Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

2.2crd kręci ale nie odpala

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bezimienny Gość.rockymarciano38_*

Bezimienny Gość.rockymarciano38_*
  • Guests

Napisano 09 czerwca 2017 - 14:37

Witam,

Jestem nowy na forum, szukałem i czytałem posty z podobnymi problemami, ale nie mogę znaleźć rozwiązania...

Jeździłem moim PTkiem bezproblemowo do ostatniego tygodnia gdzie po powrocie z dłuższej podróży nie chce odpalić.

Dojechałem pod dom na mocnej rezerwie, dolałem z kanistra 5l i kiedy ponownie chciałem go odpalić słychać pompę, kręcił, jakby chciał załapać ale nie mógł. Następnie po paru próbach kręcił, ale już nawet nie próbował załapać. Metoda odpalania na plaka nie działa.

Metoda kluczykowa wykazała błędy P0201/0202/0203, P0620, P0703 i P0335. Pierwsza diagnoza to czujnik położenia wału, który został wymieniony, ale to nic nie pomogło, dalej o samo kręci ale nic się nie dzieje...Niedawno wymieniona została również szyna.

Co dalej sprawdzać?

#2 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 09 czerwca 2017 - 14:49

Instalacja do sprawdzenia od wtrysków do sterownika silnika - albo masz zwarcie na wiązce i sterownik zabezpiecza silnik abyś go nie uszkodził - druga możliwość spalił się sterownik silnika . Wstaw auto do elektryka bo będzie błądził z diagnoza i wyrzucał zbędna kasę na naprawy bez skutku .

#3 miecio

miecio

VIP

• Przyjaciel forum
  •      
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio

Napisano 09 czerwca 2017 - 16:39

sugeruje ze może masz zapchany filtr paliwa skoro jak piszesz mocna rezerwa,... stykologia tez wchodzi w gre,...

o teraz widzd pierwszy post i problem,... by się nie odezwal  jak by autko jezdzilo,... :miecio

#4 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 09 czerwca 2017 - 17:53

Mieciu , ... tak prawdzię mówiąc ma dużo beledow które blokują prace silnika , sterownik jest tak oprogramowaną w dieslach - ze jak występuje aktywna awaria wtryskiwacza ( błędy :P0201,0202,0203.0204) to automatycznie - nie ma możliwość uruchomić auta , podobnie będzie przy usterce czujnika wału i czujnika położenia walka rozrządu , oracz czujnika ciśnienia na szynie paliwa .

#5 bratex

bratex

PT MC

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2.2 CRD Limited
  • Imię:Marcin

Napisano 09 czerwca 2017 - 18:25

Że nie jeździ się wieloletnimi dieslami na rezerwie, przy okazji wypada się nauczyć.

#6 miecio

miecio

VIP

• Przyjaciel forum
  •      
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio

Napisano 09 czerwca 2017 - 20:36

profesorze ale bez przyczyny się nie wzielo i zrobilo ja tylko sugeruje? no
mój stary kaszlak galant tak miał bo zadupcony był filtr do spodu a jeszcze to był początek zimy i za chińskiego boga nie zapalil,..tyle ze tam 1.8 tdi bez kompa wiec można se było grzebac
swoja droga ciekaw jestem jaka była usterka może się wezmie i pochwali osoba

#7 Bezimienny Gość.rockymarciano38_*

Bezimienny Gość.rockymarciano38_*
  • Guests

Napisano 09 czerwca 2017 - 22:00

Dzięki bardzo za odp. Dam znać jak będzie rezultat poszukiwań. Bratex mieszkam w północnej Szkocji i zapędziłem się na ryby za daleko, a tutaj stacji niewiele no i stąd rezerwa, bo zazwyczaj tankuje przy 1/4 baku, także za takie rady to podziekował :)