Kolega adames nie jest świętą krową, pomylił silniki przez co wprowadza mniej świadomych użytkowników (takich jak ja) w błąd.
Natomiast adamess 2.2. Adames chyba chcesz narzucić nowe standardy dla naszych rumaków zagazowanych porównując ich ze swoim mułem:). Nie patrzyłem w "zęby" twojego muła myślałem sobie skoro administrator tak twierdzi to się zna na rzeczy.
Oj adames, podpuszczasz nas, czy przebywasz w błędzie?
Trzy razy napisałeś że się mylę, ale jednocześnie twierdzisz i słusznie, że nasz doktorek ma rację
i jesteś w błędzie , akurat wersje 1,6 i 2,0 bardzo odczuwają załączanie cykliczne kompresora i obciążenie alternatora po załączeniu wentylatora , 2,4 i 2,2 crd mniej ale również jest .
Bardzo dziękuję za cenną radę.
Trochę niekonsekwentny chyba jesteś. 
Jestem na forum kilka lat, temat klimy i delikatnego szarpania silnika na wolnych obrotach przy włączaniu się sprężarki klimy, był tu omawiany dziesiątki razy, Nie trzeba mieć silnika benzynowego, żeby tego nie wiedzieć, zwłaszcza że i w moim jak to nazwałeś mule, też wyczuwa się to szarpanie, Ale napisz jeszcze jeden post i zobaczysz nowy dział na forum w którym będziesz mógł o tym przeczytać więcej, dużo więcej
A co do mojego muła i Twojego 2,4 bez turbiny, to porównując raczej daleko mu do osiągów aut z F1, ale co ja tam wiem,