Witam.
Temat do przedlifta. Czy podejdzie do PT radio od voyagera a dokładnie model rb3 beckera?
Podłączyć się da tylko nie świeciło podświetlenie i zegarek .
Pozdrawiam ;d
Napisano 03 czerwca 2017 - 08:03
Witam.
Temat do przedlifta. Czy podejdzie do PT radio od voyagera a dokładnie model rb3 beckera?
Podłączyć się da tylko nie świeciło podświetlenie i zegarek .
Pozdrawiam ;d
Napisano 03 czerwca 2017 - 10:08
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 03 czerwca 2017 - 10:10
Napisano 04 czerwca 2017 - 14:34
Dziękuję Andrzeju za pomoc. Zgadza się nie podłączyłem wtedy jeszcze anteny . A co do podświetlenia to może kabel musi być gdzieś indziej. U mnie w oryginale są dwie kostki. A kupiłem adapter na jedną . Może zamienić jakieś kable ? hmmm. . Czy zegarek da się ustawić by pokazywał godzinę przy wyłączonym radiu tak jak jest to w innych modelach ?
Napisano 04 czerwca 2017 - 15:32
Gdzie jest oryginalnie montowana antena gps ? W którym miejscu ?
Napisano 04 czerwca 2017 - 17:02
Napisano 04 czerwca 2017 - 17:38
Napisano 05 czerwca 2017 - 18:45
Dziękuję za wszystkie informacje . Mam jeszcze taką sprawę gdyż u mnie jest starsza końcówka anteny a w rb 3 jest inna nie mogę znaleźć przejściówki antenowej z mojego na nowsze rb 3 . Jak ogarnąć temat ?
Napisano 05 czerwca 2017 - 18:49
Napisano 05 czerwca 2017 - 18:50
Napisano 05 czerwca 2017 - 18:52
Nie masz go jeszcze ? Albo gdzie kupiłeś ?
Andrzeju a gdzie dostanę te przejsciówki do anteny ? Patrząc po allegro nie moge dopasować nic ;/
I czy przy przejściówkach nie będzie jakiejś utraty sygnału ?
Użytkownik MateuszDG edytował ten post 05 czerwca 2017 - 18:55
Napisano 05 czerwca 2017 - 19:57
http://allegro.pl/ad...838333671.html
Czy taki adapter będzie dobry ?
Napisano 12 lipca 2017 - 21:57
Napisano 12 lipca 2017 - 22:05
A dlaczego nie można? Można.
Napisano 15 lipca 2017 - 22:59
hhmmm radio w ptii to pseudo radio zabytek wywaliłem je od razu i to już po raz drugi razem z głośnikami, zmiana na coś co brzmi i gra a nie brzęczy za uszami w moim wydaniu Sony xplod matka głośniki przód herz x2, tył infinity trójdrożne, woofer wzmacniacz i teraz można słuchać "radia" :-D
Napisano 15 lipca 2017 - 23:42
hhmmm radio w ptii to pseudo radio zabytek wywaliłem je od razu i to już po raz drugi razem z głośnikami, zmiana na coś co brzmi i gra a nie brzęczy za uszami w moim wydaniu Sony xplod matka głośniki przód herz x2, tył infinity trójdrożne, woofer wzmacniacz i teraz można słuchać "radia" :-D
Napisano 16 lipca 2017 - 10:15
A ja mam RB3 i głośniki fabryczne i jest git..., ale ja może głuchy jestem
Napisano 16 lipca 2017 - 18:43
A może komuś wystarczają dobre basy? bum.... bum.... i na tym opiera swoje wrażenia?
Napisano 20 lipca 2017 - 00:17
Skoro fabryczne radio ci brzęczy a Sony gra to gratuluje ...... może kiedyś bedzie Ci dane docenić jak powinien brzemiec dobrze zestrojony zestaw i jaka powinna być charakterystyka jego przenoszenia i zrównoważenie dźwięku .Proponuje przejść się na przezentacje Car Audio i odsłuchanie zestawów audiofilskich montowanych przez zawodowców w samochodach .
Widzę że ktoś się mądrzy, zestaw montowała profesjonalna firma i Proszę nie mów o brzmieniu bo chyba jesteś głuchy radio w Pt to Harman Kardon, świetna firma ale nie 16-sto letnie, robią świetne nagłośnienia ale technologia po tylu latach poszła do przodu.
Żona ma Audi TT i był ten sam objaw, fabryczne radia bez dopłaty są po prostu zwykłe bez fajerwerków.
Fabryczne radio jest dobre do słuchania wiadomości w radiu a nie muzyki nie wspomnę o tych głośnikach które montowali w PT (głośnik po 16 latach ??aż dziw że działa z papierowymi membranami.
To co napisałeś brzmi że Fabryka daje najlepszy produkt do samochodu - kompletna bzdura...
Napisano 20 lipca 2017 - 00:50
Widzę że ktoś się mądrzy, zestaw montowała profesjonalna firma i Proszę nie mów o brzmieniu bo chyba jesteś głuchy radio w Pt to Harman Kardon, świetna firma ale nie 16-sto letnie, robią świetne nagłośnienia ale technologia po tylu latach poszła do przodu.
Żona ma Audi TT i był ten sam objaw, fabryczne radia bez dopłaty są po prostu zwykłe bez fajerwerków.
Fabryczne radio jest dobre do słuchania wiadomości w radiu a nie muzyki nie wspomnę o tych głośnikach które montowali w PT (głośnik po 16 latach ??aż dziw że działa z papierowymi membranami.
To co napisałeś brzmi że Fabryka daje najlepszy produkt do samochodu - kompletna bzdura...
PT to konstrukcja z okresu w którym jeszcze księgowi nie rozkręcili się tak bardzo aby ciąć koszty. Radio w PT gra lepiej niż w wielu fabrycznych zestawach w nowych samochodach. (VW, Skoda, Toyota). Nie jest to car-audiofilski high-end ale radio na przyzwoitym poziomie. Co do membran z papieru to nie widzę problemów o ile są dobrze zabezpieczone. Sam preferuję papierowe membrany mając jednocześnie do czynienia z polikewlarem i tytanem (Focal). Dźwięk z firmowego zestawu w PT nie jest specjalnie efekciarski ale jest całkiem nieźle zrównoważony tonalnie. Nie ma oczywiście niskiego zejścia basu bo i być go nie może z tej wielkości membran i pojemności "obudowy". Pewną piętą achillesową jest moim zdaniem przetwornik cyfrowo-analogowy. Zmierzam do tego, że jakość dźwięku z CD jest gorsza w firmówce w PT niż z radia.
PS. Niedawno oglądałem głośniki w moim PT z 2004 roku. Membrany i zawieszenia były w bardzo dobrym stanie.
Na zakończenie dodam, że ocena jakości dźwięku jest elementem tak subiektywnym i indywidualnym dla słuchacza, że kruszenie o to kopii i sugerowanie komuś głuchoty jest sprawą raczej ryzykowną. Zatem umówmy się, że zmieniłeś radio na inne ale czy na lepsze, hmmm, to już kwestia indywidualnego gustu. Podejrzewam, że w tej kubaturze masz mocno podbitą charakterystykę dolnych częstotliwości a głośniki Hetz, które do zrównoważonych raczej nie należą, podbiły drugi skraj pasma.
Tak czy inaczej ważne, że Tobie się podoba.
pozdrawiam.
Użytkownik Al Capone edytował ten post 20 lipca 2017 - 01:07
Napisano 20 lipca 2017 - 07:26
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 20 lipca 2017 - 07:30
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Najlepsze życzenia w Dniu Kobiet![]() |
Offtopic | cyborg |
|
![]()
|
|
Dobre radio CarAudio |
Techniczny podstawowy | LongiNL |
|
![]()
|
|
Ramka pod radio 1din + przejściówka ISO |
Techniczny podstawowy | Stivo |
|
![]()
|
|
Co lepsze? lpg, dizel, benzyna, elektryk, hybryda, żagiel, a może Flinston Machine? |
Offtopic | Dorka |
|
![]()
|
|
Radio -kod |
Ogólnie | Kasper |
|
![]()
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych