Wzmocnienie dźwięku
#1 Bezimienny Gość.Herer_*
Napisano 06 września 2018 - 12:02
Auto kupione Żonie miesiąc temu (prod. 2002 rok, 2.0).
Moja Dama zakochała się w "Pitku" bez pamięci ;-) Z uwagi na to, że uwielbia głośno słuchać muzyki, postanowiłem nieco podkręcić system audio, jednocześnie zachowując oryginalne radio i tutaj prośba do doświadczonych kolegów/koleżanek na forum:
1. Czy możecie podać mi dane dotyczące mocy fabrycznych głośników? Wyglądają solidnie, ale jedyne co udało mi się odczytać bezpośrednio z nadruków to tajemniczy napis "Premium" oraz to że były wyprodukowane w Mexyku.
2. Czy próbowal już ktoś wpiąć jedynie nieduży wzmacniacz?
3. Czy instalacja wzmacniacza Sony XM-423SL (55W x 4 kanały, impedancja 4 Ohmy) będzie rozsądnym rozwiazaniem?
Wielkie dzięki z góry za waszą pomoc!
Napisano 06 września 2018 - 15:58
żaden wzmacniacz na fabrycznych nie bedzie chodził - głosniki po 20 watt dodstosowane do koncówki radia i w większości aut sypie sie pianka zawieszenia membrany głośników ze starości .
Jak chcesz wzmacniacz to zmieniaj głośniki w drzwiach i słupku tył .
Napisano 07 września 2018 - 10:49
Jakbyś potrzebował dibrych głośników to pisz mam duzo nowych i uzywanych
taki wzmacniacz powinien Ci wystarczyc spokojnie . Chociaż w tej kasie wziąłbym pioneera .
#4 Bezimienny Gość.Herer_*
Napisano 08 września 2018 - 09:13
Właśnie zamówiłem taki zestaw:
- 2 x Harmony HA-R65 Rhythm 300W 6 1/2"
- 2 x Harmony HA-R68 Rhythm 225W 6x8"
Gwizdki i radio zostaną oryginalne, wszystko puszczę przez ten wzmacniacz Sony XM-423SL.
Dostawa planowana jest na przyszły czwartek także w przyszły weekend dam znać jak to brzmi.
Jakbyś potrzebował dibrych głośników to pisz mam duzo nowych i uzywanych
taki wzmacniacz powinien Ci wystarczyc spokojnie . Chociaż w tej kasie wziąłbym pioneera .
MateuszDG wzmacniacz leżał porostu w garażu, wiem że nie jest to nic wyszukanego na dzisiejsze czasy, kupiłem go 12 lat temu i wtedy byłem z niego naprawdę bardzo zadowolony. Zobaczymy jak będzie.
Użytkownik Herer edytował ten post 08 września 2018 - 09:13
Napisano 08 września 2018 - 10:27
#6 Bezimienny Gość.Herer_*
Napisano 08 września 2018 - 11:52
Andrzej, z dźwiękiem jak z jedzeniem... kwestia smaku 😉 "harmonijki" mam u siebie w aucie od 4 lat i naprawdę dają radę. Zobaczymy jak będzie w PiTku. Zawsze można odesłać i wymienićSony ma cieplejsze brzmienie zwłaszcza gory
Napisano 08 września 2018 - 12:32
Napisano 09 września 2018 - 17:57
Napisano 09 września 2018 - 20:30
Z dobrą jednostką jest poprawnie. Również dwie alpinki sobie radzą, jednak zostaje nakamichi, bo ma najmocniejsze końcówki.
Trochę kusi zrobienie drzwi i zamontowanie proa system, a na górę scan speak a. Tym bardziej że jest gdzie i fajna przednia szyba. Może kiedyś...
Zapomnij o tyle. To trzeba wyłączyć 😉🤔
Mam jeszcze 2 decki alpinki. Te już w pt nie zagrają.😒