Ile jechaliście najszybciej?
Napisano 21 October 2017 - 23:57
Napisano 22 October 2017 - 06:29
Jam ci nie chwaląc się, na lpg na amber autostradzie czyli A1 dolatywałem do 220 - ale wypalił w granicach 16 litrosów, jakieś 3,5 roku temu.
Napisano 22 October 2017 - 07:00
Witam
Łukasz nie mów"naszymi rupieciami" bo np. mój Pt to igła. Jak dbasz tak masz.
Uważasz że prędkość 140 km/h nie jest prędkością zabójczą. Tym bardziej jak sie śpieszysz?
Przy krasz testach 50 km/h jest zabójcze wiec twój wywód ma się nijak do rzeczywistości
Napisano 22 October 2017 - 07:52
Napisano 22 October 2017 - 21:16
Długi wywód i dużo o zabijaniu...ale zgubiłem się co do konkluzji jakiejś
A no konkluzja jest taka, że na drodze otwartej dla ruchu nie testuje się możliwości samochodu, tym bardziej jeżeli nie kontrolujesz na bieżąco jego stanu technicznego. A prawda jest taka, że najbardziej chwalą się osiąganymi prędkościami osoby, które o mechanice nie wiedzą nic, a o swoim samochodzie tylko "mój mechanik ostatnio powiedział...". Jak ktoś chce się sprawdzić, może to zrobić na profesjonalnym torze, a przy okazji podszkolić się i miło spędzić dzień ze znajomymi.
Witam
Łukasz nie mów"naszymi rupieciami" bo np. mój Pt to igła. Jak dbasz tak masz.
Uważasz że prędkość 140 km/h nie jest prędkością zabójczą. Tym bardziej jak sie śpieszysz?
Przy krasz testach 50 km/h jest zabójcze wiec twój wywód ma się nijak do rzeczywistości
To, że się śpieszę, nie oznacza że jadę jak szaleniec. U mnie na Śląsku są autostrady trzypasmowe, więc tiry nie zajeżdżają mi drogi, ja też nie siedzę nikomu na ogonie i reaguję zawczasu na każde wydarzenie przede mną. Jak chcę wyprzedzić, to nie wpycham się też przed auta pędzące z większą prędkością, tylko zwalniam i czekam aż na pasie obok będzie pusto. 140km/h jest prędkością dozwoloną i w zupełności wystarczającą, żeby przemieścić się z punktu A do punktu B w miarę szybko. Kiedyś w załadowanym samochodzie dostawczym wystrzeliła mi opona przy 140 km/h i wyratowałem się bez problemu, co nie oznacza że jest to prędkość bezpieczna i tym bardziej nie widzę po tym wydarzeniu powodu, żeby jechać szybciej. Sam fakt, że dbasz o leciwe auto nie jest moim zdaniem usprawiedliwieniem, zwłaszcza że nasze samochody nie są przeznaczone do jazdy 190km/h - nie to zawieszenie i nie te hamulce, a sam wiek samochodu mimo wszystko daje się we znaki. To że raz na jakiś czas wymieni się jedno łożysko, sworzeń, albo tuleję wahacza, to wciąż nie czyni samochodu nowym. Ten samochód w którym wystrzeliła opona też był w b.dobrym stanie, opony miały dobry bieżnik, nie pamiętam akurat DOT, ale tragedii nie było. A co crash testów, to skoro każda prędkość jest zabójcza, to upoważnia Cię to do tego, żeby śmigać 200km/h, a w mieście na każdym biegu ciągnąć auto do odcinki, bo i tak zawsze umrzemy? ;P
Piszę długie elaboraty, bo jestem po filologii polskiej - takie zboczenie zawodowe.
Napisano 22 October 2017 - 23:47
Ja z mojego 1.6 wycisnąłem ostatnio prawie 180 km/h. No zdziwił mnie niesamowicie, że tyle poleciał
Napisano 23 October 2017 - 07:00
ale kilka lat temu był test o ile pamiętam to 205 było???? jakos tak ale ujma jest się szczycić,....
Napisano 27 October 2017 - 11:10
Ja swojego ponad 180km/h bałem się dociskać, żeby jeszcze mnie czymś nie zaskoczył. A GPS regularnie wskazuje 5km mniej
Napisano 27 October 2017 - 20:07
Będąc kiedyś w USA usłyszałem, że kierowcy w Polsce jeżdżą jakby jutra miało nie być.
Napisano 27 October 2017 - 20:09
A będzie?Będąc kiedyś w USA usłyszałem, że kierowcy w Polsce jeżdżą jakby jutra miało nie być.
Napisano 27 October 2017 - 20:17
Będzie czemu nie trzeba mieć głowę tam gdzie trzeba
Napisano 27 October 2017 - 20:21
Będąc kiedyś w USA usłyszałem, że kierowcy w Polsce jeżdżą jakby jutra miało nie być.
tak, USA - kraina samych świętych i przepisowych...
Napisano 27 October 2017 - 20:45
i ćwierćfunciaków z serem
Napisano 27 October 2017 - 20:47
Napisano 28 October 2017 - 08:59
Dokładnie.I to Oni skonstruowali Pt Cruisera.taaaa dodam ze dziwek alfonsow pederastow pastorow i osobnikow strzelających do ludzi
Napisano 28 October 2017 - 10:47
Ale koleś ma na pewno polskie korzenie ☺.Dokładnie.I to Oni skonstruowali Pt Cruisera.
Napisano 28 October 2017 - 12:46
Który?Dziewka,alfons,pederasta,pastor czy osobnik strzelający do ludziAle koleś ma na pewno polskie korzenie ☺.
Napisano 28 October 2017 - 14:51
Który?Dziewka,alfons,pederasta,pastor czy osobnik strzelający do ludzi
Ciekawe, który z nich wymyślił Pt w kolorze „sexi wiśnia” hihihihi:)
Napisano 28 October 2017 - 15:05
ebłemCiekawe, który z nich wymyślił Pt w kolorze „sexi wiśnia” hihihihi:)
Zapewne był to pastor,który ma do dyspozycji kilka dziewek,sam jest pederastą a w chwilach silnego wzburzenia strzela do ludzi
Napisano 28 October 2017 - 15:49
darek ales terazdodupcyl do pieca ekogroszku,...
to tylk moja hipoteza,darwina ogłosili za głupca jak wyglaszal po raz pierwszy swoja,...