08.04.2017
Mały update fotek AD 2017 Chrysler dostał trochę chromu (wlew paliwa, listwy drzwi, lusterka, górna część grilla, rygle drzwi). Muszę jeszcze znaleźć do kompletu dolną część grilla znajdującą się w zderzaku. Więcej chromu nie będzie, aby nie zrobić z auta choinki. Swoją drogą, w mojej ocenie chrom na srebrnym/jasnym kolorze nie generuje efektu agro, co niestety przy przegięciu na ciemnym aucie ma zdecydowanie miejsce. Zawitały też nawiercane/nacinane tarcze hamulcowe z przodu. Miałem i tak je do wymiany, i z przyzwyczajenia założyłem jakiś custom. Przy tak znikomych obciążeniach i tak różnicy nie będzie, ale właściciel szczęśliwszy
______________________________________________________________________________________________
29.08.2015
Witam, a właściwie witamy Was wspólnie z drugą połówką, Cruiser to formalnie jej auto Chciałbym przedstawić Wam naszego Żuka, którym dzielnie jeździmy na co dzień, do pracy i po zakupy. Zakupiliśmy od handlarza w kwietniu tego roku trochę zaniedbany egzemplarz, ale najważniejsze dla nas - bezwypadkowy. Chcieliśmy auto w czarnym kolorze, srebrny był drugą rozważaną opcją, innych kolorów nie przewidywaliśmy. Trafił się srebrny, po gorącym lecie uważam, że lepiej, że tak się stało. Doprowadziliśmy samochód do względnego ładu, umyliśmy, wyczyściliśmy wnętrze, wymieniliśmy parę spraw mechanicznych i autko dzielnie jeździ
Cruiser jest przeraźliwie wolny, cholernie głośny, kultura pracy jego rzędowej czwórki jest porażająco beznadziejna, mimo tych wszystkich wad cholernie go lubimy
Jest też najekonomiczniejszym autem, jakie mamy
Użytkując PT od kilku miesięcy bardzo miło zaskoczyło nas to, że kierowcy Cruiser'ów bardzo często pozdrawiają się na drodze
Super!
Poniżej przedstawiam Wam fotki naszego Cruiser'a pstryknięte na szybko z marszu.
'01 Chrysler PT Cruiser
* 2.0 16V R4 141 KM
* manualna przekładnia
* skórzana tapicerka (zmieniona po zakupie z welurowej) z podgrzewanymi przednimi fotelami
* tempomat (must be w każdym moim samochodzie - uwielbiam)
* klimatyzacja
* koła na lato: 8,5x18 Keskin KT5, 235/40R18 Zeetex HP102
* tylna wycieraczka od Opla Corsy (zdecydowanie ładniejsza, pasuje P&P)
* tylne lampy od wersji poliftowej

Użytkownik _Pit_ edytował ten post 10 kwietnia 2017 - 20:57