ostatnio w Poz widziałem PT z unoszącą się parę spod maski w gorący dzień.
Zdecydowanie bhyło to widoczsne dla kierowcy, jednak nic nie robil.
Czy to jakaś nieszczelność w chlodnicy, albo przegrzanie płynu?
Napisano 11 czerwca 2015 - 09:30
ostatnio w Poz widziałem PT z unoszącą się parę spod maski w gorący dzień.
Zdecydowanie bhyło to widoczsne dla kierowcy, jednak nic nie robil.
Czy to jakaś nieszczelność w chlodnicy, albo przegrzanie płynu?
Napisano 11 czerwca 2015 - 12:23
Może wyjechał z myjni.
Jak swojego umyłem na działce w ostatnie upalne dni, to po odpaleniu również unosiła się para (ale nie dym, który jest prawdziwym dymem).
U mnie była to reakcja nagromadzenia się zimnej wody po myciu z odpaleniem auta i gorącego dnia.
Napisano 11 czerwca 2015 - 13:00
No Panowie.takie proste a wy tego nie wiecie.fryty smarzył,lub coś innego.
Napisano 22 czerwca 2015 - 17:40
No właśnie po co sie martwić za wczasu - jak padnie całkowicie to tylko silnik wymienisz i nic więcej przez takie podejście .@kampaj, mam nadzieję że nie był to biało-czerwony PT! HAHA Ale tak serio mi czasem idą pary spod maski przez kilkanaście sekund jak mi się auto rozgrzewa. Nie wiem czemu i skąd ale się przyzwyczaiłam bo jako tako na auto to nie wpływa
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 22 czerwca 2015 - 17:40
Napisano 22 czerwca 2015 - 18:03
witam mam problem z klimatyzacją i wentylatorem chłodnicy.Wentylator chłodnicy działa ale w momencie kiedy załączona zostaje klima wtedy przestaje działać i gotuje się płyn
Napisano 22 czerwca 2015 - 18:12
Napisano 22 czerwca 2015 - 18:50
dzięki za podpowiedz narazie nie używam klimy i wszystko jest ok uszczelka na szczęście jest w porządku.pt cruisera mam od półtora miesiąca i mało o nim wiem.Znajomi twierdzili że układ klimatyzacji nie ma nic wspolnego z układem chłodzenia silnika więc szukam pomocy tutaj i jeszcze jedno pytanie czy przy zmianie paska rozrządu musze wymienić też pompe wody
Napisano 22 czerwca 2015 - 19:06
Napisano 22 czerwca 2015 - 20:06
jeszcze jeden problem zapalił się check engine i wyszły dwa kody p1684 i p1551 nigdzie nie mogę znależć o co konkretnie chodzi
samochód był sprawdzony u mechanika i wentylator załączał się i nic się nie gotowało ale w momencie uruchomienia klimatyzacji przestał działać czyli problem jest chyba 1 biegu powiązanego z klimą
Napisano 22 czerwca 2015 - 20:08
Napisano 22 czerwca 2015 - 20:27
komplet rozrządu i pompa to jakiego producenta bys polecił
Napisano 27 czerwca 2015 - 07:46
byłem u elektryka 1 bieg wentylatora nie działa odpowiedz wentylator do wymiany i jeszcze jakby uzyskał informacje gdzie zakupie czujnik układu cisnienia wspomagania dzwoniłem po kilku serwisach ale nie mają
Napisano 27 czerwca 2015 - 07:56
Napisano 27 czerwca 2015 - 08:11
dzieki bardzo i tak dla upewnienia przy włączeniu klimy powinien załączyc sie 1 bieg wentylatora?nie zapytałem elektryka w jaki sposób ustalił tą usterke bo jak rozumiem jest jeszcze czujnik temperatury i przekażnik .2 bieg się załącza przy wyższej temperaturze jak moge sprawdzić czy chłodzenie jest na dużym obiegu tak w najprostszy sposób czy przewody powinny byc twarde czy miekkie lub inne objawy.dodatkowo chłodzenie idzie przez webasto które elektrycznie jest odłączone. z innego postu stwierdziłeś że mam na 100% uszkodzoną odme silnika czy tez jest dostepna bezproblemowo.wczoraj miałem okazje zobaczyć podwozie w kanale i od razu zauważyłem że miska olejowa jest uszczelniona na silikon i oczywiscie sie tam poci brak uszczelki.wiem że może zadaje za dużo pytań ale po rozmowie wczoraj z tak zwanym znawca że filozofi nie ma w tych autach to spać nie mogłem.wczoraj zasponsorowalem ptclub i czekam na pryznanie statusu sponsora wiec może wtedy wiecej sie dowiem
Użytkownik robo43 edytował ten post 27 czerwca 2015 - 08:40
Napisano 27 czerwca 2015 - 08:19
Napisano 06 sierpnia 2015 - 14:18
Wymiana pompy wody przy rozrządzie jest ważna, moja już przeciekała, pomimo braku zewnętrznych objawów.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Siłowniki do maski |
Modyfikujemy | Czapka48 |
|
![]()
|
|
[KUPIĘ] Linka otwierania maski |
Części do PT Cruisera | kuba_p |
|
![]()