mam pytanko mam pewien problem na zimnym silniku od razu po odpaleniu zastanawiam się czy kończy się skrzynia a może mało oleju jest, bagnet już zamówiony ,bo mój jest złamany . po odpaleniu i wkurzceniu wstecznego nie zaskakuje bieg d jak jest w okolicach 0 stopni na dworze gdy ejst cieplejsza noc zjawsiko nie wystepuje a jezeli doda sie troche gazu to przy około 1<5 2 oborów bieg zaskakuje
skrzynia automatyczna
Napisano 01 stycznia 2018 - 21:39
Napisano 01 stycznia 2018 - 22:06
Przyczyn według mnie może być naprawdę wiele i nie wydaje mi, aby powodem tego była temperatura na zewnątrz. W poprzednim samochodzie nie wchodził mi bieg wsteczny, bo przegrzałam skrzynię.
Napisano 06 stycznia 2018 - 17:57
pytanie moe byc glupie ale poziom oleju jaki i jego specyfikacje znasz czy nigdy nie wymieniales?
Napisano 08 stycznia 2018 - 13:13
atf +4 z mopara musi pochodzić samochód 20 minut i sprawdzić wtedy stan bagnetem
Napisano 08 stycznia 2018 - 14:24
No może nie że pochodzić, masz dwie skale, albo olej zimny albo musisz pojeździć tak z 20km aby olej był gorący
Napisano 19 lutego 2018 - 20:51
Ratunku...Pomocy !!! Sytuacja makabryczna z automatem.Mam pitka 2,4 z 2008 w automacie.Samochód odpala ale 1 i wsteczny bieg dziwnie chodzą coś.Slizgają się?? tak jakby się nie załapują....po dodaniu gazu kilkakrotnie brak reakcji jak spadają obroty załącza i jedzie i zmienia na 2,3,4 już bez problemu.Czasem mam tylko jeden bieg...Jak ratować?? Ja z Wawy
Napisano 19 lutego 2018 - 21:36
Ile km jest przejechane od wymiany oleju w skrzyni?
Napisano 20 lutego 2018 - 07:13
Napisano 20 lutego 2018 - 10:23
Kiedy wymieniany był olej?
Napisano 20 lutego 2018 - 18:04
Oleju w skrzynie jak i filtra nie zmieniałem od 2008.(Mechanik twierdził żeby nie wymieniać a sprawdzać kolor i konsystencje).
Zaznaczam że cały czas jeździłem.
Jak kupiłem miał 28 tys. mil teraz 200 tys
Auto mojej żony która kocha ten wóź absolutnie nie wyobrażalnie !!!
no ja trochę też
Dzisiaj byłem u niby speca od skrzyni w Wawie blisko mnie na Człuchowskiej 33 na Bemowie Jezuuuu......Jakaś masakra ...żadnego zaglądania nic.Trzeba skrzynie sciągać mówi i że tak od 3 do 5 tys. cena za naprawę.
Olej sprawdził na dotyk że niby okey.
Jezu...mam uczucie że mnie ktoś chce mi przedmuch portfela zrobić.
Macie pomysły kogo jeszcze w Wawie powinienem odwiedzić?
Żal auta chory bidulek...pomocy
ps.Czy jak mi przechodzi na awaryjny tryb (tak sądzę ze to awaryjny)
chodzi wtedy jeden,dwa biegi??? Nie zniszczę go jadac po kilkanaście km dziennie?
Pozdro wszystkim
Napisano 20 lutego 2018 - 18:18
Czy jak mi przechodzi na awaryjny tryb (tak sądzę ze to awaryjny) chodzi wtedy jeden,dwa biegi??? Nie zniszczę go jadac po kilkanaście km dziennie?
Tryb awaryjny to chyba drugi bieg (tak kiedyś miałem w takiej samej skrzyni) i służy do dojazdu do serwisu, szkoda też silnika bo jadąc z 50/godz. obroty będą spore.
Ja bym zaryzykował wymianę oleju to ok. 4 stów i to sporo mniej niż 3-5 tyś a może pomoże
Napisano 20 lutego 2018 - 18:35
tak zrobię tylko muszę znaleźć warsztat gdzie będę czuł że mnie nie wydymają...
Napisano 20 lutego 2018 - 18:35
Napisano 20 lutego 2018 - 18:56
Jeszcze trochę przesadnej Warszawskiej oszczędności i sam się "wydymasz " na kosztach - wymieniaj olej jak najszybciej i módl się aby serwisant nie miał racji - olej powinien być już dwa razy wymieniony to podstawa w tego typu skrzyniach .
Napisano 20 lutego 2018 - 21:17
Napisano 20 lutego 2018 - 22:25
Ktoś kiedyś polecał w Warszawie warsztat Mustang przy ul. Farbiarskiej 24.
Oczywiście jeżeli jeszcze istnieje.
Napisano 21 lutego 2018 - 11:35
tak zrobię tylko muszę znaleźć warsztat gdzie będę czuł że mnie nie wydymają...
Jak dostarczysz olej i filtr i będziesz przy wymianie to nie wy----ją.
Napisano 21 lutego 2018 - 19:56
Napisano 21 lutego 2018 - 20:11
Napisano 21 lutego 2018 - 23:04
Wymiana oleju to nie jest bardzo skomplikowana robota, można wydrukować instrukcję i pokazać mechanikowi, jeżeli przy mnie by tego nie chciał robić zwłaszcza z moimi materiałami to bym szukał innego warsztatu, co innego naprawa czy remont skrzyni bo to trwa parę dni i bym nie czekał przy aucie, a zaufanie trzeba mieć albo babrać się samemu jak się potrafi. Z tymi 7 latami szukania to przesadziłaś, chyba że chodzi o inną skrzynię bo te chryslerowskie A-604 robi wiele warrsztatów dobrze.