r.
Spotkanie o godzinie 10.00 w Kłodzku pod Hotelem KORONA, obok jest stacja BP, jedziemy ok 45 km trochę główną drogą, a potem już bardziej malowniczą, robimy przerwę w fajnej knajpce na kawę lub inne napitki.
Około godziny 12.00-12.15 startujemy dalej, jedziemy 15 km, po czym idziemy ok 300 metrów i napawamy się pięknymi widokami.
Około 13.15-13.30 jedziemy 30 km trochę główną, a potem przez wioski sudeckie – docieramy do specyficznego gościńca u Pani Danusi około 14.30 – zatrzymujemy się na obiad (zupa i drugie danie, bez możliwości wybierania, bez marudzenia – 25 zł od osoby, napitki dodatkowo płatne).
Ok 16.30 jedziemy jakieś 8 km, idziemy 150 metrów i zwiedzamy jedyny taki kościółek.
17.15 jedziemy 34 km i zatrzymujemy się na tarasie widokowym, robimy foty.
Jedziemy do Kłodzka, na miejscu ok 18.00-18.30.
Zamawiam stolik w Koronie na 18.30-19.00 – siedzimy gadamy, jemy, pijemy…
Dzień II - 23.08.2020 r.
Dla chętnych spacer po Kłodzku o godzinie 10.00
Około 11.00 (Ci po spacerze i Ci dopiero obudzeni) wsiadają w auta i jedziemy 57 km do Głuszycy – zwiedzamy Podziemne Miasto Osówka.
Po zwiedzaniu jedziemy około 10 km, zatrzymujemy się w fajnej knajpce na popas (jest 14.30-15.00)
Około 16.30-17.00 wyjazd do Kłodzka jakieś 35 km.
Koniec rajdu ☹
PS
Po zjeździe z dróg głównych wyłączamy klimę i otwieramy okna – warto!
Proszę o potwierdzenie czy lista aktualna i czy wszyscy będą jeść, bo muszę zamówić obiad i wejściówki do Osówki
Zabierzcie dowody osobiste, bo na chwilkę będziemy u sąsiadów (CZ)
Robimy około 160 km w pierwszym dniu i około 105 w drugim dniu.
Godziny mogą ulec zmianie w zależności od naszej prędkości i opieszałości.
Kurtyna
- andmis lubi to
Napisano 10 sierpnia 2020 - 12:26
Potwierdzamy obecność 2 osób, jedzenie, i wejściówkę.
- Dorka lubi to
Napisano 10 sierpnia 2020 - 12:40
Świetny plan. :tak Potwierdzam uczestnictwo i konsumpcję dwóch obiadków w sobotę. Z wejściówek do Osówki rezygnujemy , ale z fajnej knajpki z popasem w niedziele już nie Ela i PiotrPe.
- Dorka lubi to
Napisano 10 sierpnia 2020 - 14:22
Nijagi potwierdza wszystko na dwie osoby, Mirek będzie tylko patrzył z auta , ,
- Dorka lubi to
Napisano 10 sierpnia 2020 - 15:23
- Dorka lubi to
Napisano 10 sierpnia 2020 - 17:32
- Dorka lubi to
Napisano 10 sierpnia 2020 - 17:51
- Dorka lubi to
Napisano 10 sierpnia 2020 - 19:34
Dorka można prosić o więcej szczegółów miejsc docelowych tz. 45km w te potem 15 w te itd
#51 Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 10 sierpnia 2020 - 21:28
Yoasiok i Yodarek - będziemy, i tam wszystko co tam ma być..., to ten, tego..., też.
- Dorka lubi to
Napisano 10 sierpnia 2020 - 23:52
ja pitole... ten tego też?Yoasiok i Yodarek - będziemy, i tam wszystko co tam ma być..., to ten, tego..., też.
uuuu, to szybka jazda się szykuje.
#53 Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 11 sierpnia 2020 - 09:03
Właśnie otrzymałem potwierdzenie rezerwacji hotelu, tak..., że..., ten, tego ten...
- Dorka lubi to
Napisano 11 sierpnia 2020 - 10:05
Dorka można prosić o więcej szczegółów miejsc docelowych tz. 45km w te potem 15 w te itd
Szczegółów nie podam, to tajemnica, powiem tylko, że pierwsze kroki skierujemy tam, gdzie już byliście tzn. w tamtą stronę ooo!
Jak Ci Krzysiu bardzo zależy, bo nie lubisz niespodzianek, to mogę na priv Ci napisać.
Proszę jak najszybciej potwierdzać, bo muszę rezerwacje zrobić.
Napisano 11 sierpnia 2020 - 12:03
Napisano 11 sierpnia 2020 - 13:49
Szczegółów nie podam, to tajemnica, powiem tylko, że pierwsze kroki skierujemy tam, gdzie już byliście tzn. w tamtą stronę ooo!
Jak Ci Krzysiu bardzo zależy, bo nie lubisz niespodzianek, to mogę na priv Ci napisać.
Proszę jak najszybciej potwierdzać, bo muszę rezerwacje zrobić.
Witam,mam pytanie:Jak wygląda sprawa uczestnictwa osób które nie mogą się zdecydować chociażby ze względów zawodowych czy rodzinnych ale budzą się rano 22.08 i mówią " a pier,,le wszystko" jadę na spot. Zostaną zaakceptowani przez tych "zarejestrowanych".czy pogonieni w "cholerę".Pozdrawiam
Napisano 11 sierpnia 2020 - 15:33
[...] Zostaną zaakceptowani przez tych "zarejestrowanych".czy pogonieni w "cholerę".Pozdrawiam
Jestem przekonany, że przedstawię tu zdanie wszystkich.
Będziemy ogromnie ukontentowani Twoją spontaniczną chęcią dołączenia do naszej spontanicznej społeczności, która WSZYSTKICH chętnie i spontanicznie wita. Musisz tylko wiedzieć, że w obecnych czasach zagrożenia koronawirusem możemy Cię nie wycałować i nie wyściskać.
Co jeszcze powinieneś wiedzieć ... Jeśli Twój PiTek będzie ładniejszy od naszego to poodkręcamy mu to wszystko ładniejsze
Jeśli Cie to przekonało to potwierdzaj tu szybko bo Dorka musi zarezerwować Ci ryczkę przy ławce ;P
Użytkownik PT_Iśka edytował ten post 11 sierpnia 2020 - 15:35
Napisano 11 sierpnia 2020 - 16:25
Jestem przekonany, że przedstawię tu zdanie wszystkich.
Będziemy ogromnie ukontentowani Twoją spontaniczną chęcią dołączenia do naszej spontanicznej społeczności, która WSZYSTKICH chętnie i spontanicznie wita. Musisz tylko wiedzieć, że w obecnych czasach zagrożenia koronawirusem możemy Cię nie wycałować i nie wyściskać.
Co jeszcze powinieneś wiedzieć ... Jeśli Twój PiTek będzie ładniejszy od naszego to poodkręcamy mu to wszystko ładniejsze
Jeśli Cie to przekonało to potwierdzaj tu szybko bo Dorka musi zarezerwować Ci ryczkę przy ławce ;P
Jak będę siedział na ryczce to nic nie będę słyszał bo sobie kolanami uszy zatkam
Jak będę siedział na ryczce to nic nie będę słyszał bo sobie kolanami uszy zatkam
I w kwesti formalnej mój PT do" ładnych" cokolwiek to znaczy nie należy ale jeździ jak "żleta" i to mi wystarczy
Napisano 11 sierpnia 2020 - 17:06
wszystkie PT Cruisery są ładne , inne niż wszystkie inne auta i to czyni je ładnymi , a na PT-Iśka uważaj , brakuje mu pare ładnych elementów , cha cha cha
Napisano 11 sierpnia 2020 - 19:59
Darku, nie biorę, zaliczek, gdyż mi się nie chce.
Hehehe.
- KszySiek lubi to