Przepis,który znalazłem w zeszłym roku w necie."Aby przyrządzić tę potrawę należy ponacinać nożem kaszankę i włożyć do folii aluminiowej. Folia zapewni kaszance odpowiedni kształt.
Dodatkowo trzeba też włożyć plasterki cebuli, kawałeczki czosnku, kawałki pora, jabłka, drobno posiekaną natkę pietruszki, paski czerwonej i zielonej papryki, odrobinę masła, sera topionego i żółtego. Kaszankę i pozostałe składniki w folii aluminiowej należy zapiekać przez około 20 minut.
Najlepiej smakuję z podsmażonym na grillu chlebem posmarowanym masłem czosnkowym lub topionym serem. Jako dodatek do kaszanki grillowanej można podawać sałatkę z pomidorów z cebulą, czosnkiem, pietruszką i szczypiorkiem."
Jako dodatek brałem jeszcze marynowane grzybki.Pieczarki też są ok.
Chociaż najbardziej lubie pstrąga z masłem,cytryną,rozmarynem i koprem.Ale dobra kiełbasa śląska też nie jest zła