Mam zamiar głównie pokonywać trasę do pracy 10km i z powrotem, może raz na miesiąc trasę 130km w jedną stronę i może nie w każdym roku 300km.
Skupiłem się głownie na wersji z silnikiem benzynowym 2.0 głównie dlatego ze mam dwulitrowego focusa i jestem przygotowany na te 13 literków na mieście.
Oto moi wstępni kandydaci:
- najładniejszy (moim zdaniem) Świdnica
Jest to już 3 aukcja w ciągu miesiąca od kiedy obserwuje allegro, wcześniej był za gdzieś 10900zł, drugim razem za 8999zł a teraz nagle za 12800zł i ciągle do opłat :[
Na zdjęciach podpadają mi świecące halogeny, pewnie padł przełącznik.
- najbliże z Poznania
Niby poznań ale rejestracja z Zielonej Góry. Ma relingi ale dla mnie zbędne.
- czerwony z Świnoujścia
Też ładny kolor. Co on ma przy wlotach w zderzaku przednim? Na plus szyberdach.
- w pobliżu ze Słupcy
Znowu srebrny, ale na plus szyberdach.
To są wstępne pojazdy które pod pewnym względem mnie zainteresowały.
Nie jestem chętny na LPG, bo na gaz to może być kuchenka albo piec C.O.
Mam znajomego mechanika który mówi "ja junkersów nie naprawiam"

Mógłby być diesel ale po ostatnim prowadzeniu Stilo brata mnie odrzuciło. Choć wcześniej byłem pod dużym wrażeniem Marei i Doblo. Troszkę turbo dziura mnie wkurza. Po prostu nie lubię robić korka i kocham jak samochód się zbiera z pod świateł.
Proszę o rzucenie okiem na powyższe pojazdy, nie jestem zdesperowany i nie muszę kupować na gwałt. Może ktoś zna historie niektórych pojazdów, albo ktoś je oglądał. Aktualnie bujam się wspomnianą foką, która może w tym roku pójdzie pod młotek i zastąpi ją jakieś inne nowsze kombi. Dlatego na zakup mogę przeznaczyć 13 tysi, bo będzie to samochód głównie dla "lansu" i zabawy - abym mógł gdzieś lokować swoje zaskórniaki.
Oczywiście jeżeli ktoś z klubowiczów sprzedawałby swojego to też bym prosił o propozycję.