Witam !! Zauważyłem wczoraj taki przypadek w swoim PT , otóż kiedy przełącznik od nawiewu mam przełączony na pobieranie powietrza z zewnątrz wszystkie funkcje działają prawidłowo ( nadmuch na nogi, nadmuch na nogi i wyżej , na szybę i nogi , na szybę ) , problem powstaje kiedy pokrętło jest ustawione na szybę , bądź szybę i nogi , a ja chcę przełączyć na obieg wewnętrzny to nie mogę ,jest zblokowane . Inaczej jeszcze mówiąc jeśli przestawię na obieg wewnętrzny z pozycji nadmuchu na same nogi i wtedy chce zmienić na szybę samą to automatycznie mi się przestawia z obiegu wewnętrznego na zewnętrzny , słychać kłapnięcie na podszybiu i tak zostaje . Podpowie ktoś co to może być ?? Gdzie szukać ?? Sterowanie klapami ???

Obieg wewnętrzny
Bezimienny Gość.Aishlin147_*
Napisano 29 sierpnia 2018 - 12:15
Napisano 29 sierpnia 2018 - 12:18
i tak ma być!!!! tak to amerykańce skonstruowali i to nie tylko w PT... Wszystko masz dobrze..
Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 29 sierpnia 2018 - 12:19
Wszystko jest OK, tak powinno być. Przy nadmuchu na szybę, i na szybę plus nogi automatycznie załącza się klimatyzacja i pobiera świeże powietrze tylko z zewnątrz.
Bezimienny Gość.Aishlin147_*
Napisano 29 sierpnia 2018 - 12:32
Napisano 29 sierpnia 2018 - 15:19
Napisano 29 sierpnia 2018 - 18:32
walczyłem z tym długi czas, ale odpuściłem.
Tu nie ma co walczyć, po prostu tak ma być.
Są na forum opisane możliwości zablokowania włączania się klimy przy ustawieniu pokrętła nawiewu w pozycji szyby i szyby/nogi, można też usunąć blokadę ustawienia obiegu wewnętrznego, tylko po co?
Napisano 31 sierpnia 2018 - 08:56
tylko po co?
no właśnie