Mój dziś będzie miał solidną kąpiel + woskowanie i odkurzanie. A przy okazji - czym myć kierownicę?
Co dziś zrobiłeś/łaś dla swojego Pitka
Napisano 24 lutego 2016 - 10:05
Napisano 24 lutego 2016 - 13:14
Dzisiaj będzie miał wymienione wszystkie żaróweczki w liczniku
Napisano 24 lutego 2016 - 13:39
Korzystając z ładnej słonecznej pogody adamesowóz został umyty bo po ostatnich deszczowych dnach wyglądał tragicznie.
A przy okazji - czym myć kierownicę?
najlepiej mieć chusteczki do mycia niemowlaków , przynajmniej ja takich używam i może nie koniecznie dlatego że moja Anna, jako położna myje tymi chusteczkami noworodkom tyłeczki
Napisano 24 lutego 2016 - 13:41
Nakarmiłem do pełna
Napisano 24 lutego 2016 - 17:58
No i tak jak mówiłem żaróweczki powymieniane, aż miło na desce.
A na jutro zaplanowana wymiana żaróweczek w przełączniku podnoszenia i opuszczania szyb.
A co jak szaleć to szaleć
Załączone pliki
Napisano 24 lutego 2016 - 18:17
na jutro zaplanowana wymiana żaróweczek w przełączniku podnoszenia i opuszczania szyb
Tak prosto jak z wymianą żarówek w liczniku Ci nie pójdzie. Ale próbuj ja niestety nie dałem rady, a elektronik który je wymieniał trochę przy tym klął, ja też jak po miesiącu spaliła się jedna z dopiero co wymienionych. Teram mam przez pewnego zaprzyjaźnionego mechanika zamontowane diody i wszystko gra i buc...... tzn świeci
Napisano 24 lutego 2016 - 18:41
Tak prosto jak z wymianą żarówek w liczniku Ci nie pójdzie.
Adam, wiem. Ale kto nie ryzykuje we Wronkach nie siedzi.
Ja lubię dłubać w takich rzeczach, mam czas i chęci więc trzeba spróbować. Poczytałem na forum o tym i trzeba spróbować.
A jak nie wyjdzie to allegro pomoże
Napisano 24 lutego 2016 - 18:48
To trzymam kciuki za pomyślny przebieg wymiany, ja z moimi przypominającymi serdelki paluszkami, nie jestem aż tak precyzyjny, nie wspominając o cierpliwości
Napisano 24 lutego 2016 - 23:15
Ja dziś robiłem porównanie
A ja go gdzieś już widziałem
Napisano 24 lutego 2016 - 23:27
Napisano 25 lutego 2016 - 11:10
Dziś o godzinie 10.00 minęły 4 lata jak jesteśmy razem, z tej okazji wieczorem wypiję za jego sprawność
Napisano 25 lutego 2016 - 13:47
najlepiej mieć chusteczki do mycia niemowlaków , przynajmniej ja takich używam i może nie koniecznie dlatego że moja Anna, jako położna myje tymi chusteczkami noworodkom tyłeczki
Dzięki! Skorzystam z porady. Skoro nadają się pod pupcie niemowlaków to i Piti nie powinien marudzić
U mnie się wczoraj błyskawicznie pogoda posypała ( było wszystko, od słoneczka, przez deszcz aż do śnieżycy ) więc mycie przełożone na weekend.
Ale dziś z samego rana zabrałam Pitka do mechanika i... trzeba będzie sięgnąć do portfela
Napisano 25 lutego 2016 - 18:41
Dzisiaj wymieniłem żaróweczki w przełącznikach podnoszenia szyb, ale tylko z tyłu. Niestety nie miałem seledynowych więc wlutowałem białe. też fajnie wygląda. Tył to tak jak drugi pokój więc dla odmiany będzie inaczej
A na jutro już znalazłem następną robótkę, ale zobaczymy
Załączone pliki
Napisano 26 lutego 2016 - 18:26
Dzisiaj zafundowałem Pitkowi u mojego najulubieńszego mechanika wymianę oleju w silniku na LIQUI MOLY wraz z zastosowaniem tej płukanki, zostały też oczywiście wymienione wszystkie filtry, oraz wyczyszczone sitko w zbiorniczku wspomagania i zalany nowym ATF+4
Napisano 27 lutego 2016 - 17:57
Zakupiłem tłumik końcowy Sebring z kwasiaka.
Napisano 27 lutego 2016 - 19:02
Napisano 27 lutego 2016 - 19:49
Napisano 27 lutego 2016 - 22:49
Ogarnąłem wszystkie kontrolki w panelu przełączników pousuwałem wszystkie ślady po gumie do żucia poprzedniego właściciela na plastikach progowych, a nawet na tylnej kanapie (na szczęście śladów nie widać). Masakra. Poza tym zastanawiam się jakim cudem takie cuda znalazły się w tunelu środkowym. To chyba był PiTuś na gaz. Nie mogłem wyjść ze zdumienia jak się to tam znalazło, a było tego troszkę więcej.
Dużo jeszcze pracy aby doprowadzić go do stanu satysfakcjonującego.
A te żaróweczki-zabaweczki to fajna zabawa
Cale szczęście, że w PiTku nie ma takich żarówek, bo sam bym sobie nie poradził z wymianą
Załączone pliki
Napisano 28 lutego 2016 - 09:45
Jak najdzie pogoda to środek trzeba będzie wyligać
Napisano 28 lutego 2016 - 12:45
Będę miał trochę czasu to założę.
Załączone pliki
- Pitek78 lubi to