No i teraz mnie zabijecie bo nie wiem, czy z szansy na wybicie się na nie codzienność motoryzacyjną mam wybić się szansę na jakieś auto mniej poprawne niż golf 1,9 itd.
Edysia swoje napisała i ja jako neptyk mechaniczny coraz więcej mam myśli do pozbycia się pt cruisera, mimo że mam go lekko miesìąc w posiadaniu. Ogólnie to PT nie jest moim pierwszym "wynalazkiem". Alfę Romeo 156 z silnikiem JTD 1,9 16v kupiłem w roku 2014 z przebiegiem niby 160k km. Próbowałem to jakoś na różnych portalach i stronach zweryfikować, ale nie udało się. Auto nie wykazało w bazie ubezpieczeń szkód i powodzi, więc po długich negocjacjach targach je w końcu kupiłem za akceptowalne pieniądze. Miałem świadomość niedoróbek i zaniedbań - autko w kombi było dobite i zaniedbane-wymieniłem na dzień dobry: tarcze hamulcowe na trw plus klocki brembo przód i tył do tego gumy na stabilizatorze poprzecznym. Potem wymieniłem wszystkie filtry, oleje i płyny. Potem po tygodniu wymieniłem górne wahacze z jakichś fastów na lemfordery i tak samo potraktowałem dolne- na dzień dzisiejszy zawiecha z przodu ma ok 100k więcej ale jeżdżona na autostradach i miastach spokojnie daje radę i nie daje sygnałów niepokojących mimo że po kapitalce zawiechy zrobiłem jakieś 100k km. Przy 240 k całkowitego przebiegu km wymieniłem komplet sprzęgła na valeo, łącznie z dwumasem. Do tego kolega z pracy zrobił mi piaskowanie podwozia całego i jego konserwację, co pozwoli rozwinąć się jego karierze