Kod do radia :(
Napisano 18 października 2017 - 20:20
Napisano 18 października 2017 - 20:37
no właśnie... tego się obawiam, niby auto z Danii - wilgotny klimat. Ale tego klimatu to coś za dużo w środku zostało...
wygooglałem w google maps dom poprzedniej właścicielki. Widać że autko miało dach nad głową, ale ścian to tak jakby nieee...
Użytkownik 74nitro edytował ten post 18 października 2017 - 20:39
Napisano 18 października 2017 - 20:40
A mówią że Duńskie powietrze to morki klimat.Za to masz dużo jodu w środku.
Napisano 18 października 2017 - 20:48
A mówią że Duńskie powietrze to morki klimat.Za to masz dużo jodu w środku.
...jadu...? to by się zgadzało Gryzie i żre wszystko ta wredna jadowita ruda , ehhhh....
Napisano 18 października 2017 - 21:44
Pytanie do znawców tematu.
Na wstępie zaznaczam, że szukałem już pomocy na koddoradia.pl i forum-mechanika.pl
Po odłączeniu akumulatora zreseciło się radio i chce kodu.
Mam kupę makulatury z zakupionym autem, ale nigdzie nie ma zapisanego/ wklejonego kodu. Nawet w instrukcji radia w miejscu do tego przeznaczonym
Wczoraj zdemontowałem ( zdemolowałem? ) panel zakrywający radio , radia samego nie wyjąłem bo zabrakło torxa w wymaganym rozmiarze Ale za to miałem dostęp do całej górnej ścianki z naklejką - i tam również czysto, nikt nie zapisał kodu w autku również. Spisałem wszelkie numerki. Fora tematyczne milczą , dostałem odpowiedź że tylko u elektronika.
Cholerka, sam jestem elektronikiem - jeżeli trzeba by tylko wywalić jakiś układ lub odczytać / zaprogramować pamięć - to może sam bym dał radę. Ma Ktoś z Was doświadczenie w samodzielnym zdjęciu kodu z radia ? ew. poleci dobre ( tanie ) miejsce ku temu ?
Próbowałem na różnych stronach, np. tu https://www.radio-co...adio-codes.html
ale po wprowadzeniu serialu wywala informację że nie może zdekodować tego serialu . A mam oryginalne radio chryslera...
Jaki torx ? - w PT radio przykręcane jest na 4 wkrety krzyżakowe ? - we wszystkich modelach silnikowych i rocznikowych .
w polifcie kodu się nie podaje jest przyjmowany automatycznie z can , jak radio nie odpala to do wymiany i tyle .... tego się nie naprawia , radia tanie i dostępne , kodu internetowo nie można zdjąć ani na stałe też nie w tych modelach - jest motorola .
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 18 października 2017 - 21:40
Napisano 18 października 2017 - 21:58
Jaki torx ? - w PT radio przykręcane jest na 4 wkrety krzyżakowe ? - we wszystkich modelach silnikowych i rocznikowych .
w polifcie kodu się nie podaje jest przyjmowany automatycznie z can , jak radio nie odpala to do wymiany i tyle .... tego się nie naprawia , radia tanie i dostępne , kodu internetowo nie można zdjąć ani na stałe też nie w tych modelach - jest motorola .
hmmmm..... zdziwiłem się, mam na torx-y rozmiar bodaj t15 . Radio uruchamia się, na wyświetlaczu pojawia się info. o wpisanie kodu.
Napisano 19 października 2017 - 05:13
Witam
Może zrób foto radia z tym napisem i wrzuć tutaj. No i torxy też.
Napisano 19 października 2017 - 06:59
Po robocie wykręcę szuję, wczoraj nie miałem jak zalecieć po większe wkrętaki. Zdjęcia zrobię, a i owszem :tak
Napisano 19 października 2017 - 16:52
Ciąg dalszy perypetii z radiem , będzie zagadka dla naszych Mechaników
Po kolei...
Panel radia przykręcony na torxy , zdjęcie w załączeniu, bez ich wykręcenia radia bym nie wyjął ?
Radio odpiąłem i obejrzałem z każdej strony, brak zapisanego na nim kodu
po obejrzeniu wszystkich zakamarków pod panelem konsoli ( a "ruda" jest i tam, maaasaaakraaa ) nie znalazłem żadnych napisów , naklejek itp. sugerujących kod do radia
Radio podpiąłem z powrotem.
Spodziewałem się już komunikatu jak na dołączonym zdjęciu - zdjęcie nie moje, ale komunikat był ten sam - ( bo 1 raz skusiłem )
A tu nastąpiło zdziwienie- radio gra normalnie!
Widać - wystarczyło je odpiąć i podpiąć ponownie.....
Nie wiem czy to problem , czy standard w tym modelu, na koniec naklejka z radia...
Problem sam się pojawił, i w sumie sam się rozwiązał
...ciekawe na jak dłuugo?
Pozdrawiam Wszystkich niosących mi pomoc , dziękuję za podpowiedzi i pożyteczne informacje!
Załączone pliki
Użytkownik 74nitro edytował ten post 19 października 2017 - 16:55
Napisano 19 października 2017 - 17:05
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 19 października 2017 - 17:05
Napisano 19 października 2017 - 17:07
Żadna zagadka ,tak jak pisałem w polifcie oryginalne szczytuje kod po canie - ręcznie wprowadza się tylko do radi pochodzących z innego auta . Poprostu zawiesiło się radio i tyle .
...z ciekawości zatem zapytam, dlaczego wołało o kod ? taki bug przez zwiechę...?
Użytkownik 74nitro edytował ten post 19 października 2017 - 17:08
Napisano 19 października 2017 - 17:12
Robert,martw się lepiej tą rudą a radio nie ci wtedy gra.
Napisano 19 października 2017 - 17:39
Robert,martw się lepiej tą rudą a radio nie ci wtedy gra.
... wjadę Pitkiem do basenu p.poż.- zrobię elektrolit z NaOH czy kwasu fosforowego , podłączę prostownik - i niech się sam odrdzewia ;-)
Napisano 19 października 2017 - 17:43
Wprawę w konserwacji już masz,tylko czy Pitol to przeżyje.
Napisano 19 października 2017 - 17:52
Wprawę w konserwacji już masz,tylko czy Pitol to przeżyje.
...jak nic nie zrobię - to nie przeżyje....
za parę dni postawię na warsztat i główny nacisk będzie na pozbycie się rudzielca, podwozie, zawieszenie, wymiana filtrów i płynów... kompleksowo przed zimą... obym trafił na solidnych fachowców tylko... no właśnie - tylko gdzie? W białym mało Pitków śmiga, na palcach jednej ręki zliczyłem... więc i warsztaty mało obeznane pewnie...
Napisano 15 czerwca 2019 - 23:40
Napisano 16 czerwca 2019 - 07:06
Spokojnie można pozyskać kod - wysyłasz do mnie numer seryjny radioodbiornika i vin swojego pitola i masz kod.
Napisano 17 czerwca 2019 - 16:09
Użytkownik Koba edytował ten post 17 czerwca 2019 - 16:35