Użytkownik Adasiek166 edytował ten post 03 maja 2018 - 07:50

Niegrzeje szyba i lusterka
Napisano 03 maja 2018 - 07:48
Napisano 03 maja 2018 - 11:32
uszkodzony pin w kostce dolnej instalacji nad nogami kierowcy - o ile nie masz spalonego bezpiecznika pod maską obok kielicha w skrzynce
Bezimienny Gość.Radziu_*
Napisano 10 października 2018 - 19:03
A u mnie grzeje tylko jedno lusterko. Lewe lusterko (kierowcy) i tylna szyba nie grzeją. Gdzie szukać problemu, w kostce jak w poście powyżej czy w przewodach? Kontrolka na przycisku świeci po włączeniu i po czasie się wyłącza.
Użytkownik Radziu edytował ten post 10 października 2018 - 19:04
Bezimienny Gość.Radziu_*
Napisano 18 października 2018 - 14:51
A u mnie grzeje tylko jedno lusterko. Lewe lusterko (kierowcy) i tylna szyba nie grzeją. Gdzie szukać problemu, w kostce jak w poście powyżej czy w przewodach? Kontrolka na przycisku świeci po włączeniu i po czasie się wyłącza.
Witam,
Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie szukać usterki? Problem jest jak powyżej, nie działa grzanie jednego lusterka i szyby tylnej.
- remeek lubi to
Napisano 18 października 2018 - 15:11
to dwie usterki nie jedna : uszkodzone przewody w przelotce tylnej klapy i usterka wkładu grzewczego w lusterku lewym .
Bezimienny Gość.Radziu_*
Napisano 18 października 2018 - 22:55
Napisano 19 października 2018 - 07:37
Pozwolę się wciąć - czy na ogrzewanie lusterek jest osobny bezpiecznik?
Napisano 19 października 2018 - 09:48
Napisano 24 października 2018 - 13:48
Czyli jak grzeje szyba a nie grzeja lusterka, to prawdopodobnie wkłady lusterek?
Napisano 24 października 2018 - 14:00
Nie do konca , lusterka są zabezpieczone dodatkowym bezpiecznikiem 10 A , jak nie chodzą dwa to możę być spalony , jak nie chodzi jedno to wkład lusterka lub pękniety przewod w przelotce wiazki drzwi .
Napisano 24 października 2018 - 18:46
Nie do konca , lusterka są zabezpieczone dodatkowym bezpiecznikiem 10 A , jak nie chodzą dwa to możę być spalony , jak nie chodzi jedno to wkład lusterka lub pękniety przewod w przelotce wiazki drzwi .
Myślałem, że szyba i lusterka wiszą na wspólnym jednym bezpieczniku.
Nie wiedziałem, że jest tam dodatkowy.
Z góry przepraszam za może głupie pytanie, ale gdzie go szukać? Mam też problem z migającymi diodami włącznika ogrzewania fotela pasażera. Diodki HI i LO migają symultanicznie a fotel ie grzeje. Fotel pasaera grzeje normalnie. Nie wiem czy to może być powiązane ze sobą - na przykład jakiś wspólny oplot i zwarcie...
Napisano 23 listopada 2018 - 18:28
Refresh:
Na kablach lusterek (tych od grzania rzecz jasna) mam na włączonym silniku około 14V, czyli od strony insalacji jest wszystko ok.
Szkła lusterek są jednak niemal zimne. Wymienię zatem wkłady.
I tu pytanie o oznaczenia na tychże własnie. Na moich jest 10DCA a znalazłem też takie gdzie jest 5DCA.
Chodzi oczywiście o prąd stały 10A i 5A. Skąd ta rozbieżność? Jakaś różnica w spirali grzewczej?