BANK - jaki???
Napisano 11 grudnia 2012 - 19:55
Zdenerwowałem się na swój bank (z dawnym żubrem) w którym rachunek mam od 95 roku.
Co lub kogo proponujecie ?
Napisano 11 grudnia 2012 - 20:00
Napisano 11 grudnia 2012 - 20:16

Napisano 11 grudnia 2012 - 20:29
Aga - osobistego doradcę to jak miałbym na tym rachunku kasęZakładasz konto aurum i masz osobistego doradcę

myślę o Milennium
dziękuję Wam Aga i Tomek za info, poszukam, poczytam, ale wiem, że musze zmienić.
Napisano 11 grudnia 2012 - 20:47
Bezimienny Gość.Adolvo_*
Napisano 11 grudnia 2012 - 20:54
trzeba przejrzeć oferty i zobaczyć co akurat dla Ciebie jest istotne
a jakich "gwiazdek" byś nie zaakceptował..
trend jest jeden.. wszyscy próbują zarobić na lenistwie klienta,
czyli megasuper warunki.. ino parę kruczków, jak klient nie doczyta to się zdziwi..

Napisano 11 grudnia 2012 - 21:02
Napisano 11 grudnia 2012 - 21:29

Andrzeju, nie trzeba mieć kasy zeby mieć doradcę. Zawsze moze doradzić jaki kredyt wziąść

Napisano 11 grudnia 2012 - 21:42

Napisano 11 grudnia 2012 - 23:15
Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 12 grudnia 2012 - 00:04
Napisano 15 grudnia 2012 - 16:14
Dlatego mBank - owszem, ale tylko jako drugie konto.
Napisano 15 grudnia 2012 - 17:35

Napisano 15 grudnia 2012 - 22:56
skarbek75, to prawda co mówisz.
medyk, jeszcze 5 lat do tyłu też miałem takie konto, ale jak bank się zorientował to wezwali i zmienili na normalne płatne.
Adolvo, dla mnie ważne 3 sprawy: 0zł kosztów, wypłaty wszędzie, 0zł za przelewy internet.
iwonamysz, ING - nie brałem pod uwagę bo siostra zrezygnowała, ale to było kilka lat temu. może warto zobaczyć co mają.
Nazwa, PKO BP - masz rację - wchodziłem po ulotki i kolejka 8 osób. wcześniej byłem w jakiś 7 bankach i wchodziłem, siadałem i od razu nawijali. w Nordea proponowali kawę!!
yodarek, boję się PKO BP, to PRL.
Psyborg, też słyszałem dobre opinie - wypłaty z bankomatów poza granicami za 0zł.
miecio,
- ale tylko w kwestiach bankowych ;-) co do mBanku, ciekawa oferta.zona ma u konkurencji, pkobp,. podobno nie narzeka ale ja jej nie wierze....
Dziękuję Wszystkim za pomocne dla mnie informacje. niby to prosta sprawa ROR - ale Polacy podobno z tego słyną, że jak zakładają ROR - to mimo, że mają kiepskie warunki, narzekają - to nie zmieniają. Przywiązanie. u mnie od 95 roku, ale to koniec.
Ccitibank ma dobrą ofertę dla tych co spłacają kredyty we Frankach Szwajcarskich - mają (podobno) w dobrej cenie Franki.
Bezimienny Gość.naytek_*
Napisano 16 grudnia 2012 - 23:13
VWBank z tego co słyszałem ma dobrą ofertę dla przedsiębiorstw.
Proponuję sprawdzić jeszcze BZWBK - 0zł za prowadzenie (wpływy min. 1000pln), wypłaty ze wszystkich bankomatów bez prowizji, przelewy darmowe (konto 'avocado').
Warto się zastanowić, czy na pewno "zero opłat za wszystko" jest opłacalne. Często okazuje się, że korzyści z posiadania "płatnego" konta przewyższają te z konta "darmowego".
Napisano 16 grudnia 2012 - 23:19
Natomiast ING bank Śląski bankomaty za darmo z każdego, 0 za prowadzenie rachunku jak robisz 100zł na miesiąc np płatności za zakupy kartą,0zł za przelewy intetnetowe, karta płatna jednorazowo chyba 15zł.
Napisano 17 grudnia 2012 - 07:38
jest w tym trochę prawdy, kiedy w ramach ROR mam np: bezpłatną pomoc w holowaniu, naprawa AGD - tylko jak się coś stanie to człowiek sam sobie radzi jak może i nie pamieta o tym co mu daje ROR.korzyści z posiadania "płatnego" konta przewyższają te z konta "darmowego".
iwonamysz, ING Bank Śląski myślę, że jest dobrym bankiem. muszę podejść do oddziału i ostatecznie porozmawiać.
Napisano 17 grudnia 2012 - 08:25
NO i tam - przynajmniej w Bydzi w punktach młody, miły i kompetentny personel. Zawsze bez kolejek itp...