Tak co dwa lata kolejna?
Gaśnic w domu nigdy za wiele.
Napisano 08 stycznia 2021 - 15:32
Tak co dwa lata kolejna?
Napisano 08 stycznia 2021 - 16:08
Ja zabieram do domu, do garażu, na działkę - tak na wszelki wypadek.
dorotko ! to może teraz ... na wazonki ? takie by były ładne ... amerykanskie :|
Napisano 08 stycznia 2021 - 16:24
Napisano 09 stycznia 2021 - 18:37
Umyłem, nawoskowałem i schowałem do garażu.
Napisano 09 stycznia 2021 - 21:10
Długo odkładana przekładka opon.
Napisano 09 stycznia 2021 - 21:52
Długo odkładana przekładka opon.
Napisano 09 stycznia 2021 - 23:36
Letnie już założyłeś?
Miałem dopisać też pytanie, czy ktoś z Was jeszcze stosuje takie metody.
Napisano 09 stycznia 2021 - 23:47
Zimówki zmieniałem w lipcu a letnie w lutym ,w tym sezonie w październiku założyłem wielosezonowe.... i laba 2 lata bez wymiany
Napisano 10 stycznia 2021 - 10:32
Napisano 10 stycznia 2021 - 10:35
Umyłem, nawoskowałem i schowałem do garażu.
Pewnie dlatego zaczęło padać! ;-)
Napisano 10 stycznia 2021 - 11:12
Miałem dopisać też pytanie, czy ktoś z Was jeszcze stosuje takie metody.
no właśnie , ja po konsultacjach wielu , zdecydowałem się na opony wielosezonowe , z technologią skóry rekina ,
uniroyal , mają podobno lepszą przyczepność na mokrej drodze niż na suchej , jak było troche śniegu w Pń ,
zrobiłem mały test ,było Ok.
Napisano 10 stycznia 2021 - 11:47
Nie wiem czy to jest jasne, ale przekładka kół polega na przełożeniu kół z tyłu na przód, z lewej na prawą, i odwrotnie, obróceniu opony na feldze z zachowaniem kierunkowości, bez względu czy opona jest kierunkowa, czy nie. Co do wielosezonówek, to jeździłem na takowych ze dwadzieścia parę lat temu, ale to nie były wtedy takie opony co teraz. A, teraz ciągle z tyłu mojej głowy, słyszę głos, czy pójść w tym kierunku.
Napisano 10 stycznia 2021 - 11:59
Wczoraj jeździłem po chlapie śniegowej a dziś po ubitym śniegu i lekkim oblodzeniu na wielosezonowych Kleber. Żadne dotychczasowe zimówki nie zachowywały się aż tak dobrze. A na mokrej nawierzchni podobnie jak @nijagi potwierdzam, że trzymają świetnie.
Technika poszła do przodu zarówno pod względem bieżnika jak i składu mieszanki.
@andmis przekładki wielosezonowych się robi, by zużycie było równomierne i przy okazji sprawdzić wyważenie. Ale nie musisz tego robić tak często jak sezonowych i nie musisz robić tego w tych terminach co wszyscy i cena jest niższa.
Napisano 12 stycznia 2021 - 16:07
Poprawkowe badania techniczne zaliczone. Myślałem, że sprawdzą tylko to co było do naprawy (kierunkowskaz boczny prawy, końcówka drążka kierowniczego prawa) a sprawdzili wszystko, bo podobno nowe przepisy. Wszystko musi być nagrane kamerami, że badane i muszą to przechowywać w razie czego. Przy okazji diagnosta zapowiedział, że każde kolejne badanie będzie coraz trudniejsze i droższe. Ponoć rządzący chcą się szybko pozbyć z ulic samochodów starszych niż 10 lat.
Napisano 12 stycznia 2021 - 17:29
Poprawkowe badania techniczne zaliczone. Myślałem, że sprawdzą tylko to co było do naprawy (kierunkowskaz boczny prawy, końcówka drążka kierowniczego prawa) a sprawdzili wszystko, bo podobno nowe przepisy. Wszystko musi być nagrane kamerami, że badane i muszą to przechowywać w razie czego. Przy okazji diagnosta zapowiedział, że każde kolejne badanie będzie coraz trudniejsze i droższe. Ponoć rządzący chcą się szybko pozbyć z ulic samochodów starszych niż 10 lat.
Napisano 12 stycznia 2021 - 17:34
ja PiTole , mnie tylko sprawdził światła , hamulce i luz na kierownicy , 16.12 20 byłem , i wyjazd i 99 zł. jak zawsze
Napisano 13 stycznia 2021 - 12:00
Ja mam za dwa tygodnie. Zawsze proszę Pana o solidne sprawdzenie, bo chcę jeździć bezpiecznie, a jak coś trzeba zrobić to trudno... się zrobi.
Napisano 13 stycznia 2021 - 12:24
Mój Pitek dziś pod ,,pierzyną" śnieżną przed młodszym bratem Sebringiem
Ale oprócz tego dostał wczoraj nowy aku Optima Red, a dziś rano jak odpalałem Pitka myślałem, że rozrusznik nie wytrzyma obrotów(bardzo miłe uczucie).
Użytkownik Grucha edytował ten post 13 stycznia 2021 - 12:27
Napisano 13 stycznia 2021 - 12:43
Ja mam za dwa tygodnie. Zawsze proszę Pana o solidne sprawdzenie, bo chcę jeździć bezpiecznie, a jak coś trzeba zrobić to trudno... się zrobi.
i się ma ......cukiereczka :|
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Pogoda nie tylko dla bogaczy ;) |
Offtopic | kade |
|
|
|
TIPM dla PT Cruiser 2.2 CRD z 2006 r. |
Techniczny podstawowy | Dritone |
|
|