Szukam PiTka
Started By
Zimus
, 14 Nov 2011 12:13
44 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 October 2012 - 10:39
Nie zasmiecajcie tematu

Napisano 28 October 2012 - 19:13
A czy chociaż serwis w przypadku europejczyka nie jest bardziej przyjazny (niższe ceny i większa dostępność części zamiennych, tańsze / łatwiejsze naprawy - podobno do amerykańców nie każdy mechanik chce się dotykać)? J.
Wprawdzie jestem świeżakiem w temacie PT ale wydaje mi się, że europejczyk to właśnie 2.2 CRD i z opinii wielu osób na forum to właśnie one są droższe w eksploatacji. Myślę, że technicznie wersja amerykańska od euro specjalnie się nie różnią. Patrząc na nasz egzemplarz śmię twierdzić, że jego eksploatacja będzie tańsza od wszystkich innych naszpikowanych dodatkową elektronika i systemami bo wiadomo i m jest ich więcej to więcej potencjalnych usterek.
Pozdro.
Napisano 29 October 2012 - 10:13

Napisano 29 October 2012 - 10:38
Julita mam europejczyka ale forumowi fachowcy mówią,że różnice są niewielkie...PozdrawiamA jaką masz wersję, Małgosiu - europejską czy amerykańską? Pozdrawiam - J.

Napisano 29 October 2012 - 16:18
w usa dizel nie istnieje,....NO!
roznic w benzyniakach miedzy eu/us nie ma prawie zadnych... no poza kalibracja licznika. /.... no!
roznic w benzyniakach miedzy eu/us nie ma prawie zadnych... no poza kalibracja licznika. /.... no!