Witam, mam ze swoim pitkiem taki problem iż przy większych prędkościach przeważnie w granicy 130, 140 km/h zapala mi się kontrolka check engine i zniknie mi ona dopiero kiedy skasuję ją poprzez złącze diagnostyczne. A po sprawdzeniu blędu poprzez wspomniane wcześniej złącze wyskakuje mi Bład 300, 301,302,303,304 i napisane ze wypadanie zapłonów w poszczególnych cylindrach. Wymieniłem świece zapłonowe na zalecane firmy NGK i problem nadal jest ten sam. Miałem wymienić jeszcze kable ale obawiam się ze przy wypadaniu zapłonów najczęściej do wymiany jest cewka. Co o tym sądzicie.

Zapalająca się kontrolka check engine przy ok 130 km/h, 140 km/h
Bezimienny Gość.Swierszcz_*
Napisano 08 kwietnia 2018 - 22:58
Napisano 09 kwietnia 2018 - 05:07
A ja o tym sądzę że jak wymienia się świece to i podstawą wymienić kable. A polecane świece to Champion A nie NGK.

Napisano 09 kwietnia 2018 - 16:53
problem jest złożony - raczej nie zdarza sie aby zapłon wypadał na 4 cylindrach , a jesli juz tak sie dziej to problem zaczyna sie ze sterownikiem silnika lub mechaniczny z cisnieniem na cylindrach - jak koledzy napisali zalecane do championy a ngk to tylko słaby zamiennik
Napisano 10 kwietnia 2018 - 16:59
Witam
A ja o tym sądzę że jak wymienia się świece to i podstawą wymienić kable. A polecane świece to Champion A nie NGK.
Dziękuje za wiadomość, zakupię kable championa
problem jest złożony - raczej nie zdarza sie aby zapłon wypadał na 4 cylindrach , a jesli juz tak sie dziej to problem zaczyna sie ze sterownikiem silnika lub mechaniczny z cisnieniem na cylindrach - jak koledzy napisali zalecane do championy a ngk to tylko słaby zamiennik
Dziękuje za wiadomość wymienię kable i dam znać w przyszłym tygodniu gdyż obecnie mój Pitek ma wymieniany rozrząd wraz z pompą. Mam nadzieje, że po wymianie kabli wszystko będzie ok
Napisano 10 kwietnia 2018 - 19:56
Użytkownik Stefan2011 edytował ten post 10 kwietnia 2018 - 20:00
Napisano 10 kwietnia 2018 - 21:50
Napisano 11 kwietnia 2018 - 06:12
Jak juz kable to Senteh lub Janmor. A problem na pewno jest w tym co opisuje Andrzej.