Czy ktoś z forumowiczów ogląda eleven sport na tv ale w streamingu [przez internet]
Ponieważ lubię po patrzyć na F1 a czasem zgrzeszę ligą hiszpańską i włoską wykupiłem sobie pakiet eleven sport na player.pl i pełny szczęścia odpaliłem na moim tv [samsung j6240] który podsiada dedykowaną aplikacje pod player.pl jednak moje szczęście trwało tylko kilkanaście sekund po których obraz zamarzł i zaczęło kręcic się kółeczko ładowania... no i tak 30 sekund oglądania, 30 sekund ładowani - poziom wkurzenia
Zacząłem testy, w tym samym czasie youtube zapieprza w najwyższej rozdzielczości bez zająknięcia, zapieprzają również onet vod, blomberg tv i cos tam jeszcze co włączyłem w ramach testu - łącze 60mb/s po wifi w standardzie ac[brak innej sieci w tym standardzie w zasięgu], na teście odpalonym w przeglądarce spokojnie wyciąg 30mb/s.
Po przeszukaniu neta serwer DNS zmieniony na googlowy 8.8.8.8 - bez zmian
Testy na laptopie wypadły trochę lepiej ale też zrywa
a teraz wisienka na torcie przegladajac aplikacje na tv okazało się że eleven sport posiada własną apke na moim tv, ale trzeb wykupić pakiet bezpośrednio u nich, no nic myślę sobie, trzeba spróbować - kupiłem, zainstalowałem, zalogowałem, uruchamiam, ogladam, ogladam, ładuje się... oglądam 30 sekund, ładuje się, oglądam 30sek, ładuje się, nie strzymałem @#$% #$@%
test na laptopie - idzie, idzie, idzie, test na telefonie - idzie , idzie, idzie, zrzuciłem obraz z telefonu na tv - idzie, no idzie ale jakość średnia nawet przy najlepszej jakości widać że dużo mniejsze bitrate dla urządzeń mobilnych...
Szanowni użytkownicy forum ptclub, czy macie jakieś doświadczenia z player.pl ?
Czy macie jakieś doświadczenia z pakietem eleven sport po niecie ?
Czy ktoś posiada może TV Samsunga z serii J i zrobił by dla mnie mały test ? w zamian mogę odpalić jeden ze zbędnych pakietów