Wielu kierowców (tzw posiadaczy prawa jazdy), nie ma zielonego pojęcia do czego służą światła przeciwmgłowe. Niewiedzą również kiedy ich użyć, a kiedy nie. Te światła, jeżeli są użyte nie zgodnie z przeznaczeniem, jednych oślepiają, innych rażą, a jeszcze innych irytują,

Przeciwmgielne
Napisano 23 September 2018 - 19:31
Napisano 21 November 2018 - 20:50
pytanie
przeciwmgielne tylne działają normalnie. Niestety przedni nic. w grę wchodzi tylko przełącznik czy są inne możliwości?
Napisano 21 November 2018 - 21:16
w grę wchodzi tylko przełącznik czy są inne możliwości?
Najprawdopodobniej jest uszkodzony przełącznik. Sprawdź też bezpiecznik, który jest pod maską.
Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 21 November 2018 - 22:37
Jeżeli z tyłu się świecą, to raczej nie wina bezpiecznika, bo są tył i przód są na jednym, więc to raczej przełącznik zespolony.
Napisano 16 February 2023 - 19:35
Przeciwmgielne. . oglądaliśmy z kumplem kilka PiTków i miały przerobiony włącznik świateł przeciwmgielnych na osobny . Widać z tego że to jego urok. U mnie w 1.6 nie działają i nie wiem gdzie szukać przyczyny - jak zacząć . Nie działa też dodatkowe światło stopu , to na tylnej szybie ale to może nie będzie jakieś skomplikowane skoro te dolne świecą . Ciężko znależć chętnego na PiTka elektryka w Bielsku lub okolicach . Dzisiaj byłem u jednego poleconego to podniósł ręce i powiedział NIE.
Może Kliper coś podpowie.
Napisano 17 February 2023 - 02:45
W stopie na szybie przepalają się żarówki. W ciągu 3 lat wymieniałem je już 2 razy.
Napisano 17 February 2023 - 06:33
Przeciwmgielne.
. oglądaliśmy z kumplem kilka PiTków i miały przerobiony włącznik świateł przeciwmgielnych na osobny . Widać z tego że to jego urok. U mnie w 1.6 nie działają i nie wiem gdzie szukać przyczyny - jak zacząć . Nie działa też dodatkowe światło stopu , to na tylnej szybie ale to może nie będzie jakieś skomplikowane skoro te dolne świecą . Ciężko znależć chętnego na PiTka elektryka w Bielsku lub okolicach . Dzisiaj byłem u jednego poleconego to podniósł ręce i powiedział NIE.
Może Kliper coś podpowie.
Krzysiek, temat przeciwmgielnych jest tu na forum wałkowany od początku jego istnienia. Problem leży w przełączniku zespolonym, a tylne środkowe światło stop, to prawdopodobnie pęknięty przewód w gumowej przelotce do klapy. Piszesz, że elektryk rozkłada ręce. Przepraszam za wyrażenie, ale to dupa nie elektryk.