witajcie
Kurcze żal tej Istebnej i żal , że to już drugi spot wypada.
Rękawica leży na ziemi i nie wiem czy ją podnieść.
Beata , właścicielka PT , moja osobista małżonka mówi , że trzeba przynajmniej spróbować.
Proponujemy zamianę Istebnej na Szczyrk lub Brenną lub Ustroń ale Szczyrk najbardziej chyba.
Proponujemy 4,5,6 Kwiecień bo wcześniejszy termin istebnej (Miecia) niestety jest za szybko i raczej nie damy rady ogarnąć. Miecio tylko wstępnie rozmawiał z właścicielką Karczmy więc temat jest na starcie.
Co potrzebujemy?
Szybkiej listy chętnych, najlepiej do końca tygodnia czyli do 12 stycznia. Wiadomo, że poźniej kilka miejsc się znajdzie ale musimy wiedzieć od jakiej liczby chętnych startujemy.
w Szczyrku hotele są drogie ale jest kilka domów 20 osobowych co z ewentualnym śniadaniem da się zrobić za 150 - 160 zł za osobę na dobę. Narazie tylko przeglądałem sieć . Myślę, że jeszcze troche można ponegocjować przy rezerwacji całych domów.
Mam kontakt z Mieciem , który podpowie i troche pokieruje więc jest szansa , że się uda.
Szansa to słowo klucz
Atrakcje - trudno narazie coś wymyślić tak na szybko.
np. Jest muzeum starych traktorów
i niedawno otwarte nowoczesne muzeum w Studiu Filmów Rysunkowych w BB ( Bolek Lolek, Reksio itd)
Co Wy na to?
Uruchamiamy listę zapisów
byłoby najlepiej skopiować listę z Istebnej żeby nikt nie wypadł no ale wiadomo - nowe warunki
aktualna lista
1. Oraganizator x2 zapłacona zaliczka 2 noce 2 osoby
2. Ya71 żona Zofia zapłacona zaliczka 2 noce ,3 osoby
3. Kade i prywatna Żona zapłacona zaliczka 2 osoby 2 noclegi
4. Voltek i Aneta zaplacona zaliczka 2 osoby 2 noclegi
5. Ania i Witek zaplacona zaliczka 2 noce 2 osoby
6. Dominik plus żona zaliczka zapłacona 2 noce 2 osoby
7. Asia i Adam zaliczkazapłacona 2 noce 2 osoby
8. Wiola i Wiktoria zaliczka zapłacona 2 noce 2 osoby
9. Bogdan i Grażynka zaliczka zaplacona 2 noce 2 osoby
10. Benia + Krzyś zapłacona zaliczka 2 noce. 2 osoby
11. Jurek zapłacona zaliczka 2 noce jedna osoba
12. Agata i Paweł zapłacona zaliczka 2 noce 2 osoby
13. Patii i Victoria zapłacona zaliczka 2 noce 2 osoby
14. MateuszDG x 2 zapłacona zaliczka 2 noce 2 osoby
15. Wanda + Rafał zapłacona zaliczka 2 noce 2 osoby
16. Gosia + Jacek zapłacona zaliczka 2 noce 2 osoby
17. Robert + Beata zapłacona zaliczka 2 osoby 2 noce
18. Grzegorz K. x2 zapłacona chata grillowa 2 osoby
19. Tomasz D. + żona zapłacona chata grillowa 2 osoby
20. Robert O. zapłacona , Grill Chata 1 osoba
21. JeePiter zapłacona zaliczka 1 osoba 2 noce
22. marzen11222 zapłacona zaliczka 2 osoby 2 noce
23, pitkowechucherko zapłacona zaliczka 1 osoba 2 noce
24. Stefan2011 zapłacono zaliczka 1 osoba 2 noce
SZCZYRK 4-5-6. 04.2025
4.04 Piątek
przyjazd. Zakwaterowanie od godz. 12ej Dom Wczasowy Jontek Ul. Sosnowa 7
od 18ej impreza w Grillowej Chacie Beskidek, budynek zamknięty z paleniskiem w środku. co przywieziemy to nas rozgrzeje
koszt 110zł ale jeszcze negocjujemy i może uda się zejść do 90zł - nie udało się - jest 120 bo na bogato będzie
w kwocie są grilowe typowe potrawy , chleb ze smalcem, kawa herbata, może żur
jest jeszcze prawdopodobna jedna atrakcja niespodzianka. Możemy siedzieć do północy a może i dłużej
5.04 Sobota
- śniadanie - bufet -
od 9ej do 10.30
- ok 11.00 wyjazd do Bielska Białej
- muzeum starych traktorow - koszt 10 zł - na dużą butelkę Whiskey ale ma być duża albo dwie
- muzeum Studia Filmów Rysunkowych ( Bolek Lolek, Reksio itd) 1h30min wraz z filmem 30min - koszt 40zł
- czas wolny - możemy zajść pod pomnik Reksia, Baltazara Gąbki , Bolka I Lolka - blisko od siebie bo Bielsko nie należy do dużych miast
- powrót do Szczyrku
- o 19ej początek BIESIADY w Karczmie koszt powinien zamknąć się w 200zł jeszcze ustalamy menu, zależy nam żeby było dobre swojskie i żeby nie brakowało ale też żeby się nic nie zmarnowało.
- Kapela Góralska - mamy dwie zarezerwowane wstępnie ale cena jest niestety wysoka 2000zł za trzy godzinki
- koniec o pólnocy
6.04. niedziela
- śniadanie - bufet - od godz 9ej do 10ej.
- opuszczenie ośrodka do godz, 11ej
to pokrótce plan
Teraz najgorsze - zestawienie kosztów
1. noclegi ze śniadaniem 120zł/osob/dzień - cały ośrodek do naszej dyspozycji + sauna w cenie
jest balia dla ekstremalnych i dla morsów ale płatna dodatkowo 100zł za pierwszą godzinę i 50zł za następną indywidualnie
2. Grillowa Chata Beskidek- 120zł ul. Górska 7a Szczyrk
3. Studio Fimów Rysunkowych 40zł
4. Muzeum Traktorów - 10zł
5. Biesiada w Karczmie 200zl GOSPODA POLSKA ul. Myśliwska 44 Szczyrk
6. Kapela Góralska - przy 40 uczetnikach - 50zł od osoby
Wychodzi 660zł ale proponuje założyć koszt 700zł/osob do rozliczenia oczywiście
Taniej niestety się nie uda . Mamy nadzieję , że nie
zrezygnujecie ale Wiemy że niektórych te koszty + paliwo mogą przerosnąć tak jak mnie Białowieża. Zapraszam do rozmowy na priv jakby co.
Sprawdzałem i porównywałem koszty z Istebną no i jest niestety ok 20% drożej ale wszystko ostatnio zdrożało.
Kapela z Istebnej kosztowała 1700zł a teraz kosztują już 2000zl po znajomości
Do 10 lutego muszę zapłacić zaliczkę za noclegi.
Proponuję i prosze o wpłacenie zaliczki do 7 lutego - piątek
Proponuje żeby zaliczką była równowartość kosztów noclegów czyli 240zł + 10zł / osób czyli 250zł ( lepiej będzie się liczyć)
Jak dowiem się kiedy zaliczki na Karczme i ile to najwyżej za miesiąc jeszcze jakieś 100zł . a resztę po przyjeździe.
Pozdrawiamy serdecznie
Beata KrzysiekPT
nr konta do wpłat
33132015371924922930000001
KIsiała Krzysztof
W tytule zaliczka - nick z forum lub imię nazwisko i za ile osób0
Zostało 5 dni. W związku z tym, jeśli ktoś odwoła przyjazd z jakichkolwiek powodów, nie ma możliwości zwrotu wstępnych wpłat, dlatego że potwierdziliśmy już ilości osób i popłaciliśmy już wszystkie zaliczki.
Załączone pliki
Użytkownik KrzysiekPT edytował ten post 30 marca 2025 - 21:07