Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Chwilowe zaniki napięcia w 1.6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#41 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 02 November 2017 - 19:27

Zostaw sitko w spokoju , zrobisz sam w garażu jesteś zdolny , nikt nie zostawi w problemie bez pomocy ale cześć roboty musi zrobić serwis

Użytkownik andreeas7 edytował ten post 02 November 2017 - 19:27

#42 Stefan2011

Stefan2011

PT MC

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:1.6 16V Manual
  • Imię:Stefan

Napisano 03 November 2017 - 18:47

Dzisiaj przed oddaniem auta do serwisu podpiąłem wreszcie pas i cały układ bezpieczeństwa (te kabelki co łatałem po pożarze). Po podłączeniu aku i przekręceniu kluczyka alarm od poduch ucichł i kontrolka gaśnie po inicjacji jak trzeba - uff, chociaż to mi się udało bez czarów. Wiązki od podnoszenia fotela też naprawiłem, ale to boję się to podłączyć. Ale ciekawostka jest inna, a mianowicie założyłem spowrotem przepustnice od Pitka, wykasowałem błędy odpaliłem i tu zdziwienie bo piorun nie świeci i silnik normalnie chodzi. Pomyślałem przegonie go jak teraz jedzie i długo moja radość nie trawała piorun pojawił się znów po ok. 2km jazdy. No nic, jutro odstawiam Pitolka do Legnicy i zobaczymy jak się z tym uporają, ale niestety bez mojego, powiedzmy, czynnego udziału. ...na razie wiem, że mam przygotowac 210zł za pełną diagnostykę uwalenia, potem mają dzwonić.

...i jeszcze pytanie, czy serwis jest w stanie ocenić, czy sterownik jest uwalony zanim zaczną jego update?

Użytkownik Stefan2011 edytował ten post 03 November 2017 - 19:43