Będę zlecał wymianę rozrządu i pytanie jakiej firmy komplet bo widzę RUVILLE za 494zł SWAG czy szukać innych producentów?

Rozrząd w 1,6
Napisano 27 stycznia 2018 - 22:37
Napisano 28 stycznia 2018 - 05:04
Napisano 28 stycznia 2018 - 10:47
Silnik mam do kosmetyki, z lewej strony szumy jak by łożyska, na zimnym słyszę górę i cieknie od strony rozrządu, przy bagnecie wilgotno a i na kolektor leci spod pokrywy zaworów. Rozrząd nigdy nie był robiony a jak każdy element eksploatacyjny powinien być wymieniony tym bardziej po 168tys km, A co jeszcze będzie do wymiany to wyjdzie w praniu pytałem się rozrząd bo jest ich trochę na rynku a na forum jest sporo specjalistów szczególnie człowiek z Płocka który zna się bardzo dobrze na modelu pewnie nie raz przerabiał ktoś taką wymianę i podzieli się spostrzeżeniami.
Użytkownik MATRON edytował ten post 28 stycznia 2018 - 10:49
Napisano 28 stycznia 2018 - 14:26
Jak będziesz wymieniał uszczelkę pokrywy zaworów to pamiętaj o uszczelnieniach świec.
Napisano 28 stycznia 2018 - 18:23
A powiedz mi czy koło pasowe wymieniałeś?
Napisano 28 stycznia 2018 - 20:54
Wymieniałem.Ale to później bo było podejrzenie że jest zdupione.Podejrzenie było błędne.A powiedz mi czy koło pasowe wymieniałeś?
Napisano 28 stycznia 2018 - 21:46
Rozrząd nigdy nie był robiony a jak każdy element eksploatacyjny powinien być wymieniony tym bardziej po 168tys km/
Przebieg o niczym tutaj nie świadczy. Producent nie przewiduje wymiany rozrządu w tym silniki ze względu na przebieg.
Oczywiście może się zdarzyć, że faktycznie uległ zużyciu ale przebiegiem bym się nie sugerował.