Toć to pompa używana która ma conajmniej z 10 lat - to co oczekujesz że nówkę dostaniesz - jest sprawna auto jeżdziło przed demontażem , a po jakim czasie siądzie to ryzyko kupującego , tak jest z każdym używanym towarem jeśli nie był zregenerowany przed montażem.
Zawsze zostaje zakup nowej w serwisie lub internecie , ale przy wartości naszych aut to raczej cena serwisowa jest zaporowa .
kupując część używana od profesjonalnego sprzedawcy zawsze jest forma rękojmi lub gwarancji co najmniej dwa tygodnie. Zawodowcy nie ryzykują opinie ani nie zawsze sprawdzają części po prostu rozkręcają. Jedyne ryzyko to koszty przesyłek i ewentualnego mechanika. Ale to już ryzyko kupującego.
Ciekło z pompy natychmiast po montażu i próbnym rozruchu, a nie "po jakimś czasie". Pompa nie mogła być więc sprawna przed demontażem. Auto może i jeździło, ale z pompy musiał płyn wyciekać. To oczywiste. Jasne, że kupowanie części z demontażu obarczone jest ryzykiem, ale gdy sprzedający (MateuszDG) zapewnia, że część jest sprawna i bez mrugnięcia bierze 400 zł, a po zgłoszeniu problemów nie reaguje to się nazywa - najdelikatniej - nieuczciwość. Myślałem, że od osób obecnych na tym forum na jakieś standardy można liczyć. Naiwność..Być może gość nie zauważył wycieku, ale w tej sytuacji nie powinien zarzekać się że pompa była sprawna. To absurd: co mianowicie można było spieprzyć przy montażu? Ponawiam pytanie o ewentualną regenerację. W Jaworznie ("turbo-tec") tego nie robią.
ja na przesyłkę czekałem że 3 tygodnie albo dłużej. Jak się po tym czasie wreszcie Mateusz odezwał że w tym tygodniu wysle... Zrezygnowałem.
Użytkownik steryd edytował ten post 03 listopada 2019 - 13:44