Błędy p2305 p300 p700 p551
Bezimienny Gość.Wojtek009_*
Napisano 01 września 2018 - 16:13
Sorry trzeci błąd to p700 skrzynka biegow
Napisano 01 września 2018 - 16:26
do sprawdzenia wiazka od cewki zapłonowej do sterownika silnika , jesli jest przejście i są impulsy na cewkę to cewka do wymiany , jesli nie ma impulsów a przejście będzie - to padł sterownik silnika .
P0300 to ogólny błąd wypadania zapłonu
P0551 - uszkodzony czujnik układu wspomagania
Napisano 01 września 2018 - 16:33
Napisano 01 września 2018 - 16:39
P0700 ogólny błąd skrzyni biegów - wiecej po podłączeniu komputera diagnostycznego , Ale jak nie pali na 2 gary to skrzynia nigdy nie będzie dobrze pracować i może wywalać błąd
Napisano 01 września 2018 - 17:39
Napisano 01 września 2018 - 21:40
Napisano 02 września 2018 - 06:55
Ja bym wymienił świeczki i kable na początek, bo koszt takiej operacji jest jeszcze znośny, a może bardzo pomóc.
Stefciu - po jaką cholerę naciągasz na wymianę świec i przewodów jak błąd jest po stronie pierwotnej układu zapłonowego ? , gdyby były to błędy związane z określonymi cylindrami to można sie bawić w wymianę ale tu system nie widzi cewki !!!
Napisano 10 września 2018 - 19:36
do sprawdzenia wiazka od cewki zapłonowej do sterownika silnika , jesli jest przejście i są impulsy na cewkę to cewka do wymiany , jesli nie ma impulsów a przejście będzie - to padł sterownik silnika .
P0300 to ogólny błąd wypadania zapłonu
P0551 - uszkodzony czujnik układu wspomagania
Czesc wracam do tematu. Sprawdziem kable przejscie bylo czyli cewka . Wlasnie jestem po wymianie lacznie z kablami i swieczkami. Pitek odpalil ciagle na 2 garki i padl. Teraz sie nie odzywa .Wszystkie kontrolki alarm centralny zamek dziala poza kontrolka sprawdz silnik. Nie pokazuje tez bledu po kluczu.Co wy na to.
Napisano 10 września 2018 - 19:46
Czy były impulsy ? - bo tego nie opisujesz , a prosiłem o sprawdzenie , czy jak wymieniałeś świece było sprawdzane ciśnienie sprężania - może masz wypalone zawory i brak ciśnienie na dwóch cylindrach .
Napisano 10 września 2018 - 19:57
Imulsow nie srawdzilem i cisnienia tez .Tylko ciekawi mnie to co sie stalo po odpaleniu znikla kontrolka silnika a pozostale sa czy to norma
Napisano 14 września 2018 - 09:17
Dzieki za pomoc padl sterownik i teraz mam zryz musze kupic caly zestaw z licnikami i tp tylko czy moze to byc sterownik z manuala
Napisano 21 września 2018 - 15:36
Czy były impulsy ? - bo tego nie opisujesz , a prosiłem o sprawdzenie , czy jak wymieniałeś świece było sprawdzane ciśnienie sprężania - może masz wypalone zawory i brak ciśnienie na dwóch cylindrach .
Czesc Jednak sterownik mam do wymiany Czy mozliwa jest narawa cczy tylko wymiana Ztego co czytalem musze wymienic caly zestaw zegary immo itd Czy moglbys mnie uswiadomic jakie numery mosi miec sterownik moj ma numer p05033291ad a ja znalazlem zestaw z numeram p05033290ae czy to zadziala Ten zestaw jest manuala ja mam automat czy jest jakas roznica
Napisano 21 września 2018 - 15:51
W usa bezproblemowo naprawisz(usługe można wykupić internetowo ) , u nas z chryslerem jest problem jesli chodzi o naprawe sterownika
nie musisz wymieniac wszystkiego tylko sterownik i go zaprogramować do systemu a juz w żadnym przypadku liczniki
Napisano 21 września 2018 - 16:30
W usa bezproblemowo naprawisz(usługe można wykupić internetowo ) , u nas z chryslerem jest problem jesli chodzi o naprawe sterownika
nie musisz wymieniac wszystkiego tylko sterownik i go zaprogramować do systemu a juz w żadnym przypadku liczniki
Dzieki za odowiedz problem polega na tym ze nie jestem w polsce tylko w angli i znalezc kogos kto to zarogramuje to problem Mam elektryka ktory moze to przelozy tylko nie mam pojecia jaki sterownik jakie numery czy z manuala ewentualnie sie nada Ten ktory znalazlem ma numery jak wyzej bedzie ok Po za tym caly zestaw jest tanszy niz sam sterownik nawet gdy bym chcial odmienic sam sterownik
Napisano 21 września 2018 - 18:09
sam sterownik sprawny to koszt ok 1000 zł naprawa z gwarancja ok 600zł i sterownik przychodzi zaprogramowany pod twój vin nic nie trzeba przekładać wiecej
Napisano 22 września 2018 - 06:50
sam sterownik sprawny to koszt ok 1000 zł naprawa z gwarancja ok 600zł i sterownik przychodzi zaprogramowany pod twój vin nic nie trzeba przekładać wiecej
Dzieki za czas ktory mi oswiecasz Jezeli mozesz nakierowac gdzie moge taki sterownik kuic bede niezmiernie wdzieczny bo jak dotad szukam na ebay allegro i nic Jak wczesniej informowalem mieszkam obecnie w uk a tu znalezc cos takiego to cud
Napisano 10 października 2018 - 15:52
Dzieki za czas ktory mi oswiecasz Jezeli mozesz nakierowac gdzie moge taki sterownik kuic bede niezmiernie wdzieczny bo jak dotad szukam na ebay allegro i nic Jak wczesniej informowalem mieszkam obecnie w uk a tu znalezc cos takiego to cud
Czesc Poszelem za twoja rada Wyslalem sterownik do usa Wrocil niby sprawny po podlaczeniu dalej to samo pali na dwa garki .oprocz tego pali bezpiecznik od cewki czy zaplonu Masz moze jakis pomysl
Napisano 10 października 2018 - 17:50
nie wiem co ci powiedzieć - wygląda że uszkodzili stopien wyjsciowy . Musisz reklamowac
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 10 października 2018 - 17:52
Napisano 11 października 2018 - 10:48
nie wiem co ci powiedzieć - wygląda że uszkodzili stopien wyjsciowy . Musisz reklamowac
Istnieje mozliwosc ze przed wlozeniem sterownika mechanik nie sprawdzil instalacji dokladnie i spalil sterownik ponownie Imoze zle mnie zrozumiales bezpiecznik palil przed naprawa sterownika terz i objawy sa dokladnie takie same