witam Was
Mam Pitka krótko, zrobiłem już około 600km....no i pojawiają się pytania.
Mój PT to 2001, 220k przebiegu, silnik 2.0 manual....kupiony okazyjnie, CCC, hahhaa, ale też prawdą jest, że to auto zawsze mi się podobało......a że kocham auta inne niż reszta......dotychczas jeździłem Daihatsu YRV ...i polecam to autko z całego serca
1. Zauważyłem już, że wymienić należy deskę podszybia, ma popękaną kratkę i w ogóle jakaś taka postrzępiona jest przy szybie - ale szukam na allegro i w normalnej cenie nic nie ma. Może ktoś ma na zbyciu?
2. Antena jest teleskopowa, jedna część jest ułamana.....wydaje mi się, że ta antena chyba jest wysuwana elektrycznie....ale na pewno to nie działa...nawet nie wiem czy jest guzik jakiś do tego czy w momencie uruchomienia radia antena sama się wysuwa.... ??? Na pewno musze kupić taką antenę - Ma ktoś na zbyciu?
3. Coś puka w zawieszeniu, byłem u znajomego na trzepakach, ale nic nie wykrył. Nie wiem czy szukac dalej, czy olać to...
4. Świeci mi się check engine, podpięcie pod kompa wykazało szereg błędów które generuje MAF, czyli przepływomierz. Robić to czy olać? Szukałem tego na allegro, ale też lipa...nie wiem nawet ile to kosztuje. Ktoś coś?
5. Nie działają przednie światła przeciwmgielne. W sumie to da się bez tego żyć......naprawa dotyczyć może samych lamp czy jakiś bezpiecznik czy przekaźnik?
i chyba tyle na tą chwllę....
Ogólnie autem jestem zauroczony, ma klimat....mam wrażenie, że częściej jestem wpuszczany z dróg bocznych, hahahhha.....fotele podgrzewane to bajka , komfort jazdy wyśmienity......klima mrozi.....czego chcieć więcej......
Na tym forum mamy jakiegoś magika, który po podaniu VINu poda mi dane mojego auta, jaką mam wersję, jakie wyposażenie?
A najchętniej spotkałbym się z jakiś innym Pitkiem we Wrocławiu.....celem wymiany doświadczeń
w tygodniu zrobię kilka fotek mojego cudu i wkleję.