Skocz do zawartości


Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl


Zdjęcie

Co dobrego dzisiaj jadłeś/piłeś ?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1460 odpowiedzi w tym temacie

#561 bartek_sz3

bartek_sz3

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5814
  • Dołączył:  25 lip 2011
  • Rok Produkcji:2001i 2013
  • Silnik:2.0M. 3.6vvt
  • Imię:Bartek i Monika
  • Skąd::TarnowoPodgórne
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 03 lipiec 2016 - 22:26

chyba smaczne

 

pyszne pyszne, miałem okazje posmakować  



#562 dhmmac/Rumcia

dhmmac/Rumcia

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •      
  • Posty: 3672
  • Dołączył:  31 sty 2015
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.4 M
  • Imię:Dorota
  • Skąd::Rumia
  • Płeć: Kobieta

Napisano 04 lipiec 2016 - 18:36

takie ciacho jadłam dziś.

:chromek1 specjalnie z myślą o Tobie z dużą ilością owoców

Załączony plik  ciacho.jpg   172,53 KB   2 Ilość pobrań

 



#563 chromek 1

chromek 1

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5160
  • Dołączył:  13 lip 2013
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2 CRD M
  • Imię:Krzysztof
  • Skąd::Zabrze
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 04 lipiec 2016 - 18:43

hmmmmmmmmmmmmm na pewno było ich dużo  :blabla



#564 Dorka

Dorka

    VIP

  • Administratorka
  •      
  • Posty: 7795
  • Dołączył:  14 mar 2012
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 A Gaz
  • Imię:Dorota
  • Skąd::Kłodzko
  • Płeć: Kobieta

Napisano 05 lipiec 2016 - 09:10

Mniam

Załączone pliki


Użytkownik Dorka edytował ten post 05 lipiec 2016 - 09:12


#565 Pitek78

Pitek78

    Znawca Tematu

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 1040
  • Dołączył:  27 lut 2013
  • Rok Produkcji:MB W211
  • Silnik:2.2 Avantgarde
  • Imię:Tomek
  • Skąd::Oleśnica
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 08 lipiec 2016 - 22:08

Dzisiaj jadłem winniczki w sosie maślano-czosnkowym. Szału nie ma wole, z chrzanem.

#566 Anastazja

Anastazja

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 122
  • Dołączył:  17 paź 2015
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2200
  • Imię:Pelagia
  • Skąd::Warszawa
  • Płeć: Kobieta

Napisano 09 lipiec 2016 - 18:07

Taką kolację dla Prefekta dzisiaj uczyniłam ... :)

Załączone pliki



#567 janusz

janusz

    VIP

  • Na zawsze z nami
  •   
  • Posty: 1154
  • Dołączył:  11 lis 2009
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2crd
  • Imię:janusz
  • Skąd::miasteczko śl
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 09 lipiec 2016 - 18:43

suszi czy coś w tym stylu???



#568 Anastazja

Anastazja

    Przedszkolak

  • Pomagamy sobie
  • Posty: 122
  • Dołączył:  17 paź 2015
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:2200
  • Imię:Pelagia
  • Skąd::Warszawa
  • Płeć: Kobieta

Napisano 09 lipiec 2016 - 20:43

suszi czy coś w tym stylu???

Sushi



#569 chromek 1

chromek 1

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •   
  • Posty: 5160
  • Dołączył:  13 lip 2013
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2 CRD M
  • Imię:Krzysztof
  • Skąd::Zabrze
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 09 lipiec 2016 - 21:31

bub gotowany mniam :blabla



#570 kade

kade

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 8006
  • Dołączył:  18 mar 2013
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 09 lipiec 2016 - 21:57

cukinia faszerowana ryżem jaśminiowym,z pomidorem malinowym i mozzarellą +sos śmietanokowy z bazylią.


  • Sabina lubi to

#571 Dorka

Dorka

    VIP

  • Administratorka
  •      
  • Posty: 7795
  • Dołączył:  14 mar 2012
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 A Gaz
  • Imię:Dorota
  • Skąd::Kłodzko
  • Płeć: Kobieta

Napisano 11 lipiec 2016 - 11:10

Hmmm, ale sobie dogadzacie.

Sushi wygląda bardzo apetycznie, a cukinia nadziewana pycha, dawno nie robiłam. Świetny pomysł na jutrzejszy obiad. :tak



#572 vanpeer

vanpeer

    Uzależniony

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 539
  • Dołączył:  14 kwi 2015
  • Rok Produkcji:2000,2003
  • Silnik:2,0M 2,0M
  • Imię:Robert
  • Skąd::Warmia
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 lipiec 2016 - 18:33

Ja ostatnio mam zajawkę na wędzenie sera. Kupuje ser twarogowy typu Włoskiego 14%, zalewam 10% solanką na 12 godzin. Wędzenie około 3-4 godziny w temperaturze 50-60 st. Polecam jako przekąskę do piwa.

 

 

Zostałem "zapłodniony" tym przepisem.

Do tej pory jak nachodziło mnie na sery wędzone, robiłem coś a` la oscypki.

Pomyślałem, że warto spróbować " na leniucha" czyli z gotowych serków.

 

A teraz moje wrażenia z testów.

Solanka 10% dla mnie za słona ( następne przetestuję z solanką ok 6%)

Ser jest dużo delikatniejszy od oscypka, miększy w konsystencji ( nie skrzypi na zębach ;) )

Ogólnie wrażenia raczej pozytywne, ale zdecydowanie bardziej podchodzi mi ser własnoręcznie zsiadany i wyciskany.

Ale warto spróbować, bo właściwie to prawie "gotowiec", a do piwa jak znalazł. Podejrzewam, że chyba nawet w grilu ( oczywiście zamykanym ) dało by się to zrobić.



#573 Pitek78

Pitek78

    Znawca Tematu

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 1040
  • Dołączył:  27 lut 2013
  • Rok Produkcji:MB W211
  • Silnik:2.2 Avantgarde
  • Imię:Tomek
  • Skąd::Oleśnica
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 12 lipiec 2016 - 20:03

Robert, ja szukam takiej brytfanki jak na filmie, wtedy wystarczy 20 min.

Już znalazłem, kupuje i będę testował ;).

Użytkownik Pitek78 edytował ten post 12 lipiec 2016 - 20:11


#574 vanpeer

vanpeer

    Uzależniony

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 539
  • Dołączył:  14 kwi 2015
  • Rok Produkcji:2000,2003
  • Silnik:2,0M 2,0M
  • Imię:Robert
  • Skąd::Warmia
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 13 lipiec 2016 - 17:39

Tomek, czekam na testy, może i ja się zdecyduję.

A na razie wpadł mi do głowy pomysł opanierowania serków (już uwędzonych oczywiście) i pociętych na 2-3 plastry ( jak bułkę ) i usmażenia ich.

Zobaczymy jak wyjdzie.


Użytkownik vanpeer edytował ten post 13 lipiec 2016 - 17:41


#575 Jędrek1947

Jędrek1947

    VIP

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 2168
  • Dołączył:  03 paź 2012
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1,6
  • Imię:Andrzej
  • Skąd::KALISZ
  • Płeć: Nieustawiona

Napisano 13 lipiec 2016 - 19:25

Są pyszne !!



#576 miecio

miecio

    VIP

  • Przyjaciel forum
  •      
  • Posty: 13779
  • Dołączył:  21 cze 2009
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio
  • Skąd::krk
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 14 lipiec 2016 - 18:55

leczo plus wodeczka zmrozona plus kasztelan /takie piwo..../

zdjec brak bo mi sie nie chcialo wysilac,... :miecio



#577 Dorka

Dorka

    VIP

  • Administratorka
  •      
  • Posty: 7795
  • Dołączył:  14 mar 2012
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 A Gaz
  • Imię:Dorota
  • Skąd::Kłodzko
  • Płeć: Kobieta

Napisano 15 lipiec 2016 - 11:19

Z tymi serami to mi narobiliście smaka. Ta brytfanka do wędzenia nie taki duży wydatek, a przyjemność z własnych wyrobów pewnie duża.



#578 vanpeer

vanpeer

    Uzależniony

  • Pomagamy sobie
  •   
  • Posty: 539
  • Dołączył:  14 kwi 2015
  • Rok Produkcji:2000,2003
  • Silnik:2,0M 2,0M
  • Imię:Robert
  • Skąd::Warmia
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 17 lipiec 2016 - 12:11

Dorota,

z tymi serkami to jest fajna zabawa jak się ma gdzie uwędzić.

Ale mi osobiście bardziej podchodzą serki własnej roboty (coś a`la oscypek). Czyli zsiadane, gotowane i wyciskane osobiście.

Nie ma z tym dużo zachodu, a największy problem to chyba tylko zakup mleka od krowy. Potem już z górki.

 

Polecam



#579 kade

kade

    VIP

  • Moderator
  •   
  • Posty: 8006
  • Dołączył:  18 mar 2013
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek
  • Skąd::Lubuskie
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 17 lipiec 2016 - 20:45

Rosół :)

#580 Dorka

Dorka

    VIP

  • Administratorka
  •      
  • Posty: 7795
  • Dołączył:  14 mar 2012
  • Rok Produkcji:2000
  • Silnik:2,0 A Gaz
  • Imię:Dorota
  • Skąd::Kłodzko
  • Płeć: Kobieta

Napisano 18 lipiec 2016 - 11:38

vanpeer

:tak







Podobne tematy Zwiń

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych