Ksenony cdn..
Started By
Przemo
, 10 wrz 2008 09:48
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 września 2008 - 09:48
Moja przygoda z ksenonami w Pitim ciąg dalszy...
A więc zrezygnowałem z poprzedniego zestawu, ponieważ nieodpowiada mi kolor świecenia... Jest on bodajrze 6000K. A ja marze o prawdziwym niebieskim.
Co do 6000K, podobno najlepiej świecą. Wydaly mi sie malo niebieskie.
Roznica prezentuje się tak samo jak na tym zdjęciu:
Porownanie ze zwyklymi zarowkami, po prostu niebo a ziemia. Oświetlenie drogi super.
I kupilem cos takiego:
http://www.allegro.p...?item=421913229
Zamienniki H7, temperatura 8000K.
Jeśli ktoś chce odemnie kupić 6000K, montaz banalnie prosty, wlozenie zarnikow, podlaczenie do przetwornicy, i przypiecie wtyczki (tej co normalnie jest przy zarowke do przetwornicy). Cena zestawu 130zł z przesyłką dla klubowicza. Moge pomoc w montazu.
Jak przyjda mi nowe ksenony, wrzuce guide.
A więc zrezygnowałem z poprzedniego zestawu, ponieważ nieodpowiada mi kolor świecenia... Jest on bodajrze 6000K. A ja marze o prawdziwym niebieskim.
Co do 6000K, podobno najlepiej świecą. Wydaly mi sie malo niebieskie.
Roznica prezentuje się tak samo jak na tym zdjęciu:
Porownanie ze zwyklymi zarowkami, po prostu niebo a ziemia. Oświetlenie drogi super.
I kupilem cos takiego:
http://www.allegro.p...?item=421913229
Zamienniki H7, temperatura 8000K.
Jeśli ktoś chce odemnie kupić 6000K, montaz banalnie prosty, wlozenie zarnikow, podlaczenie do przetwornicy, i przypiecie wtyczki (tej co normalnie jest przy zarowke do przetwornicy). Cena zestawu 130zł z przesyłką dla klubowicza. Moge pomoc w montazu.
Jak przyjda mi nowe ksenony, wrzuce guide.
Napisano 10 września 2008 - 12:33
jak szaleć to szaleć. Przemo wrzucaj 10000K
Napisano 10 września 2008 - 12:38
zbyt fioletowe... Obawialem sie o oślepianie, nie che oślepiać bo nie lubie być oślepianym. Ale to w duzej mierze zalezy od ustawienia świateł. Teraz juz jestem o to spokojny i bede montował 8000K.wrzucaj 10000K
Napisano 10 września 2008 - 12:49
ładny fiolecik to dopiero 12000K, ale przejżałem właśnie allegro i widze juz tylko 6-8 tyś.
Kiedyś to można było wybrac między 4000-12000K
po przeczytaniu artykólu, który wcześniej rzuciłeś zastanwiłem się nad monatżem typu D2R. widziałem na allegro jakieś podkładki adaptujące takie standardowe palnieki do gniazd H7. http://allegro.pl/it..._szt_od_ss.html
Coś myślałeś w tym tamacie? Faktycznie z takimi podkładkami można montowac standardowy zestaw xenonów?
PS. Czy taki temat nie powinien byc w dziale modyfikacje?
Kiedyś to można było wybrac między 4000-12000K
po przeczytaniu artykólu, który wcześniej rzuciłeś zastanwiłem się nad monatżem typu D2R. widziałem na allegro jakieś podkładki adaptujące takie standardowe palnieki do gniazd H7. http://allegro.pl/it..._szt_od_ss.html
Coś myślałeś w tym tamacie? Faktycznie z takimi podkładkami można montowac standardowy zestaw xenonów?
PS. Czy taki temat nie powinien byc w dziale modyfikacje?
Napisano 10 września 2008 - 12:56
Teraz ciezko na allegro dostac zamienniki H7 w 10000 i 12000K. Zreszta uwazam ze takie to tylko w soczewkach. Jak to wogole bedzie wygladac w lampie sie zastanawiam.
Kiedys tutaj z obecnych miał watpliwosci i bal sie o oślepianie w lampach od PT Cruisera. Więc mówie tak: po zalozeniu xenonow trzeba sie udać na stacje diagnostyczna i ustawic lampy i wtedy nic nie oslepia.
Fakt D2R... Myslalem, ale uznalem ze to za duzo pracy ...Tymbardziej ze nie specjalnie te co mialem oślepialy. Ale jak chcesz mozesz sprobowac. Na pewno beda sie lepiej sprawowac i lepszy strumień światła dawać.
Kiedys tutaj z obecnych miał watpliwosci i bal sie o oślepianie w lampach od PT Cruisera. Więc mówie tak: po zalozeniu xenonow trzeba sie udać na stacje diagnostyczna i ustawic lampy i wtedy nic nie oslepia.
Może i powinien, ale tutaj sobie tak dyskutujemy o ksenonach. Jak bede modyfikowal to dam do działu Modyfikacje.PS. Czy taki temat nie powinien byc w dziale modyfikacje
Fakt D2R... Myslalem, ale uznalem ze to za duzo pracy ...Tymbardziej ze nie specjalnie te co mialem oślepialy. Ale jak chcesz mozesz sprobowac. Na pewno beda sie lepiej sprawowac i lepszy strumień światła dawać.
Napisano 10 września 2008 - 13:00
masz jakiegoś linka do strony gdzie kupiłeś obecne 6000K? zobaczyłbym co to za zestaw
Napisano 11 września 2008 - 06:36
no postojówki to podstawa razem z xenonami trzeba diody montować
Napisano 11 września 2008 - 08:56
a jestes pewny ze nie ma pózniej zadnych problemow z komputerem i elektoniką w aucie. Pamietam ze szykowalem kiedys takie ksenony do peugota 206 i okazalo sie ze bedą problemy z kompterem i elektyką odpuscilem sobie.
Przez jaki czas miales zamontowane te ksenony i czy byly jakies efekty uboczne.
[ Dodano: 2008-09-11, 09:57 ]
jak te 6000k bedą do mojego pasowac to chetnie je wezme
Przez jaki czas miales zamontowane te ksenony i czy byly jakies efekty uboczne.
[ Dodano: 2008-09-11, 09:57 ]
jak te 6000k bedą do mojego pasowac to chetnie je wezme
Napisano 11 września 2008 - 11:32
Tez mam peugeota 206... Niestety mam go na tych starszych lampach H4, wiec cos nie gra. Slyszalem o problemach z ksenonami w 206, jest to spowodowane wadliwymi przetwornicami, ktore sa po prostu bardzo źle ekranowane.
Napisano 11 września 2008 - 18:23
w mojej 206 są lampy gladkoszybowe i H7 no i czeck engine sie zapalało a u mnie takie cos nie przejdzie. rozumiem ze w PT jest wszystko ok. Nie brakuje w aucie prądu a nic z takich numerow
Napisano 12 września 2008 - 18:51
Kiedy zapodasz jakis guide... Bo czekam z niecierpliwoscia.