Wymienione filterki powietrza i pyłkowy
Filtr powietrza Filtrona?
Napisano 18 August 2020 - 17:37
Wymienione filterki powietrza i pyłkowy
Filtr powietrza Filtrona?
Napisano 18 August 2020 - 20:02
Napisano 19 August 2020 - 10:55
Ja dziś kopnąłem swojego w oponę bo mnie zdenerwował.
Napisano 19 August 2020 - 12:30
Ja dziś kopnąłem swojego w oponę bo mnie zdenerwował.
To nie ładnie
Napisano 19 August 2020 - 13:56
Też go zdenerwuj, wsiądź i pojedź nim - pokaż, że można
Napisano 20 August 2020 - 23:25
Po regeneracji kompresora od klimy nie nacieszyłem się długo chłodem w samochodzie. Pękł mi jeden z przewodów, ale co ciekawe - sztywny, nie gumowy. Dziś w końcu wymieniony i znów da się jeździć.
Napisano 21 August 2020 - 06:49
Po regeneracji kompresora od klimy nie nacieszyłem się długo chłodem w samochodzie. Pękł mi jeden z przewodów, ale co ciekawe - sztywny, nie gumowy. Dziś w końcu wymieniony i znów da się jeździć.
dużo kosztowała Cię regeneracja?
Napisano 21 August 2020 - 06:55
Regeneracja kompresora klimy porównawczo w VW Passat B5 w zależności od firmy 280-440 zł (bez demontażu i montażu).
W 2 z 7 firm w których pytałem od razu proponowali mi taki sam już zregenerowany kompresor.
Jak jest w przypadku PT tez chętnie się dowiem. Z jednej strony klima w VW większa ale jest to model bardziej popularny niż PT.
Napisano 21 August 2020 - 14:26
Napisano 21 August 2020 - 15:39
Napisano 22 August 2020 - 07:10
Napisano 22 August 2020 - 07:21
Czy wymienili sprzęgło na nowe i łożyska ? - Stachu
Napisano 22 August 2020 - 14:52
Napisano 22 August 2020 - 19:18
dziś mechanik zakładał głowicę, oczywiście po obróbce i td, ale nie mógł skończyć bo kupione złe śruby ( do polifta podejrzewam) i praca stop
we wtorek jedzie na kilka tygodni do niemca , a śruby potrzebne na poniedziałek do godziny 11
może jest ktoś z lubelskiego i będzie jechał do Białej Podlaski ?
Napisano 22 August 2020 - 22:11
Ja dziś swojemu założyłem dodatkowy wskaźnik do monitorowania ciśnienia.
ciśnienie2.jpg 48.75 KB 3 Ilość pobrań
Dodatkowo wymyłem zbiorniczek wyrównawczy, strasznie dużo syfu w nim było, jakieś płaty jakiegoś gówna jak w stawie jakimś. No i jakaś rdza w układzie jest, także czeka mnie płukanie układu całego.
Ciężko było ten zbiorniczek w środku wymyć, ale nasypałem żwiru grubszego, woda, płyn i zaczałem tym trząść, i kurcze ładnie się wyczyścił, nawet teraz widzę ile jest płynu w zbiorniczku
Napisano 22 August 2020 - 23:29
Akurat na deszcz się zbierało, więc umyłem szamponem z woskiem. Zdążyłem dwa razy oblecieć dookoła gąbką jak zaczęło się kilkugodzinne płukanie deszczówką. Rano czeka mnie odkurzanie i mycie szyb.
Napisano 23 August 2020 - 01:46
Mój kochany i ciężko pracujący na swoje utrzymanie i nie tylko, bo ma młodszego brata SEBRINGA na utrzymaniu PITEK dziś zaniemógł i w poniedziałek otrzyma wprawdzie używaną, ale wymontowane pojadą do regeneracji pompę wspomagania i maglownicę.
Oj napracował się mój Pitek w tym sezonie. Myślę, że przewiózł z 50 ton żywych ludzi na swoim pokładzie.
SZACUN i on dokładnie wie, że ma u mnie DOŻYWOCIE...
Napisano 23 August 2020 - 21:51
Dostał 5 dodatkowych przełączników
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A możesz się pochwalić lub uchylić rąbka tajemnicy do czego służą te przełączniki???
Napisano 24 August 2020 - 12:25
Wymiana czujnika temperatury "wody".
Napisano 24 August 2020 - 12:29
A możesz się pochwalić lub uchylić rąbka tajemnicy do czego służą te przełączniki???
Do lansu.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Pogoda nie tylko dla bogaczy ;) |
Offtopic | kade |
|
|
|
TIPM dla PT Cruiser 2.2 CRD z 2006 r. |
Techniczny podstawowy | Dritone |
|
|