Bo ich nie otwarłem - zostawiłem na "później" - ale jak w nie wejdę to liczba "nowej zawartości" spada
Testowanie funkcji nowego forum
Napisano 04 February 2015 - 07:07
Napisano 04 February 2015 - 07:10
Napisano 04 February 2015 - 07:11
A czy można ignorować tu poszczególne tematy
nie wiem jeszcze - też mnie niektóre irytują
Napisano 04 February 2015 - 09:18
Kupię i zainstaluje wieczorem
Napisano 04 February 2015 - 10:53
Jest mod do ignorowania 7$
Kupię i zainstaluje wieczorem
Czekam na tą operację z utęsknieniem....
Użytkownik pablicito edytował ten post 04 February 2015 - 10:53
Napisano 04 February 2015 - 11:40
A przy okazji: zauważyłem taką anomalię - niezależnie, czy przy logowaniu zaznaczę albo odznaczę opcję "zapamiętaj mnie" to gdy się wyloguję po korzystaniu z dobrodziejstw forum, to mniej więcej w dziewięciu przypadkach na dziesięć po wejściu na stronę forum ze zdziwieniem odkrywam, że jestem na nadal zalogowany (co poznaję po następujących znakach na niebie i ziemi: w prawym górnym rogu nie mam "guziczka" zaloguj tylko "guziczek" pablicito )
Co robię źle
Pozdrawiam
Napisano 04 February 2015 - 11:45
U mnie wszystko już działa... jakoś "samo się" naprawiło (wczoraj musialam zniknac juz z forum i nei zdarzylam nic zrobic). Dzis juz elegancko jest.Hm.
Napisano 04 February 2015 - 12:05
A przy okazji: zauważyłem taką anomalię - niezależnie, czy przy logowaniu zaznaczę albo odznaczę opcję "zapamiętaj mnie" to gdy się wyloguję po korzystaniu z dobrodziejstw forum, to mniej więcej w dziewięciu przypadkach na dziesięć po wejściu na stronę forum ze zdziwieniem odkrywam, że jestem na nadal zalogowany (co poznaję po następujących znakach na niebie i ziemi: w prawym górnym rogu nie mam "guziczka" zaloguj tylko "guziczek" pablicito )
Paweł, bo są dwie możliwości automatycznego logowania na strony. Sama strona może zapamiętać dane logowania (wysyłając "ciasteczka" do przeglądarki) oraz sama przeglądarka ma funkcje automatycznego logowania lub/i wypełniania formularzy. Wszystko zależne od tego, co potwierdziłeś podczas pierwszego logowania (tu lub na starym forum) takie dane zostaną zapamiętane i przeglądarka lub strona może z nich skorzystać.
Napisano 04 February 2015 - 12:17
Paweł, bo są dwie możliwości automatycznego logowania na strony. Sama strona może zapamiętać dane logowania (wysyłając "ciasteczka" do przeglądarki) oraz sama przeglądarka ma funkcje automatycznego logowania lub/i wypełniania formularzy. Wszystko zależne od tego, co potwierdziłeś podczas pierwszego logowania (tu lub na starym forum) takie dane zostaną zapamiętane i przeglądarka lub strona może z nich skorzystać.
Tylko do tej pory (na starym forum) jak się wylogowałem - to byłem wylogowany. Jak się zalogowałem - to byłem zalogowany. A teraz wchodzę na forum, patrzę: a ja już tam jestem . I chyba nie podoba mnie się to. Chyba jednak wolę, że to ja decyduję o tym, czy mam być czy nie być... . Poza tym wydaje mi się, że taki stan rzeczy spowoduje, że niedługo pobiję wszelakie rekordy bycia na forum, bo nawet jak się wyloguję - to się okazuje, że jestem tu cały czas....
Napisano 04 February 2015 - 12:22
Wyczyść "cookies"(ciasteczka) z przeglądarki - powinno pomóc
Napisano 04 February 2015 - 12:26
Wyczyść "cookies"(ciasteczka) z przeglądarki - powinno pomóc
Sprawdzę w słowniku, co Ty do mnie mówisz...
Wyczyściłem. Sprawdzę przy następnym odpaleniu, czy pomogło...
Pozdrawiam
Napisano 04 February 2015 - 12:40
A jakiej kolega przeglądarki używa ?
Napisano 04 February 2015 - 12:48
No skocz do marketu, kup ulubione ciacha i wyczyść opakoawnie
A jakiej kolega przeglądarki używa ?
Lubię chromy.....
Napisano 04 February 2015 - 12:52
Jeśli nie pomogło to w celach testowych spróbuj wejść przez inną przeglądarkę.
Napisano 04 February 2015 - 13:04
Jeśli nie pomogło to spróbuj wejść przez inną przeglądarkę.
OK. Sprawdzę przy ponownym logowaniu.
Chyba działa.... :tak
Użytkownik pablicito edytował ten post 04 February 2015 - 13:05
Napisano 04 February 2015 - 18:33
A i czy ktoś wie jak ignorować tematy
i chyba wszystko wiadomo
Załączone pliki
- Rysiek lubi to
Napisano 04 February 2015 - 22:43
Przemek, no wiesz co, mój temat jako przykład do "ignorowania"
- Leszek lubi to
Napisano 05 February 2015 - 01:16
Zauważyłem, że pomimo ignorowania tematu, to w "nowa zawartość" się wyświetla, pomimo przeczytanych wszystkich tematów - czego wcześniej nie było - myślę, że mimo ignorowania tematu wyświetla w "nowej zawartości" nowe posty
Napisano 05 February 2015 - 08:58
Zauważyłem, że pomimo ignorowania tematu, to w "nowa zawartość" się wyświetla, pomimo przeczytanych wszystkich tematów - czego wcześniej nie było - myślę, że mimo ignorowania tematu wyświetla w "nowej zawartości" nowe posty
Fakt: Temat nie pojawia się w "Nowej zawartości" - ale za to wyświetlana jest w nawiasie liczba zwiększona o ten temat. Po przeczytaniu wszystkich tematów "Nowa zawartość" jest pusta, a w nawiasie pozostaje liczba 1.
#120 Bezimienny Gość.RYBA_6936_*
Napisano 05 February 2015 - 09:50
Oj oj najpierw M-Bank teraz forum i czuje się znowu jak pierwszoklasista co się uczy wszystkiego od nowa. Szczęście że to nie bank bo w nim sobie przelewy nie na te konta co potrzeba porobiłem po zmianie serwisu