Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Rozrusznik PT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 remeek

remeek

Przedszkolak

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:1.6
  • Imię:Remek

Napisano 14 maja 2019 - 15:37

Witam i pytam 😁
Czy do rozrusznika w PT łatwo się dostać? Chodzi mi o to czy przeciętny mechanik który widział PiTka tylko na ulicy poradzi sobie z wyjęciem i włożeniem rozrusznika plus wymianę szczotek?
Drugie pytanie- ile bierze mechanik elektryk za demontaż montaż i wymianę szczotek?
Drugie pytanie spowodowane tym że sugeruje mi się cenę za w/w usługę w kwocie przybliżonej do ceny nowego rozrusznika.
W/w rozrusznik siedzi przy silniku 1.6 i wczoraj nie chciał zagadać aż do momentu gdy dostał "z młotka". Kręci ale stracił moje zaufanie.

#2 steryd

steryd

PT PRO

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2002
  • Silnik:1.6 m
  • Imię:maciej

Napisano 14 maja 2019 - 16:42

W Łodzi pan Sławków zawsze brał 150 za regenerację. Jeżdżąc na taksówce , robiłem u niego z 10 rozruszników. Też moi koledzy. Raz dał ciała. W maździe 626 wymienił i starczyło na 4 miesiące. Poprawka była za ferie z przeprosinami i następnym problemem bez kosztów. Jakieś szczotki z alko exspres😁.. rocznie robiłem 100000 przebiegu... Szalone lata🤔

W Łodzi pan Sławek zawsze brał 150 za regenerację. Jeżdżąc na taksówce , robiłem u niego z 10 rozruszników. Też moi koledzy. Raz dał ciała. W maździe 626 wymienił i starczyło na 4 miesiące. Poprawka była za ferie z przeprosinami i następnym problemem bez kosztów. Jakieś szczotki z alko exspres😁.. rocznie robiłem 100000 przebiegu... Szalone lata🤔

#3 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 14 maja 2019 - 16:49

wyjmiesz bezproblemowo - bierze tyle ile się napracuje , ale i tak polegnie na szczotkotrzymaczu ? - spróbuj go kupić .

Podjedz do mnie masz 40 minut jazdy , weżmiesz drugi sprawny za 50 zl a swój na spoko możesz na zapas zrobić bez pospiechu .

#4 remeek

remeek

Przedszkolak

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:1.6
  • Imię:Remek

Napisano 14 maja 2019 - 19:00

Serdeczne dzięki Andrzeju. Zawalony jestem robota w tym tygodniu ale jak tylko znajdę chwilkę to się odezwe. Oczywiście że biorę ten rozrusznik.