Ile zarabiaja handlarze aut?
Napisano 18 marca 2010 - 18:06
http://otomoto.pl/la... ... 39051.html
Napisano 18 marca 2010 - 18:26
Jestem zdania ,,chcesz taniej - jedź sam i kupuj poza granicami''.
Napisano 18 marca 2010 - 18:41
Napisano 18 marca 2010 - 20:12
Napisano 20 marca 2010 - 17:13
Takie sa prawa wolnego rynku

Napisano 20 marca 2010 - 17:21

Napisano 20 marca 2010 - 17:46

Napisano 21 marca 2010 - 11:10
Gościu inwestuje swoje własne środki. Aby znaleźć odpowiednie auto musi poświęcić swój czas. Aby dostarczyć auto do PL, też potrzebne są: czas i środki - na transport i opłaty. Cena w Berlinie była niska, bo auto na pewno coś "bolało", więc trzeba było naprawić. Po drodze jeszcze ZUS upomni się o swoją comiesięczną daninę.
Teraz trzeba będzie poczekać - może kilka miesięcy - na kupca. Kupiec może być marudny. Może trzeba będzie mu opuścić ze 2 tys... Potem trzeba będzie odprowadzić kolejną comiesięczną daninę - zaliczkę na podatek dochodowy.
Taki handel to nie praca na etacie. Można sporo zarobić, ale można i "wtopić".
Ok. 2002 r. wypoczywaliśmy z żonę na południu Francji. Auta w PL były wówczas bardzo drogie. Podczas długiej pieszej wyprawy do Geanta wstąpiliśmy do kilku... nie wiem, jak to nazwać: komisów? szrotów? W każdym razie miejsc sprzedaży aut powypadkowych. Takich, gdzie cenę i rocznik pisze się na przedniej szybie

Jeżeli sprowadzanie samochodów byłoby takim złotym interesem, to zapewne połowa Polaków by się tym zajęła...
Napisano 21 marca 2010 - 11:31
we francji nazywa sie to case, od skasowanego,czyli auto bez prawa rejestracji we francji,a co do cen, jest tak do dnia dzisiejszego ,sam sie zastanawiam skad handlarze biora za takie pieniadze auta ,ze po dodaniu wszystkich oplat auto jest tansze niz cena rynkowa we francji.wstąpiliśmy do kilku... nie wiem, jak to nazwać: komisów? szrotów?
bylem w kilku miejscach gdzie mozna kupic auta, ale bez cofania licznika i taniego picowania musial bym do tego doplacic
Bezimienny Gość.Qlfon_*
Napisano 21 marca 2010 - 14:11
Handlarze pomimo tego że raczej nie lubiani zapierdzielają 7 dni w tygodniu ...
(W weekendy dzwoni i przyjeżdża najwięcej osób).
Szynkę też kupujemy za 20 złotych + ... a koszt wyprodukowania to koło 2? 3? zł.
Napisano 21 marca 2010 - 14:19
Odnośnie tego zdania, to mam inny pogląd, są zawody w których praca jest zdecydowanie cięższa , np, górnicy. Natomiast jeśli wyznacznikiem "ciężkości" pracy jest wykonywanie jej w weekendy, to ja pracuję zarówno we wszystkie Święta , a i zdarza mi się często również w Nowy Rok.Handlarze pomimo tego że raczej nie lubiani zapierdzielają 7 dni w tygodniu
Bezimienny Gość.Qlfon_*
Napisano 21 marca 2010 - 14:30

Twierdzę tylko że mówienie/pisanie że handlarz był by cacy jeśli zagarną by 3 tysia a be jak zgarną 10 ... jest moim zdaniem błędne.
Napisano 21 marca 2010 - 14:53
Są ludzie, którzy całe życie ciężko pracują i niewiele z tego mają, są i tacy, którzy potrafią się nie narobić, a przy okazji dobrze zarobić.

Napisano 21 marca 2010 - 15:38
Napisano 21 marca 2010 - 15:39
a do ktorej grupy sie zaliczasz?
Napisano 21 marca 2010 - 15:40

Napisano 21 marca 2010 - 15:46
Niestety, do tej pierwszej, ale nie narzekam, bo zawsze może być gorzej.

Reszta jest mniej ważna, pieniądz podobno szczęścia nie daje.
Napisano 21 marca 2010 - 15:52
Madre slowa
Ja tez niestety do tej pierwszej sie zaliczam
A propos pracy, tez pracuje prawie w wszystkie weekendy,i swieta,no ale niema co narzekac
pamietajmy o tym ze zawsze moze byc gorzej
Napisano 21 marca 2010 - 16:34

Napisano 21 marca 2010 - 18:17
teraz do tematu handlarzem moze byc kazdy byle by sie do tego nadawal a zawsze mozna uslug nie skorzystac .. czyz nie???
sa rozni ja w krk mialem do czynienia z roznymi i sobie nie krzywdowalem a opinie byly takie skraje ze ..oj!
wejdzmy na temat bo znowu robi sie off albo inny shout,....!